Jump to content

Featured Replies

Recimo, kupim povratnu za januar, krenem u oktobru i dobijem na 3 meseca vizu, hm?

Izvinjavam se na detaljisanju, ali nemam vremena da se cimam previše po ambasadama, pa bolje da se naoružam svim infomacijama unapred. :smile:

Apsolutno mi nije jasno šta si htela da kažeš u prvom redu :biggrin:

Koliko imaš avio karti toliko ulaza ćeš dobiti.

Ne moraš kupovati karte dovoljno ti je da imaš rezervaciju avio karte (zovi Qatar airways ili Turkish i reci im da ti treba za vizu poslaće ti na mail pa to odštampaš).

Mislim da je suština mog pitanja koliko dugo mogu da ostanem - 30, 60 ili koliko već dana i koliko puta moram da napustim granicu - jedan, dvaput ili više. :biggrin:

Totalno sam prolupala, izvini ako zvučim nejasno.

• 1 month later...

Bas sad cujem vest da ce biti ukinute vize za Kinu..Bila bi to odlicna stvar za sve koji planiraju da traze posao (predavaca i sl.) tamo jer ce biti postedjeni prikupljanja raznih dokumenata,prikazivanja osiguranja i sl. a i nas koji "spontano" odredjujemo putne destinacije. :-)

44 minutes ago, WorldCitizen said:

Bas sad cujem vest da ce biti ukinute vize za Kinu..Bila bi to odlicna stvar za sve koji planiraju da traze posao (predavaca i sl.) tamo jer ce biti postedjeni prikupljanja raznih dokumenata,prikazivanja osiguranja i sl. a i nas koji "spontano" odredjujemo putne destinacije. :-)

Gde si video tu vest - ima li neki link?

Zdravo svima,

Da li je za studentsku/biznis/radnu vizu dovoljno imati uverenje o diplomiranju (prevedno na engleski od strane sudskog tumača) ili je potrebno izvaditi original?

Hvala unapred! :smile: 

6 hours ago, jms_uk said:

Gde si video tu vest - ima li neki link?

Sestra mi javila danas,kaze videla na TV-u..Ja posle proverio kad bas kao sto je @amstel linkovao,ispade tacno.
Ekstra bi bilo ako bude to ratifikovano do polovine sledece godine,jer planiram motorom ili stopom za Aziju,a mozda i budem kombinovao oba..Za sad mi je otvorena jos jedna moguca ruta. :-)

Evo ovde malo opširnije: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=10&dd=16&nav_category=11&nav_id=1188668

"Ukoliko kineska vlada prihvati predlog Srbije, građanima vize neće biti potrebne za boravak do 30 dana, a ta odluka bi mogla da stupi na snagu do kraja godine, rekao je Dačić, posle sednice vlade kojoj je prisustvovao i kineski ambasador, koji je rekao da je uveren da će se to i dogoditi."

Ovo je isto zanimljivo, pošto smo baš usporili sa bezviznim režimima:

"Ova naša odluka je zaista istorijskog karaktera. Možda to nekome ne zvuči kao velika vest, ali Srbija ima sa 63 zemlje takve sporazume i naš je cilj da sa što više zemalja ukinemo vize”, rekao je Dačić."

Edited by amstel

3 hours ago, amstel said:

"Ukoliko kineska vlada prihvati predlog Srbije, građanima vize neće biti potrebne za boravak do 30 dana, a ta odluka bi mogla da stupi na snagu do kraja godine.

Bilo bi dobro kada bi to bilo do kraja godine,ali nisam bas nesto optimistican zbog brzine i azurnisti nase administracije.I najlakse stvari idu nekako dosta tromo.Ali,barem kao i uvek dobro zvuci.. :-)

Jos ako bi mogao boravak da se produzi na licu mesta posle tih 30 dana,bilo bi super.

• 2 weeks later...

Drustvo, ima li neko ideju, da li mogu sa potvrdom od VISA internet kartice, tj. izvoda iz Intese za devizni racun koji je vezan za tu karticu, sa 200 evra da apliciram za L vizu? Da li je mozda neko probao? Ima li uopste veze sto je to racun od kartice a ne klasican devizni, Izlgedaju isto, rekao bih :smile:

22 hours ago, Srdjan011 said:

Drustvo, ima li neko ideju, da li mogu sa potvrdom od VISA internet kartice, tj. izvoda iz Intese za devizni racun koji je vezan za tu karticu, sa 200 evra da apliciram za L vizu? Da li je mozda neko probao? Ima li uopste veze sto je to racun od kartice a ne klasican devizni, Izlgedaju isto, rekao bih :smile:

To je "normalan" devizni racun, s' time sto imas i VISA Electron uz njega i/ili Visa Internet kartica.Sacekaj malo,pa vadi ili produzuj tamo na licu mesta.. :-)

Treba mi na 10 dana samo. :smile: Trenutno sam u Srbiji, uzeo sam povratnu kartu za 11. Novembar. Bukirao hotel. Devojka mi je kineskinja i poslala mi je invitation letter na kineskom sa svojim podacima. Iscitah celu temu, i nadam se da ce da mi daju sa 300 evra na racunu. Jedino se brinem za zaposlenje da ce da me cimaju... :/  

Edited by Srdjan011

22 hours ago, Srdjan011 said:

Treba mi na 10 dana samo. :smile: Trenutno sam u Srbiji, uzeo sam povratnu kartu za 11. Novembar. Bukirao hotel. Devojka mi je kineskinja i poslala mi je invitation letter na kineskom sa svojim podacima. Iscitah celu temu, i nadam se da ce da mi daju sa 300 evra na racunu. Jedino se brinem za zaposlenje da ce da me cimaju... :/  

oni ne cimaju za zaposlenje, to nema veze...al bitne su im pare....mada kapiram da sad, posto smo potpisali sporazum o ukidanju viza ( sad u rigi premijeri potpisali), da nece da cimaju ni oko para...ali ko zna...ponesi tu kartu, hotel, i pozivno pismo koje imas, pa ce ti oni reci da li treba jos nesto da doneses ili ne....u sv. slucaju, ne znam nikog koga su kinezi odbili za vizu....mislim da je to dovoljno :smile:

Danas zavrsio apliciranje, sutra idem po pasos :smile: Sluzbenica mi je trazila sken licne karte moje devojke, kao i pozivno pismo sa potpisom (koji nisam ima u utorak).  Zanimljivo, posto sam po profesiji fotograf, trazila mi je da dam izjavu u slobodnoj formi gde kazujem da se necu baviti bilo kakvom profesionalnom aktivnoscu tokom ovog puta.  Guzve nije bilo, oko 9 sati kada se konzulat otvorio, nas sedmoro samo. :smile:

2 hours ago, Srdjan011 said:

Danas zavrsio apliciranje, sutra idem po pasos :smile: Sluzbenica mi je trazila sken licne karte moje devojke, kao i pozivno pismo sa potpisom (koji nisam ima u utorak).  Zanimljivo, posto sam po profesiji fotograf, trazila mi je da dam izjavu u slobodnoj formi gde kazujem da se necu baviti bilo kakvom profesionalnom aktivnoscu tokom ovog puta.  Guzve nije bilo, oko 9 sati kada se konzulat otvorio, nas sedmoro samo. :smile:

a pa da, i novinare isto cimaju za to...a jel su te cimali za pare i zaposlenje?

300 evra sam imao na racunu. Pitala me je samo kako cu se finansirati, ja sam rekao u sustini samostno, nesto malo devojka moja. Za zaposlenje me samo pitala je l se profesionalno bavim fotografisanjem. Imao sam dokaz o zaposlenju inace. 

41 minutes ago, Srdjan011 said:

300 evra sam imao na racunu. Pitala me je samo kako cu se finansirati, ja sam rekao u sustini samostno, nesto malo devojka moja. Za zaposlenje me samo pitala je l se profesionalno bavim fotografisanjem. Imao sam dokaz o zaposlenju inace. 

Izgleda da je taj dokaz o zaposlenju bio vazniji nego kolicina sredstava na racunu,a i posto ides kod devojke...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Jel imao neko skorija iskustva sa prekoračenjem vize?

Dobio sam turističku na 20 dana ali sam planirao da ostanem 26. I sve vreme sam mislio da to može da se produži dan-dva pre isteka ali sam danas pročitao da je minimum 7 dana. To znači da sam već prekoračio pošto mi ističe u sredu (30.11). A 30.11 i 01.12 moram biti u Kini zbog posla.Imam let iz Guangzhou-a 06.12 što bi značilo 6 dana preko ali sam mislio da odem do Hong Konga u međuvremenu i uzmem novu. Ali pošto kao što rekoh moram biti u Kini do 01.12 opet bi zakasnio za 1 dan. Jel mislite da postoji mogućnost da produžim negde iako sam probio taj rok od 7 dana?Da li su tu baš striktni po tom pitanju?Čuo sam da se u nekim gradovima završava sve za dan. Ali kapiram da i tamo važi ovo pravilo od 7 dana.

Ili da smišljam neku dobru priču za 1 dan i izbegnem 500rmb kazne?

Svaka pomoć je dobrodošla!

Edited by Macphisto