Jump to content

Featured Replies

To ću svakako proveriti ovih dana, jer moram do biroa.. Naaaaadam se da si pogrešno razumela, jer mi u to slučaju tih 15 dana pravi ogroman pritisak i zbrku.

Inače, zvao sam jednu agenciju u HK u vezi M vize... Rekoše mi da srpski pasoš u svakom slučaju ne može da dobije vizu dužu od mesec dana... E sada ne zna da li te iz agencije jednostavno zabole da preko telefona proveravaju, ili je zaista tako?

Jer ako više ne može da se dobije viza na više od mesec dana, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da upišem neku školu jezika ili tako nešto....

Ja koliko znam odavno ne moze da se dobije ta viza na duze u HK, pritegli su prosle godine pravila.

Mislim da je najbolja opcija da upises neki duzi kurs jezika ili slicno i uradis vizu preko skole, i prvo idi u visa office u Pudong-u i pitaj za ovo produzenje sta ti treba.

Ja koliko znam odavno ne moze da se dobije ta viza na duze u HK, pritegli su prosle godine pravila.

Prošle nedelje je moglo, bez problema?! U svakom slučaju treba ih pozvati, izrecitovati koje vize imaš u pasošu pa ti kažu da li imaš ili nemaš uslove za M godinu dana. Ovo preko škola i raznih kurseva ne bih nikada uzimala, `vezan` si za njih... Isto kao i Z viza, ima svoje prednosti ali ima i mana, posebno ako ne planiraš penziju dočekati u Kini...

Nakon što je prijatelj saam regulisao godišnju vizu, bez posredovanja škole/kurseva/preduzeća:

Sve u svemu, najbolja kombinacija i neovisna o nikome i sad sam miran godinu dana.

pss: ova M godišnja se dobija u konzulatu u Makau...

HVALA ILEGALAC!

Iz tvoje tastature u Božiji ekran..ili kako već :)

Elem (gotivna reč "elem") ,

stvarno se nadam da mogu za početak na Pudongu u birou da produžim na mesec dana, pa da onda mogu da na miru odem u Makao i izvadim ovu na 6 ili 12 kako Ilegalac tvrdi da još može. I meni je zadnja solucija da upisujem škole i da se jebavam jednom nedeljno bar po tim časovima (neke škole traže čak 3 trećine časova da prisustvuješ), ali ako je zaista istina u vidu onih tmurnih vesti da je produžetak samo 15 dana i da nema M vize više, onda ću morati.

Nadam se najboljem i naravno daću vam apdejt!

Hvala!

Ovo preko škola i raznih kurseva ne bih nikada uzimala

Ček, jesi li ti drug ilegalac ili drugarica ilegalka? What a cunning disguise...

Pitas ilegalca za identitet!?  ::crazy::hihi:

• 2 weeks later...

Okej ljudi, dugujem vam apdejt.

Evo najsvezije informacije.

Sada sam se vratio iz E&E Biroa na Pudongu u Šangaju. Aplicirao sam za produženje vize na još mesec dana.

Ovo mi je prvi put da sam aplicirao za produženje u Kini.

Produženje je moguće jednom na mesec dana. Nije skraćeno na petnaest dana kako je spominjano. Dakle jedan produžetak u kini na 15 dana.

E sad, koliko sam video, sta ti od dokumenata treba zavisi od pandura koji te primi. Mene je prvo primila neka riba i rekla mi da moram da dostavim detaljan plan puta (štakojkurac), rezervaciju povratne karte itd.

Kada sam danas došao, primio me je neki momak. Normalan. Čak i engleski priča :) Od dokumenata mi je samo tražio potvrdu iz policije gde sam stacioniran u Šangaju, pasoš i dokaz da mi riba ovde studira i potvrde sa njenog faksa. Viza ne košta ništa za državljane Sorbije.

Da skratim priču - ukoliko niste aplicirali na pozivno pismo, od dokumenata za produžetak vize u Šangajz vam treba:

-Pasoš

-Potvrda iz policije gde ste stacionirani, odnosno iz hotela, ukoliko ste u hotelu

-Aplikacioni forum (popunjavate u birou)

-20 rmb ukoliko hoćete da vam isporuče pasoš na adresu u roku od 7 dana

Ja sam predao, pandur reče "sve okej" :)

Tako da se nadam da će sve biti u redu, pa za mesec i nešto u Makao.

M vize:

http://s30.postimg.org/61vn3hjao/Kina_Viza_Brm_Brm.jpg = 6 meseci 3000 juana, 12 meseci 4800 juana.

Ispravka, godisnja viza preko Jessie je 4800 hkd, dakle oko 3900 juana. I ja sam prvo mislila da su juani.

Odlazak do Macau (Shekou-Macau) oko 180 juana, povratak u Hong Kong (Macau-Kowloon) oko 160hkd. Obavezno sacuvati papirce koje dobijete na ulazu u Makao. Papirce, jedna fotka, pasos (u kome vec imate dve vize izdate van Kine) i ovce odnosno novce nosite u agenciju i strpite se tri dana. Uz to vam je potreban i business card, ali to moze i agencija da vam napravi za 100hkd. Placate kada primite pasos.

