Jump to content

Featured Replies

и шта ми ваља ујутро радити, да одем у 6 пред конзулат или у пола 9 пред отварање? ко уопште прави тај списак и ко дели те бројеве? када сам данас отишао до конзулата поподне тамо нема ни кућице са полицајцем?  :?

и шта ми ваља ујутро радити, да одем у 6 пред конзулат или у пола 9 пред отварање? ко уопште прави тај списак и ко дели те бројеве? када сам данас отишао до конзулата поподне тамо нема ни кућице са полицајцем?  :?

Ma nema tamo guzve, opusteno ... nema brojeva, spiskova i prozivanja ...

Nema zakazivanja. Udjes i zavrsis posao.  :spot:

Slobodno dodji u 9 ujutru. Ako dodjes malo ranije, preko puta konzulata imas neko malo mestashce gde mozes da sednes da popijes nesto. Toplo je i imaju tursku kafu  :)

Хвала Ноћни посматрачу. Тако је и било. Био сам данас у кинеском конзулату. Потврђујем да нема спискова, бројева како је то било у октобру. Нема гужви. Дођеш са свим папирима, пасошима, предаш и то је то. Кинескињице су љубазне које раде на шалтеру. Папири могу бити и на ћирилици, није никакав проблем. На крају ти дају папирић са списком експозитура Рајфајазен банке где се уплати 3 долара у динарској противвредности и кроз седам дана дођеш по пасоше.

А сада једно ексклузивно обавештење за све који путују кроз Кину ка даљим дестинацијама. То стоји као обавештење у њиховом конзулату, питао сам кинеску службеницу и потврдила је да је то од 1. децембра 2013. НОВИ РЕЖИМ ЗА СРПСКЕ држављане, који ће нас обрадовати.

За задржавање до 72 сата у Пекингу, Шангају и још 2 града, заборавих која, НИЈЕ ПОТРЕБНА ВИЗА!!! Потребан је пасош и авионска карта којом се потврђује да се ови градови напуштају пре истека рока од 72 сата. Наравно, путовање мора да иде преко аеродрома у ова 4 града. Мој случај је баш тај, планирам задржавање у Пекингу до 72 сата, али пошто сам све папире већ скупио, ипак сам предао пасоше за визу, иако ми у новом режиму није ни потребна.

Хвала Ноћни посматрачу. Тако је и било. Био сам данас у кинеском конзулату. Потврђујем да нема спискова, бројева како је то било у октобру. Нема гужви. Дођеш са свим папирима, пасошима, предаш и то је то. Кинескињице су љубазне које раде на шалтеру. Папири могу бити и на ћирилици, није никакав проблем. На крају ти дају папирић са списком експозитура Рајфајазен банке где се уплати 3 долара у динарској противвредности и кроз седам дана дођеш по пасоше.

А сада једно ексклузивно обавештење за све који путују кроз Кину ка даљим дестинацијама. То стоји као обавештење у њиховом конзулату, питао сам кинеску службеницу и потврдила је да је то од 1. децембра 2013. НОВИ РЕЖИМ ЗА СРПСКЕ држављане, који ће нас обрадовати.

За задржавање до 72 сата у Пекингу, Шангају и још 2 града, заборавих која, НИЈЕ ПОТРЕБНА ВИЗА!!! Потребан је пасош и авионска карта којом се потврђује да се ови градови напуштају пре истека рока од 72 сата. Наравно, путовање мора да иде преко аеродрома у ова 4 града. Мој случај је баш тај, планирам задржавање у Пекингу до 72 сата, али пошто сам све папире већ скупио, ипак сам предао пасоше за визу, иако ми у новом режиму није ни потребна.

Preostala dva grada su Guangdžou (Kanton) i Čengdu, uz napomenu da u Šangaju taj tranzit vredi i na Pudongu i na Hongqiao.

Preostala dva grada su Guangdžou (Kanton) i Čengdu, uz napomenu da u Šangaju taj tranzit vredi i na Pudongu i na Hongqiao.

