Jump to content

Featured Replies

Tales i ja sam u istoj situaciji... idem u ponedeljak u HKG da vidim sta ce mi dati... Na kraju krajeva - izguracu sa ovim kratkim vizama do februara pa za praznike u SRB da pravim biznis vizu :) zato i pitam sta sve treba...

Planiram odmor na Tajlandu u februaru. Vizu cu vaditi u Hong Kongu odakle i hvatam let za Puket. Interesuje me da li postoji neki odredjeni period koji mora da prodje izmedju dva ulaska/izlaska iz HK-a. Npr. 31og januara udjem u HK, izvadim vizu, hvatam let za Tajland 7og februara. Da li mogu bez problema opet uci u HK recimo 25og februara? Unapred hvala. 

Tales i ja sam u istoj situaciji... idem u ponedeljak u HKG da vidim sta ce mi dati... Na kraju krajeva - izguracu sa ovim kratkim vizama do februara pa za praznike u SRB da pravim biznis vizu :) zato i pitam sta sve treba...

Šta uradi u HK sa mesečnom vizom?

@Tales

Napravila sam granicnu (bord) M vizu na mesec dana...

U konzulat mozes aplicirati i traziti 2x30 ali sad uglavnom daju samo 14 dana iz konzulata... i to je, kako neki kazu, BAJ BAJ... sledeca se mora vaditi u SRB.

E da bih to izbegla ja uzeh ovu sa granice, 1200hkd - 30 dana...

I jos jedna informacija: kad gledate cenu vizu, uzmite u obzir i da ste uzeli day off koji nije placen (gubite 400-500RMB), prevoz po HKG koji je 50-100 RMB, trosak hrane u HKG - 100 RMB... i tako malo po malo, nabere se tu lepa suma za tricavih mesec dana...

Ovo se definitivno ne isplati ali je opet bolje nego nista...

Pa jeste, to ko ide u konzulat da vadi vizu kao da sebi puca u nogu. Agencije su tamo sve odreda dead, juče sam zvao još jednu koje sam se setio, ma kakvi, svi do jednog nude tu mesečnu M. Reci mi kako si to na granici dobila tu M? Koliko traje, šta daješ od papira itd. Valja znati just in case. Računica ti je inače dobra kada nakalemiš sve troškove.

Planiram odmor na Tajlandu u februaru. Vizu cu vaditi u Hong Kongu odakle i hvatam let za Puket. Interesuje me da li postoji neki odredjeni period koji mora da prodje izmedju dva ulaska/izlaska iz HK-a. Npr. 31og januara udjem u HK, izvadim vizu, hvatam let za Tajland 7og februara. Da li mogu bez problema opet uci u HK recimo 25og februara? Unapred hvala. 

Ulazis koliko ti volja, samo ne ostajes duze od 14 dana. Ne brini, ne gledaju kad si prethodno ulazila.

Znaci da te ocekujemo ovde za kineske praznike ;).  

Nema Vanje žive da se javi, kao da je upucaše Nemci! :D

Evo me... nije mi radio ovaj sajt par dana... pa me zato nema.

Milance mozda i ne dolazim za kineske praznike :) I hope so :))

Drugar NemanjO je uspeo da napravi godisnju M vizu, ali on je imao americku vizu u pasosu... U tom slucaju moguce je izvaditi M na god dana...

Ja pokusavam drugu opciju, da resim 6+3 meseci, javim detalje kad ih ja saznam.

• 3 weeks later...

Pozdrav, planiram da idem u Kinu februara, da li je vadio neko u skorije vreme vizu za Kinu?
Na koliko dana se dobija i sa koliko ulaska?

• 3 weeks later...