Predate prepodne (mada mislim da moze najkasnije do 14h, ali ne bih testirala) i strpite se do prekosutra popodne i eto vize. Pasos vam je putovao u Makao, a vi ste trosili novce u Hong Kongu. :)

Danas popodne dve cure dobile vize na godinu dana.  :pivoooo:

• 3 weeks later...

Pozdrav ljudi! Jel zna neko mozda gde se podize radna viza u Hong Kongu? Treba mi adresa i naziv institucije. Dobio sam sve potrebne papire za radnu vizu od ministry of foreign affairs u urumqiu sad samo treba da odem do HK da podignem. Inache vidim da se dosta ljudi ovde cima za radne vize. Meni je shkola zavrshila radnu vizu, drzavna middle school u kojoj radim. I da li neko zna mozda da li ta radna viza vazi u nekoj drugoj provinciji osim Xinjiang, gde sam ja trenutno, poshto sam planirao da menjam lokaciju za par meseci?

Radna viza ti je vezana ne za provinciju nego za kompaniju koja ti je odradila...teoretski ako napustis kompaniju, trebalo bi i da napustis Kinu...e sad, olaksavajuca okolnost je sto kad ti se jednom uradi radna, svaka naredna kompanija ti lagano odradjuje isto radnu vizu, jer je samo kod prvog puta potrebna kompletna procedura dok je kasnije samo prijava...

Za ubrzano podizanje Z-vize u HK potrebno je platiti extra fee od 300 HK$. To stoji na sajtu njihovog biroa. Mene interesuje da li se ta suma uplacuje pre dolaska u Visa Office (sa nekom priznanicom ili sta vec) ili nakon sto podnesem dokumenta dobijem neko papirce i sa tim idem da uplatim? Htela bih da izbegnem dodatno cekanje posto cujem da su redovi dugi i da se ceka. Ako neko zna nesto o ovome bila bih zahvalna. Pozdrav. 

Za ubrzano podizanje Z-vize u HK potrebno je platiti extra fee od 300 HK$. To stoji na sajtu njihovog biroa. Mene interesuje da li se ta suma uplacuje pre dolaska u Visa Office (sa nekom priznanicom ili sta vec) ili nakon sto podnesem dokumenta dobijem neko papirce i sa tim idem da uplatim? Htela bih da izbegnem dodatno cekanje posto cujem da su redovi dugi i da se ceka. Ako neko zna nesto o ovome bila bih zahvalna. Pozdrav. 

Sva plaćanja su po dobijanju vize na šalterima 2 i 3, koji su pak pored onih gde predaješ papire za vizu. Imaš onaj sistem kao u banci, uzmeš broj i čekaš. Ako se pojaviš sat vremena pre otvaranja završićeš sve tipa za 10-15 min.

Predaš dokumenta i odmah uplatiš, sledeći dan direktno ideš po pasoš sa priznanicom o uplati. Tako sam ja uradila. Nakon predaje pasoša imaš informaciju da li si i koju vizu dobila.

• 2 weeks later...

Chunking mansions:) Guglaj hostele na flipkey ili ctrip ili tripadvisor, ima gomila hostela po centru koji su prilicno jeftini.

• 2 months later...

5.-dnevna viza za Shenzhen se moze dobiti na sledecim granicnim prelazima: Luohu (Lo Wu) Port(9:00-22:30), Huanggang Port 24/7 i na Shekou Port-u., procedura veoma brza moj slucaj ukupno 2 minuta.

Provereno.

Mini update:

U agencijama se i dalje izdaju dvomsecne vize odnosno 2*30 dana. Uglavnom to sada ide kao po loju, a koju cete agenciju odabrati zavisi od cene. Pre par dana pravljena dvomsecna u HK (uslov je da imate makar jednu vizu izdatu u Srbiji), placena 1020 HKD, ujutru predat pasos, sutradan oko podne dobijen, sa vizom.

Drugi update:

Ako vam je kojim slucajem viza izdata npr na 2*45 dana (naglaseno je da je u pitanju turisticka L viza), navodno su promenili pravila i na L vizi se moze ostati do 30 dana (nisam ni znala da je ranije bilo duze?!). Nama su 30og dana upali pandur i prevodilac i ljubazno objasnili da je to promenjeno i da bi bilo dobro do kraja veceri da odemo da secnemo granicu (izlaz, ulaz). Ne znam samo da li ce ih onda i dalje izdavati, ako ih ne mozemo iskoristiti. Verovatno nece, ali za one koji jos uvek tu vizu imaju.

Sveže informacije za dobijanje kineske vize iz susednih zemalja:

U Katmanduu se kineska viza dobija bez ikakvih papira a košta 3 dolara; izdaje se na mesec dana.

U Ulan Batoru se dobija isto relativno lako, ali treba da priložite potvrdu za bukirani let u Kinu I iz nje, pozivno pismo ili bukirane hostele (sve može fake kao u mom sluačju), a poželjno je I izvod sa računa na kome treba da bude 100 $ po danu boravka (isto fake). Bitno je da pozivno pismo bude ručno potpisano (ja sam falsifikovala potpis). Košta 30 $ I čeka se jedan dan.