Drugari ulepsali ste mi dan, zamolicu vas samo za link stranice gde ste to nasli. Pretrazio sam sve stranice na sajtu ambasade  i nisam nasao.

Hvala unapred

То сам прочитао у кинеском конзулату и питао сам кинеску службеницу, која је рекла да је о ступило на снагу 1.децембра.

• 2 weeks later...

Hej, zdravo svima. Da li neko ima iskustva sa vizom za Shenzhen? Ja planiram da putujem u Hong Kong i Macau, pa sam mislila da odem na dva dana u Shenzhen. Na web-u ne mogu da nadjem informacije da li mozemo da dobijemo visa on arrival na granicama sa Honk Kongom.

pozz

Shenzhen izdaje i visa on arrival za 5 dana. Ovo su detalji koje sam nasla na web-u, ali nigde ne mogu da nadjem da li to vazi i za serbai passport holders.

Shenzhen

The single entry five-day VOA is available at Luohu (Lo Wu) Port, Huanggang Port, Shekou Port and Fuyong Port if you visit Shenzhen for 5 days at most. There is no office at Futian Port although it is a few hundred meters apart from Huanggang Port. They are different land crossings which connect to different points in Lok Ma Chau in Hong Kong. Futian Port connects to Lok Ma Chau MTR Station while Huanggang Port connects to 24-hour Lok Ma Chau Control Point.

Office Hours of Shenzhen VOA Application at the Following Ports:

Luohu Port: 09:00 - 22:30

Huanggang Port: 09:00 - 13:00, 14:30 - 17:00

Shekou Port: 08:45 - 12:30, 14:30 -17:30

Fuyong Port: 08:30 - 17:30

Application Requirements

1. Your valid passport

2. complete the application form when you are at the port

3. take a photo when you are at the port

4. pay for the VOA

Most nationalities of the following countries can easily get a VOA in Shenzhen, such as Australia, Canada, New Zealand, UK, Ireland and Spain. Other nationals are hard to get it if they have never been to PRC. Passport holders of US and France are not eligible for the application and even get fined for arrival without a valid Chinese visa. Currently, the fee for most nationals is 168 RMB, but the fee for UK nationals is much higher at a rate of 469 RMB. If Irish nationals are unlucky to meet a border official who doesn't know UK and Ireland are different countries, they will be charged the high fee as same as UK nationals. The different fees are set on a reciprocal basis. Only RMB is accepted for payment. When you get to the office at the border, just complete the application form, pay the fee and take a photo, so you don’t need to worry about the application materials. What you need is just a valid passport. The visa will be issued within 10 minutes.

Hvala ilegalac. Znala sam da izdaju tu 5 days vizu samo za Shenhen, ali nisam bila sigurna da li smo mi na listi 'srecnih dobitnika'!

Da li si to negde procitao?

Hvala u svakom slucaju. Super vest!

Da, viza za drzavljane Srbije je besplatna ;) Drugar je prosli mesec tako usao u Senzen, zato znam ovu informaciju.

Srecno! :pivoooo:

Ove inf zlata vrede, hvala drugari.

Imam jedno pitanje, posto su Shenzhen i Guangzhou prakticno spijeni, jel ima nekog da je "cuo"  ;) da je neko skoknuo do Guangzhoa ili negde van Shenzhena sa tom 5 dnevnom vizom?

Jel ima mozda neka kontrola van Shenzhena ili sta vec, jer kako mogu drugacije da iskontrolisu tu vizu?

Kada udjes u Shenzhen, niko te nece kontrolisati i mozes da putujes 'in land China', ali posto je Kina policijska drzava, ja ipak ne bih rizikovala. U svakom hotelu ce ti uzeti podatke iz pasosa i mozda proveriti vizu...

Ove inf zlata vrede, hvala drugari.

Imam jedno pitanje, posto su Shenzhen i Guangzhou prakticno spijeni, jel ima nekog da je "cuo"  ;) da je neko skoknuo do Guangzhoa ili negde van Shenzhena sa tom 5 dnevnom vizom?

