Jump to content

Featured Replies

Munze konza, evo jedan drugarski savet - odeš do konzulata i sve lepo pitaš, prepišeš šta su ti rekli od reči do reči, kažeš nama i udri! Mi ovde smo ti slabiji sa najnovijim update-ovima, nismo u Srbiji pa ne znamo šta se tačno radi, ipak oni sve to menjaju stalno (pametnija posla očito nemaju). Da ne ispadne posle zeznuli smo te. :)

A te avio-karte, rekli smo barem 10-ak puta da lepo sklepate falš kartu i zdravo đaci.

Otici cu svakako,ali posto sam vec sve skupio,zar mogu da me vrate?Ako je tako kao sto je rekao Un I.Q.ue,onda kad da apliciram,januar?Nista,hvala,idem sledece nedelje,pa javljam.

Šta da ti kažem, i meni smeta to njihovo ponašanje (čitaj: zaoštravanje kursa), ali šta da se radi. Poenta je da nikad sa njima nisi siguran. Ja kad sam tamo aplicirao (april 2013) i sad, koliko čujem od ljudi, prilično dijametralna razlika, mnogo su strožiji, zajebavaju, zato je za vaše dobro bolje da odete i na licu mesta saznate prave informacije. Mene drugar koji živi na 15km od konzulata cima nedelju dana (mene koji sam na 12.000km odatle) da mu saznam šta treba za F vizu!?! Carski, zar ne?  :spot:

::crazy: ..no dobro,imam i plan puta,jer sam ja striktno za te dane trazio slobodno,u skoli radim,tako da su mi odobrili,moram unapred da znam sta i kako..samo ne znam,ako znas ti,kada da odem ujutru do konzulata,od 9h rade,koliko ranije otici?Hvala

Da odgovorim sebi i drugima,danas sam konacno dobio mail iz konzulata,ne vredi da idem,rano je,u januaru moze posto planiram za april....rezervaciju traze.Ostalo kao sto pise sve...nista,cekamo januar,kad prodju praznici,onda cmo ici..

Kupi ti kartu...ne znam nikoga ko je odbijen za vizu, a tesko da ti spadas u neke kriticne grupe...u svakom slucaju imas i opciju vadjenja vize u HK ako bas krene po nekom zlu...

Mislis da kupim?sad je cena 65 800,sto je ok cena,e sad,mozda ce pasti,ali pitanje sta ce biti krajem decembra,pocetkom januara.

Povratne karte su oduvek bile oko 600evra, mada ima i skupljih :)

U konzulat (ne u ambasadu) treba otici pre 8, a rade od 9h...

Podigli danas vize, sve proslo glatko nista posebno nismo spremali od papira, nije bila ni guzva, padala kisa valjda. Uzeli mi 3$ kao studentu, pre 2 godine nisu.

Nemanja,hajde posto si ti najsveziji sto se tice vize,sta me ceka,da znam.Ja sam sve spremio od papira.Znam da se uzimaju brojevi,je l' svako , uzima broj,s obzirom da nas  dvoje putuje,zajedno idemo ,ili svako uzima vroj,i kada da dodjem ispred konzulata?Hvala

Odgovorio sam ti i na PP, na dan kad sam predavao (prosle nedelje) su bili podeljeni svi brojevi, sacekao sam i primili su i nas bez brojeva, radili su cak i malo duze. Mislim da je jedan broj dovoljan za grupe. "Radno vreme (osim praznika): utorak 9:00-11:30 i 14:00-16:00, sreda i četvrtak 9:00-11:30".

Danas smo bili nema zive duse, mozda je prosao taj sajam sto su spominjali a i padala je kisa. Manje vise to je to, skupis predas dobijes da platis 3$ po pasosu, ima spisak gde moze u BGu da se plati i to je to.

Jedan broj je dovoljan sigurno...tako i agencije ulaze i zbog njih i bude najvise problema, jer nose na desetine pasosa sa sobom...

Dobre vijesti svima serbistancima, bosanćerosima i kroaćanima!  :3some: 
Danas sam dobio vizu za Kinu, a predao sam tačno prije sedam dana. Dakle, treba im sve što je navedeno na sajtu ambasade (i oglasnoj tabli ispred same ambasade) a ta dokumenta su na snazi od septembra 2013 i kako su mi rekli ne planiraju ih mjenjati uskoro. Ja sam se za svaki slučaj naoružao potvrdom iz moje banke i potvrdom sa biroa, koju su mi vratili, a izvod iz banke nisu ni spominjali, kao i putno osiguranje. Ja sam inače rođen i odrastao u Bosni i Hercegovini, ali imam dvojno državljanstvo, pa sam se odlučio da apliciram sa srbijanskim ipak. Jedino što mi je trebalo dodatno u tom slučaju jeste kopija mog bosanskog pasoša i lične kao dokaz o mom legalnom boravku u BiH. Sa bosanskim bi viza bila besplatna, sa srbijanskim sam platio 4 marke, ilitiga 2 jevrića, a sa hrvaCkim pasošem bi bilo 50 KM ilitiga 25 jevrića. Formular sam tako ofrlje popunio, pomogao mi je sekjuriti tip koji je tamo u čekaonici, totalni šaljivdžija, ali zna tačno šta treba (i šta ne treba).