Pravila sam vizu krajem decembra, uglavnom su svima rekli da mogu da dobiju na max 1 mesec ako je prvi ulazak. Eventualno je lakse ako imas dokumente za biznis/Z vizu. Valja doci sto ranije, do recimo 7:30 jer se spisak brzo popuni. Kada sam bila po vizu, imali su neki novi aparat sa brojevima. I ako ne dobijes broj, mozes da sacekas, pa ti uzmu dokumente ako ostane vremena. :)

Imam pitanje oko produzavanja vize: trebace mi jos 4 meseca nakon sto produzim moju sledece nedelje. Ovde mi stalno nude opcije pod kojima moram da se prvo vratim u Srbiju, sto mi ne pada na pamet. Da li neko ima vise informacija u vezi s tim, da li postoje jos neke opcije? Hvala.

U ovoj retardirano-konfuznoj zemlji ni administracija ne može da pohvata promene na svaka 2 minuta, i niko normalan to ne može da shvati i prihvati. Ono što je definitivno tačno je da se pravila razlikuju od provincije do provincije i da postoji korupcija (veze, koje naravno koštaju). Slučaj: drugar radi u Šangajskoj provinciji, aplicirao za radnu vizu u HK, nisu mu tražili originalnu potvrdu od pandura da nije osuđivan, kopija je završila stvar. U Zhejiang-u kao važi da MORA da imaš originalnu potvrdu, ne može kopija (diploma i TEFL mogu kopije) i da MORAŠ da ideš u Srbiju da apliciraš. Pa ko koga ovde j..e majku mu...  :bang:

Edited by Tales

Toga sam se i plasila. No, hvala ti, nastavicu da se raspitujem, pa cu da se javim. Jiangsu provincija je u pitanju.

U Zhejiang-u kao važi da MORA da imaš originalnu potvrdu, ne može kopija (diploma i TEFL mogu kopije) i da MORAŠ da ideš u Srbiju da apliciraš. Pa ko koga ovde j..e majku mu...  :bang:

Pa neka ti neko iz SRB posalje skeniran dokument na mejl. Ovde odstampas u boji i visokoj rezoluciji i gotova stvar. Za mnoge stvari smo tako .... flowers::

Ne ide burazeru, ovim pacijentima je teško da objasniš da treba da se POKUŠA. Uvek naletim na neke čudake i nikada na (kao mnogi ovde) neke voljne da korumpiraju. :D

Podjem ti ja sa svojim menadzerom mog trening centra i koleginicom kinezom do Public Security Bureau-a (pocinje kao neki otrcan vic) da produzim svoju turisticku vizu u Shenzhenu, i ovaj ti skonta preko svog nekog jarana koji radi tamo, da mi apliciramo za S2 vizu za mene. To je inace kao porodicna viza, sa kojom se (donekle, kao za M) moze raditi u Kini. Podnesemo zahtjev i ja nakon 7 dana dodjem nazad (platim 168 ¥) po po svoj pasos u kome stoji ta viza na 2 x 60 dana. Eto, toliko o vizama u Kini. Sve zavisi koga znas i koga ti ljudi znaju, kao kod nas na Balkanu. :)

Dobili smo vizu za Kinu.Predali u cetvrtak,dosli oko 9,bili drugi po redu,sacekali malo,predali sve,zavrsili za 10 minuta.Nasa sluzbenica je jako ljubazna,dala nam gde da platimo u kojoj ekspozituri banke i rekla da dodjemo sledeceg cetvrtka po vize.

• 5 weeks later...

Što se tiče vađenja turističke vize u Bg situacija ostaje konfuzna. Navodno je maksimum mesec dana, ali su meni dali sada na dva meseca, sa tim da sam vadio dokumentaciju za mesec dana, misleci da mi nece dati više, te da ću morati da vadim dalje vizu na duže u Hong Kongari. 

E, da, čuo sam se pre neki dan sa ortakinjom koja je izvadila na godinu dana biznis u Hong Kongu. Dakle, ne znam da li je gore neko nešto apdejtovao, ali to je to. I dalje šljaka ta varijanta, sa tim da moraš da imaš maksimum jedno produženje u kini, i minimum dve vize u zemlji iz koje dolaziš.

Sportski pozdrav iz Šangaja.

