Jump to content

Featured Replies

Posted

istanbul-povratak-thumb.jpg„Kuku”, zakukah u sebi, ali „kuku”, zakukah i ka njemu. Doduše, na neki način uštedeo mi je dan u Sofiji i jedno 24č bačenog vremena vrednog življenja. Krenem da se kao svađam, skupo je i to. Ali pregovaračka pozicija mi je bila manjkava. Bio sam sam i ranac mi je bio pozadi, daleko od dohvata ruke da mu bacim 20 evra, paklu pljuga i pobegnem.

Autor: Uroš Nedeljković (bjuti)

Pročitajte ceo tekst

:D Ni blizu nisam ovako zamislio kada si rekao da si imao šou pri povratku. Izgleda da nas je poterao neki maler odande, možda zato što smo jeli preko dana za vreme njihovog praznika :)

Verovatno sam pisao već, al ajde da ponovim - u mom slučaju, plan je bio da pođem nazad u nedelju oko 17.30, međutim nedeljom taj autobus ne ide u tom vremenu, nego tek u 20.30. Prvo su mi prodali duplu kartu, u autobusu koji je bio dubke pun, ali se nekako našlo mesta za mene. Potom smo čekali na granici sa Bugarskom 5-6 sati, jer je neko bacio kesu punu falsifikovanih pasoša u đubre, samo ne znam dal đubre autobusa ili kod rengena.

U Sofiji je taksista pokušao da nam naplati skoro 30 evra, ista priča, skupo gorivo i td., međutim imao sam podršku dva Mađara kojima sam ponudio vožnju do Beograda, pa su oni uzeli nešto da prete policijom i ovaj nas je pustio za 10 evra.

I, pa to je to :) Tvoja priča je ipak luđa :D

E ovo se zove putovanje za pamćenje. :)

Зато сам и запис'о... да не заборавим  :)

Heh, a ja baš zbog ovakvih avantura volim da putujem (-;

Granica sa Bugarskom nikad nije dosada.

I da se pohvalim da sam pre nešto više od godinu dana od Niša do Skoplja promenio 6 prevoza, pa sa obzirom na udaljenost, mislim da ipak držim rekord d-:

U svakom slučaju, svaka čast! Zamisli da si putovao lepo, spokojno i dosadno. Šta bismo mi čitali?!

haha baš sam se ismejala :))

nebih putovao na ovako kratko autobusima da mi neko plati

Bjuti carU.

Izgleda da se svima desava da se carinici prilikom pretresanja skoro uvek uhvate za prljav ves .

Zabavih se ovom pricom, znaci nije samo meni bilo komplikovano vratiti se :) Inace ne slazem se da je saobracaj u Istanbulu bolji, tamo kad se upali zeleno za kola oni krenu, ali kad se upali crveno ne staju dok poslednji ne prodje :) tek onda pesaci dolaze na red :) A o Istanbulskim taksistima da ne govorim, oni dodaju gas kada vide pesaka na putu, pusto Tursko, sto kazu nasi stari, sto smo mi u Srbiji na zalost preuzeli. Ne znam za Beograd, ali u Novom Sadu nema zakrcenja u saobracaju, a i propustaju se pesaci na pesackom, za razliku od Istanbula gde te vozaci skidaju brisacem sa soferke ako se usudis da izletis :D

Odlicno napisano .....bas si mi ulepsao jutro.....slobodno moze jos neka - materijala za to uvek ima, ako te ne bude mrzelo...... :)

hehe, svidja mi se!

• 3 weeks later...

Posle ovog opisanog... mislim da si zreo za početak stoperske karijere. ;)

• 4 weeks later...