Jump to content

Featured Replies

Posted

Šta mislite, ima li realne šanse da Air Asia preuzme JAT? U Beogradu su, i odluka bi trebalo da bude doneta do kraja ove nedelje. Mnogi kažu da bi ovo bilo odlično za Air Asia, za Srbiju, a najviše za putnike  ;)http://exyuaviation.blogspot.com/

Super, svi bi isli na letovanje u Maleziju, za manje para nego do Bugarske, a i bas su predusretljivi prema nama, narocito sto se viza tice  ;D

Salu na stranu, jedna takva kompanija sigurno nam ne bi skodila, ali, ne znam zasto, kad god se povede neka prica o prodaji JATa, nekako mi od starta sve mirise na jedno veliko nista :102:

• Author

Koliko sam čitala i razumela druge sajtove i forume, ideja Air Asia-e je da bude najbliže Evropi kad već ne može u njoj, da se tako izrazim. Oni lete do Azije i Australije za 300-400 evra. Bili su i EU, ali su velike kompanije koje lete te iste rute za 700, 800 evra vršile pritisak da im se ukinu dozvole. Uložili bi pare i nove avione u Jat, koji ima slotove po Evropi (!) i koji bi putnike odvozio od Beograda do EU. Zamislite promet na BG aerodromu, i zamislite Air Asia cene za letove Beograd - Evropa   :party:

Jedan od komentara:

"air asia je najbolja svetska low-cost aviokompanija..imao sam prilike da letim sa njom nekoliko desetina puta. brzi, tacni, ekspeditivni, najnoviji avioni, stjuardese prelepe, i najvaznije, jako jeftini..zahvaljujuci njima sam obisao celu juznu i jugoistocnu aziju,nekoliko puta.let iz kolomba (sri lanka) do kuala lumpura, od 4,5 sati sam placao po 25-30 evra.ta aviokompanija je pre 2 godine pokusala da otvori evropu, letela je za pariz i london.ponudila je cene do 300-400 evra za povratnu kartu.u isto vreme lufthansa, british, pa i emirates, turkish lete za 700-800 evra sa tih destinacija..sta mislite ste se desilo? evropska unija im je, naravno pod pritiskom svojih nacionalnih aviokompanija, zabranila letove.oni hoce da otvore prozor ka evropi, jer za tamo gde oni lete ima jako puno putnika, iz evrope..beograd je je odlicna destinacija, jer nije evropska unija, ali je jako blizu.i jat koji ima jako dobar ljudski kadar, i leti na sve najvaznije aerodrome u evropi, tako da ne moraju da se cimaju oko dozvola,koje se nekad cekaju i godinama."

Tony Fernandez je u kratkoj izjavi za malezijske medije jutros demantovao nameru da kupuje srpskog avioprevoznika Jat Airways, gotovo u istom trenutku kada je Milutin Mrkonjić izjavio da se vode "ozbiljni razgovori". Fernandes je na pitanje novinara kratko odgovorio "not true" (nije istina).

Nemojte se navlačiti po ko zna koji put na maštu gosn. Mrkonjića :)

BELGRADE/KUALA LUMPUR, Sept 5 (Reuters) - AirAsia, has held "serious talks" with Serbian officials, Transportation Minister Milutin Mrkonjic said on Wednesday, though Asia's largest budget carrier denied it was considering the purchase of Serbia's indebted JAT Airways.

Mrkonjic declined to go into detail, saying only: "Some things should not be revealed, particularly when it comes to serious companies and serious businesses," the Beta news agency reported.

A government official, speaking to Reuters on condition of anonymity, and a senior AirAsia official both told Reuters that a Tuesday report in Serbian daily Vecernje Novosti that said AirAsia was planning to buy JAT was incorrect.

"There was an invitation by Belgrade, and we went to just explore market opportunity there. But no plans to fly there even in a 2013-2014 timeframe. In short, AirAsia X is not looking to buy any airline," the AirAsia official said.

Shackled with a budget deficit of 7.1 percent of gross domestic product (GDP), Serbia is looking to sell JAT, which posted a loss of 3.2 billion dinar (27.1 million euros) in 2011.

A tender for JAT in 2008 collapsed due to lack of interest, and in 2010 the government failed to reach agreement with Turkish Airlines and Latvian operator Baltic Aviation Systems.

In March, JAT secured government guarantees of 10 million euros ($12.56 million) for a loan to cover short-term liabilities.

In 2010 it borrowed 51.5 million euros from the government to renew its ageing fleet of 14 aircraft and prepare for a new partnership. ($1 = 0.7961 euros) (Editing by Jason Neely)

• Author

Majko mila!!! ::crazy:

- Ne znam kako je to otišlo u medije, ali u Srbiji se to teško sakriva. Nije dobro da u novine ide informacija ako to oni ne žele. Inače, nema nikakve tajne. To je ozbiljna kompanija. Pregovori su započeli i očekujem ozbiljne rezultate - rekao je Mrkonjić.  

- Ne znam kako je to otišlo u medije, ali u Srbiji se to teško sakriva. Nije dobro da u novine ide informacija ako to oni ne žele. Inače, nema nikakve tajne. To je ozbiljna kompanija. Pregovori su započeli i očekujem ozbiljne rezultate - rekao je Mrkonjić. 

jutros izjavio ovo

Министар саобраћаја Србије Милутин Мркоњић рекао је да су започети "озбиљни разговори" с представницима малезијске нискотарифне авио-компаније "Ер Ејжа"

Srbija  ;D

• 4 weeks later...
  • 11 months later...

Pokusavam da bukiram let Air Asia-e  (Surabaya-Denpasar) ali mi izbacuje dodatnih cca 7e  za 'checked in baggage' (20kg). To je kao 'add on service' i ne znam gde se iskljucuje. Nosicu samo rucni prtljag. Da li neko moze da mi pomogne?

Kaže:

Each piece of baggage should not weigh more than 32kg and for QZ domestic flights, it is mandatory for guests to pre-book baggage.

QZ - Indonesia AirAsia

• 2 months later...

Okej, hvala svakako...ima neko tacan info?

Kod njih na zvanicnom nema nista o tome, cak ni kad se dodje do poslednjeg koraka... Na jednom forumu kaze da ne treba, na drugom da treba.