E, da, čuo sam se pre neki dan sa ortakinjom koja je izvadila na godinu dana biznis u Hong Kongu. Dakle, ne znam da li je gore neko nešto apdejtovao, ali to je to. I dalje šljaka ta varijanta, sa tim da moraš da imaš maksimum jedno produženje u kini, i minimum dve vize u zemlji iz koje dolaziš.

Sportski pozdrav iz Šangaja.

Koja agencija, sa koliko izlazaka je viza i cena? HK je koliko je poznato načisto mrtav, zato čudi ova informacija. Do pre 2 nedelje sam se čuo sa jednom agencijom, stalno govore ništa novo.

Riba je model, tako da je vadila nešto preko agencije. Ali budući da svi rade ilegalno od modela, pa i ona, znači da je vizu dobila na isti način kao što to činimo i mi. Videću da mi nabavi informacije od agencije oko agenta koji joj je to radio, cena itd.

Ona je dobila baš skoro, tako da se verovatno nešto promenilo

• 2 weeks later...

Brate, jel ubiše ribu? :) Ima li kakvih informacija od nje?

Brate, jel ubiše ribu? :) Ima li kakvih informacija od nje?

Zaboravih na ovo skroz. A videh se sa njom. Na žalost, kao i većina modela, samo je sledila informacije, bila u HK, tamo dala pasoš nekom tipu i slikala se, posle joj je isti pasoš doneo u hotel , zajedno sa vizom i to je to. Agencija ta njena modna je regulisala plaćanje. Tako da sam je pitao ako može da vidi u agenciji reko koga su joj vadili , odnosno da mi pošalje njihov broj telefona.

Koliko će oi iz agencij hteti da joj daju info- ostaje da se vidi - jer kinezi su to. 

Ja sam u HK zadnji put vizu vadio u junu prošle godine kod Jessie - mislim da je neko već dao njene informacije na par stranica ranije na forumu i baš mi je kada sam vadio rekla da je zaavršavala ranije ljudima iz srbije godišnje vize.

Cene se najbolje ne sećam iskreno, ali kome treba neka okrene. Moje iskustvo je super.

Ako trebaju dodatne info u vezi nje, javite.

Ja sam u HK zadnji put vizu vadio u junu prošle godine kod Jessie - mislim da je neko već dao njene informacije na par stranica ranije na forumu i baš mi je kada sam vadio rekla da je zaavršavala ranije ljudima iz srbije godišnje vize.

Cene se najbolje ne sećam iskreno, ali kome treba neka okrene. Moje iskustvo je super.

Ako trebaju dodatne info u vezi nje, javite.

Znači, i dalje ništa od viza ako niste modeli! :) Što se Jessie tiče, čisto da se pohvalim, ja sam je slučajno sa jednom Hrvaticom otkrio i prosledio info srpsko-kineskoj dijaspori. :) Bazali smo onako zgradama i izlete Jessie pred nas, kao u stilu: Jeste li za vize? :D I dalje smo u kontaktu, ali mi sama kaže da nema ništa, da je HK mrtav itd već mesecima. :(

Znači, i dalje ništa od viza ako niste modeli! :) Što se Jessie tiče, čisto da se pohvalim, ja sam je slučajno sa jednom Hrvaticom otkrio i prosledio info srpsko-kineskoj dijaspori. :) Bazali smo onako zgradama i izlete Jessie pred nas, kao u stilu: Jeste li za vize? :D I dalje smo u kontaktu, ali mi sama kaže da nema ništa, da je HK mrtav itd već mesecima. :(

Džesi je super, doduše ceo taj kvart u kom je i njena kancelarija - je pun agenata. Baš kad mi je raadila vizu bila je u fazonu "Haha, Srbija, baš sam dosta vaših radila" , tako da mi je sad jasno i kako ::)

Moguće je da je mrtav, neću proveravati to do nekog tamo Septembra. Ko zna, možda do tada naprave neke vizne olakšice...