Jump to content

Featured Replies

Ima li neko bilo kakvu informaciju vezano za apliciranje za vizu u Sarajevu? I generalno, vaze li za BiH drzavljane neka druga pravila u odnosu na drzavljane Srbije (osim, naravno cinjenice da drz. Srbije od 15.01. vise ne trebaju vizu za ulaske do mjesec dana)?

Je li ovo istina?

You can appy one month tourist visa, then extend one month more tourist visa when you are in China. During this two month we will start prepare to applying work visa. So please prepare the documents that I mentioned before. About flying to HK for applying work visa, that was old policies, our government changed the policies at the end of 2016. If forginers have prepared all the necessary documents, they don't need to fly to HK or the other countries, the can exhange work visa in Mainland, the work visa is our first chooice, so please prepare all the documents well. If we are going to apply M visa, yes, you probably need to travel to somewhere.

@AmstraTravel Ne nasedaj! Produziti mozes al konvertovati NE mozes. To je cista navlakusa. Nigde u svetu ne mozes konvertovati turisticku vizu u radnu u okviru drzave. Nisu dzabe naveli za M vizu da ces morati da putujes negde, a putovaces u Maleziju . 

Edited by Resurection

Pozdrav svima,

Planiram da ove godine odem u Kinu i predajem engleski jezik. Isao bih preko Z vize koju ce mi srediti ta skola. Zeleo bih da sa sobom povedem i svoju devojku, pa ako ona uspe tamo da nadje neki posao super ako ne samo turisticki da bude za taj period koji ja budem radio tamo. E sada znam da od 15. Januara vize za boravak u Kini do 30 dana nisu potrebne, ali me interesuje kako ostati u Kini turisticki godinu dana a ne vencavati se pre polaska? Ja cu tamo biti sigurno godinu dana, ali kako da i ona ostane isti taj period sa mnom bez povratka nazad u Srbiju? Da li je moguce i kako? Koja joj je viza potrebna? Koliko moze maksimalno da ostane tamo?  Da li moze nekako da se ostane u Kini duze ako se predje granica sa Hong Kongom ili da li moze da se sredi nesto u Hong Kongu, ako vec ne postoji neki drugi nacin?

Hvala unapred na odgovoru.

• 1 month later...

Verovatno zavisi od aerodroma do aerodroma, ali ako neko leti skoro u Kinu turisticki, bez vize, bolje da se dodje ranije na aerodrom. Ja sam upravo proveo dva sata cekajuci 'odobrenje' iz Kine, jer iz avio kompanije nisu hteli da me puste da se chekiram bez vize.

Sent from my iPhone using Tapatalk

42 minutes ago, jms_uk said:

Verovatno zavisi od aerodroma do aerodroma, ali ako neko leti skoro u Kinu turisticki, bez vize, bolje da se dodje ranije na aerodrom. Ja sam upravo proveo dva sata cekajuci 'odobrenje' iz Kine, jer iz avio kompanije nisu hteli da me puste da se chekiram bez vize.

Odakle si leteo? Baš me čudi ovo, jeste da je neobična situacija da nekome ne treba viza za Kinu, ali TIMATIC je više nego jasan, ne znam šta bi još trebalo da im napišu...

Iz Londona za Chongqing direktno, Tianjin Airlines. Na zalost na Gatwick-u je outsource-ovano zemaljsko

osoblje i ne koriste Timatic.

Po dolasku ovde pre nekih sat vremena, nije bilo nikakvih problema. Nijedno pitanje, samo je uzeo arrival card, malo kuckao u kompjuktoru i lupio pecat.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 1 month later...

Pozdrav! 

Da li postoji šansa da dobijem biznis vizu na 30 dana ili će mi u konzulatu reći da ne moram da apliciram i da mogu da odem na bezvizni (što mi naravno ne bi išlo u prilog)?

Unapred hvala! 

• 9 months later...

Zdravo svima, imam nedoumice, naime apliciram za studentsku x2 vizu i na sajtu stoji da je potrebno: Original i fotokopija prijemnog pisma koje je izdala škola ili druga ovlašćena jedinica u Kini.

Preko telefona mi je sluzbenica u konzulatu rekla da moze i kopija odstampana u boji, da ne mora original, sto mi je lakse jer bi mi ovako slali fedexom i cekala bih dugo da stigne original iz Kine. Posto uskoro putujem a plasim se da mi ne kazu drugacije kada odem licno, da li neko ima iskustva sa ovim pozivnim pismima? 

• 2 weeks later...

Ja sam putovao iz Vijetnama za Kinu prosle godine nekoliko dana nakon ukidanja viza za drzavljane Srbije. Prvo je carinik na Vijetnamskoj strani bio u soku da mi ne treba viza pa mi nije verovao pa je zatvorio salter i otisao do kineske strane koja je bila nekih 50m. Kada se vratio poceo je da objasnjava svima kolegama da ovom "pokazujucu na mene"ne treba viza za Kinu.