Jel ima mozda neka kontrola van Shenzhena ili sta vec, jer kako mogu drugacije da iskontrolisu tu vizu?

Ja kad sam kupovao voznu kartu od Senzena do Gvangzoua na automatu sam prvo morao da provucem pasos kroz onaj skener na njemu pa tek onda da kupim kartu, koliko znam isto je i na salteru.

E sad ne znam kakvo je stanje za kupovinu autobuskih karata...

Za to sa pasosem nisam znao, hvala na tome. Ima sada dosta opcija za Kinu, najlaksa je ova sa 5 dana ulaska i ona 72 sata u istom gradu, ako se ostaje krace. A ima i dosta povoljnih letova za Hog Kong.

Kada udjes u Shenzhen, niko te nece kontrolisati i mozes da putujes 'in land China', ali posto je Kina policijska drzava, ja ipak ne bih rizikovala. U svakom hotelu ce ti uzeti podatke iz pasosa i mozda proveriti vizu...

Bio/la u Kini?!

Cuj policijska drzava! Pa jos za belca...

Za voznu kartu treba dokument, ali je redovna procedura i za same kineze...previse paranoicno zvuci da je sistem zeleznice povezan sa sistemom na granici i u to licno sumnjam... Anyway, ukoliko je to bas zelja, a postoji i strah, onda moze kartu kupiti neko od prijatelja na svoje ime...dokument se svakako ne trazi nikad vise pri proveri karte...

Sa druge strane, autobusom se takodje moze, jer tu ne traze pasos pri kupovini karata

Bio/la u Kini?!

Cuj policijska drzava! Pa jos za belca...

Država nesloboda svakako.

Ni ja se ne bih igrala sa bilo čime u vezi sa kineskom vizom. Pošto sam u Kini bila nakon redizajniranja njihovih viza, njihovi policajci se nisu najbolje snalazili sa čitanjem podataka sa vize i dva puta sam bila u situaciji da su hteli da mi zadrže pasoš da odu u stanicu i provere da li je sve u redu. Tada sam insistirala da fotografišu vizu (ne dam moj pasoš!) i da iskontrolišu na taj način. Inače, legitimisali su me bez razloga, osim što putnik na biciklu, belac, koji uz to i kampuje, nije baš čest prizor u Kini.

Hoteli, barem oni u kojima sam ja odsedala, povezani su sa Public Security Bureau (PSB) i znam sigurno da kontrolišu podatke o vizama uglavnom telefonom a skuplji hoteli preko aplikacije koje imaju na kompu.

Za kupovinu vozne karte mozesh da kopirash samo i prvu stranicu pasosa i dash je sluzbenici, bez pasosa. Ovo sluzi kao identifikacioni dokument.

Za bus ne treba pasos.

Za guandzou nije frka da odesh  ali je problem u hotelu, i vechini hostela. To znaci da bi morao biti u nekom manje oficialnom hostelu hahaa , naravno moze se otici na dan i isti dan se vratiti - putovanje traje oko 1.5 SATA (Pola sata je u principu dok dodjesh na stanicu do prvog sledeceg voza za koji mozesh kupiti slobodno mesto) i 1 sat voznje. Isto tako i kontra.

Forumasi molim za misljanje/pomoc, u januaru letim za Peking i posle dva dana imam konekciju za Filipine, e sad u ambasadi mi tvrde da mi viza nije potrebna do 72 sata ako sam u tranzitu, cak cujem da to pise u ambasadi kao obavestenje, ali sta ako me avioprevoznik (Qatar airways) u Dohi ne bude pustio da se ukrcam na avion jer nemam u pasosu vizu za Kinu???

Zvao sam danas predstavnistvo u Beogradu, ali su nekako neodredjeni kazu onda verovatno ne treba :?

Sta vi mislite, da li je neko bio u slicnoj situaciji?

Hvala na pomoci