Iza šaltera radi jedna naša cura i jedan kineščić, koji je, inače vrlo profesionalan, djelovao nadrkan zbog svoje pomalo trapave (neću reći nesposobne) suradnice koja djeluje kao da je tek počela raditi. Tražio sam bio multiple entry, očekivajući da ga ću dobiti single, ali sam dobio double. :-) Kad sam ih pitao za prelaske iz HK i Macao-a, pravili su se blesavi kao nema potrebe da uzimaš multiple NE TREBA TI. Mislim, sreća pa ne planiram nigdje ići dalje od Šendžena, inače bi to bio problem, jer kažu da jednostavno NIKOME ko prvi put aplicira ne daju multiple entry. Znamo mi svi to i od prije, ali to ne mjenja činjenicu da je malo nebulozno pravilo. Ali bože moj... Gužve nisu bile velike uopšte, jako je mala čekaonica pa lako djeluje puno, ali nema nekih redova niti potrebe za brojevima. Ambasada radi sa vizama samo utorcima i četvrTKOvima od 09:00 do 11:00 oklokova.
Ja sad odo' bukirati aviJonsku kartu i nek mi je Bog na pomoći!  ::crazy: 

:mah:

Pozdrav drugari,

Sorry za offtopic no ukoliko ima neko da dolazi skorije u Kinu tj Shenzhen pls javite.

Zamolili bi za dostavu paketica od porodice.

Hvala unapred za info!

• 3 weeks later...

Juče podigao vizu. Dobih M vizu na 6 mjeseci, toliko sam i tražio. Tražio sam i multiple entries, ali dadoše 2 ulaska. Predao sam dan ranije, pa sam uplatio onaj fee od 20 dolara za ubrzano izdavanje. Inače, postojao je spisak na osnovu kog dijele brojeve u 9 h kad počinju sa radom. Nije neka bila gužva, desetak brojeva je bilo podjeljeno. Novost je da se aplicira napolju na nekom improvizovanom šalteru jer se valjda unutra nešto renovira. Pa malo šiba vjetar, ali ništa strašno, natkrili su nekom drvenom građom.  ::crazy:

Juče podigao vizu. Dobih M vizu na 6 mjeseci, toliko sam i tražio. Tražio sam i multiple entries, ali dadoše 2 ulaska. Predao sam dan ranije, pa sam uplatio onaj fee od 20 dolara za ubrzano izdavanje. Inače, postojao je spisak na osnovu kog dijele brojeve u 9 h kad počinju sa radom. Nije neka bila gužva, desetak brojeva je bilo podjeljeno. Novost je da se aplicira napolju na nekom improvizovanom šalteru jer se valjda unutra nešto renovira. Pa malo šiba vjetar, ali ništa strašno, natkrili su nekom drvenom građom.  ::crazy:

Walter.. mozes li da nabrojis dokumente za M vizu... ja bih isto pokusala na tu foru, jer cujem da je sada skoro nemoguce napraviti M vizu duzu od 30 dana u HK..

Sta si nosio od dokumentacije za M vizu?

Sta si nosio od dokumentacije za M vizu?

Walter.. mozes li da nabrojis dokumente za M vizu... ja bih isto pokusala na tu foru, jer cujem da je sada skoro nemoguce napraviti M vizu duzu od 30 dana u HK..

Potrebni su oni standardni dokumenti za sve tipove viza http://rs.chineseembassy.org/srp/lsyw/qz/ plus pozivno pismo. To je sve.

treba ti samo pozivno pismo? ne treba licenca o registraciji firme, potvrda od tvoje firme da ce ti platiti troskove i sli... ?

Samo pozivno. E sad, u pozivnom, kineska firma (ukoliko je to slučaj) će navesti da li ti plaća troškove, avionsku kartu, na koji period te zove, zbog čega te zove...

Guys, ima li neko informaciju gde vaditi neku dužu vizu? Hong Kong je upucan, kao i Makao, sve što sam zvao od agencija, svaka mi je isto potvrđivala, nemaju ništa duže od mesec dana... Opcija Malezija je dranje kože. Ajde delite ako nešto znate.