Na kineskoj strani sam zadrzan jedno 30-40min u nekoj prostoriji pored gde su me pitali odakle putujem itd...Medjutim posle provere sa Imigracionom sluzbom dobio sam pecat i usao u kinu bez problema :smile:

• 1 year later...

Pozdrav svima, 

Samo da proverim sledeću informaciju - gradjani sa srpskim pasošem NE TREBAJU vizu za ulazak u Kinu?  Da ili ne. 

Drugo da li možete da mi preporučite neku agenciju, avio kompaniju za jevtine letove od Beograda do Shanghaja. 

Hvala.

Sky

2 hours ago, skyspoter said:

Pozdrav svima, 

Samo da proverim sledeću informaciju - gradjani sa srpskim pasošem NE TREBAJU vizu za ulazak u Kinu?  Da ili ne. 

Drugo da li možete da mi preporučite neku agenciju, avio kompaniju za jevtine letove od Beograda do Shanghaja. 

Hvala.

Sky

Ne trebaju Viza sa srpskim pasošem. 
30 Dana. 

nemam pojma,  ja sam išao autostopom preko rusije I kazakstana .. 

Vidi na onom skyscanner sajtu ,mozda naletis na nesto  

On 2/2/2017 at 4:29 PM, Resurection said:

@AmstraTravel Ne nasedaj! Produziti mozes al konvertovati NE mozes. To je cista navlakusa. Nigde u svetu ne mozes konvertovati turisticku vizu u radnu u okviru drzave. Nisu dzabe naveli za M vizu da ces morati da putujes negde, a putovaces u Maleziju . 

Tacno! al da dam update na prethodnog clana, od 2018. Mozete konvertovati bilo koju vizu u radnu u Sangaju i Shenzhenu za sada. (Peking navodno takodje ali nije potvrdjeno), uslov je da imate bilo koju vizu koja vazi minimum 30 dana, visa free ne moze. 

Edited by boranija

• 1 month later...

"The maximum number of people making appointment at one time is 0. Please make change."

Jel video neko ovo obavestenje kad je pokusavao da zakaze termin u kineskoj ambasadi u Beogradu? Vec 3 dana mi izlazi isto, a sve sam uredno odradio, popunio formular online, i kad dodjem do stranice da zakazem termin izlazi ovo.

• 2 weeks later...

Da li može da se uđe u Kinu turistički, tj. bez vize, a zatim da se u HK aplicira za radnu vizu?

Tek sam uplovila u te vode, legalizovala dokumenta, uporedo tražim posao, pa me zanima šta mi je činiti. Jer mi agenti i škole daju različite informacije. Jedni kažu da apliciram u Srbiji. Drugi kažu da ovde mogu slobodno da izvadim biznis vizu pa onda nju da "transferuju" u radnu unutar Kine, pretpostavljam Šangaj. Šta je najmanje komplikovana opcija?

1 hour ago, MariMar said:

Drugi kažu da ovde mogu slobodno da izvadim biznis vizu pa onda nju da "transferuju" u radnu unutar Kine, pretpostavljam Šangaj.

Moze, ali nije preporucljivo.

1 hour ago, MariMar said:

Šta je najmanje komplikovana opcija?

Apliciraj u Srbiji.

Imam jednu nedoumicu...

Proverila sam sajt ambasade, i među dokumentacijom koja je neophodna za Z vizu stoji sledeće: pasoš, obrazac za vizu, kopija rezervacija avionskih karata, dozvola za rad + potvrde + pozivno pismo od strane poslodavca i lekarsko uverenje. U podsetniku stoje i uputstva o formi dokumenata (kopije, skenirane i štampane u boji itd.). Međutim, nije navedeno da je potrebno pismo preporuke. Da li ono spada pod potvrdu o profesionalnom statusu? Da li je obavezno predati ga u konzulatu u BG-u sa ostalom dokumentacijom ili je ono samo potrebno poslodavcu kako bi pribavio gore navedena dokumenta za kandidata?

Da li se poslodavcu šalju skenovi legalizovanih dokumenata ili traže originale pre nego što pošalju pozivno pismo?

Koliko se u proseku čeka na pozivno pismo? 

43 minutes ago, MariMar said:

Imam jednu nedoumicu...

Proverila sam sajt ambasade, i među dokumentacijom koja je neophodna za Z vizu stoji sledeće: pasoš, obrazac za vizu, kopija rezervacija avionskih karata, dozvola za rad + potvrde + pozivno pismo od strane poslodavca i lekarsko uverenje. U podsetniku stoje i uputstva o formi dokumenata (kopije, skenirane i štampane u boji itd.). Međutim, nije navedeno da je potrebno pismo preporuke. Da li ono spada pod potvrdu o profesionalnom statusu? Da li je obavezno predati ga u konzulatu u BG-u sa ostalom dokumentacijom ili je ono samo potrebno poslodavcu kako bi pribavio gore navedena dokumenta za kandidata?

