Jump to content

Featured Replies

Posted

Planirao sam da krenem na kanjon Uvca i da se camcem spustim do kraja.

U medjuvremenu mi se javio drug da boravi u banji kod kraljeva, pa me je pozvao u goste. Posto cemo obici taj kraj a izmedju toga i Studenicu, mislio sam da posle krenim iz banje busom do manastira Gradac a onda da polako za 1 do 2 dana pesice obidjem i Petrovu crkvu , Djurdjeve stupove i Sopocane (Ras ako tamo ima nesto da se vidi), i tu prespavam.

Onda bih otisao do Sjenice pa me interesuje jel ima tamo da se iznajme camci ili da li neko provodi kanjonom Uvca, a ako ne da li moguce  pesice da se spusti do kraja kanjona.

dal li su oba plana izvodljiva posto nisam pri parama??

hvala unapred

• Author

Hvala.

a sto se tice spavanja po manastirima. da li monasi dozvoljavaju da se unutar razapne sator??

i da li postoji put kojim peske moze da se ide ili mora uz put??

• 3 weeks later...
  • Author

Posle 10 dana obilazenja manastira u Raskoj vracam se sa puno lepih uspomena. Obisavsi manastire Zicu, Studenicu, Gradac, Djurdjeve Stupove, Petrovu crkvu, Sopocane, Milesevu, mesta Kraljevo, Bogutovacku banju, Novi Pazar, Prijepolje, Priboj kao i srednjevekovne gradjevine Stari Ras, Maglic, Pribon, moram da kazem da sam video vise nego sto sam ocekivao. Ljudi kad su culi da sam krenuo iz Bg da obilazim taj deo Srbije svakom sam bio kao cirkusna atrakcija, ne samo sto stanu da popricamo nego me i povezu i daju da jedem a u nekim slucajevima i da prespavam!!!!

Super :) Mislim da bilo gde drugde da si se zaputio u unutrašnjosti, naišao bi na toplu reč lokalaca. A i super ideja za obilaske ,)