Da li se poslodavcu šalju skenovi legalizovanih dokumenata ili traže originale pre nego što pošalju pozivno pismo?

Koliko se u proseku čeka na pozivno pismo? 

Ja ne znam koliko puta ljudi moraju da sazvakaju ove stvari jer im je tesko da procitaju par stranica u nazad i pitaju google. 

Ono sto cu da kazem za Z vizu ti ne treba nikakva rezervacija karata. 

A za ostale informacije i pitanja postoji  mesto za to.

• 1 month later...

Ljudi, zavrsavam dokumenta za radnu vizu za Kinu. U stvari, overio sam samo potvrdu da nisam osudjivan jer ostalo zavrsava kineski olimpijski komitet (moji poslodavci). Zanima me koliko dugo se ceka od momenta kada se aplicira onlajn do momenta kada se viza dobije? Za americku b1b2 vizu sam cekao relativno dugo, prvi slobodan termin za intervju je bio tek za mese i po  dana. Nadam se da nije tako ovde.

Da li znas mozdas koliko se dugo ceka od momenta apliciranja do momenta kada dobijes vizu? Ili do intervjua?

• 3 months later...

Da li je neko skoro vadio poslovu vizu? Rekli su mi da ce pokusati da bude na 6 meseci i da pronadjem agenciju da mi to sredi, a ja nemam pojma. Zamolila bih da neko ako mu nije tesko napise, jer jedino znam kako da rezervisem smestaj i kupim zdravstveno osiguranje.

Mozda je smesno, ali veze nemam. A Tesu nisam stigla da pogledam i saznam se cake.

E, sad mozda se vadjenje ove vize i ne isplati, ne znam, pa pitam.

• 4 years later...

Zna li neko kakva je situacija sa elektronskim podnošenjem zahteva za kinesku vizu? Na sajtu kineske ambasade u Beogradu stoji ovo:

1.      Prijavite se na https://cova.mfa.gov.cn da biste ušli na stranicu za popunjavanje onlajn formulara i popunili onlajn„Formular za vizu“

Međutim, meni taj sajt ne radi kako treba. Probao sam iz Chroma i Opere. Čim kliknem da pokrenem proces za aplikaciju treba da odaberem zemlju i grad, i tu se sajt zaglavi, beskrajno se nešto učitava i nikad se ne učita. Da li je možda neko uspeo?

3 hours ago, Lazar said:

Zna li neko kakva je situacija sa elektronskim podnošenjem zahteva za kinesku vizu? Na sajtu kineske ambasade u Beogradu stoji ovo:

1.      Prijavite se na https://cova.mfa.gov.cn da biste ušli na stranicu za popunjavanje onlajn formulara i popunili onlajn„Formular za vizu“

Međutim, meni taj sajt ne radi kako treba. Probao sam iz Chroma i Opere. Čim kliknem da pokrenem proces za aplikaciju treba da odaberem zemlju i grad, i tu se sajt zaglavi, beskrajno se nešto učitava i nikad se ne učita. Da li je možda neko uspeo?

(meni) Radi (Safari na meku), prebaci na ovu stranicu: https://consular.mfa.gov.cn/VISA/?covajump=3003SRSRBA&lang=EN

T7tMOCc.png

U sledecem koraku ponovnog biranja zemlje i grada, dodje se na https://consular.mfa.gov.cn/LOGIN/login?redirect=%2FVISA%2F%3Fcovajump%3D3003SRSRBA%26lang%3DEN

stranica za logovanje/registrovanje iz 1998-2014 ::crazy:

XNqcpOH.png

Ha, prerano sam se obradovao. Na drugoj mreži sam uspeo da popunim stranicu personal information, uploadujem fotku i sken pasoša i kliknem na next, što je stranica "type of visa". Ta se dugo učitava i onda na kraju ne uspe da se učita, bude potpuno prazna. 

Edit: uspeo, posle nekih sat i kusur njakanja. Stranice neće da se učitaju, pa treba beskrajno udarati refresh dok se ne učita. I tako za svaku od tih desetak stranica koliko ima, i za svaki upload dokumenta itd. 

Ako neko zna šta sledeće treba da se dogodi, molio bih da mi kaže, jer tamo ne piše ništa, osim da treba zakazati video-appointment i offline appointment, ali i da trenutno ne mogu da zakažem. Pretpostavljam da će mi se nekad neko javiti za te appointments, ali kao što rekoh ništa nisu napisali osim da sam uspešno podneo zahtev. Nije mi stigao nikakav mejl potvrde.