Jump to content

Featured Replies

Dobar tekst,ali morate da znate jednu stvar,a po meni najvazniju,ogromna je razlika na brodu izmedju zabave i dobre zarade.upravo tih 4-5 karibskih luka daju najvecu zaradu i najtezi rad a evropa i obilazak svijeta manje para vise odmora.postoji mnogo faktora koji uticu na to(kompanija,destinacija,duzina kruza,geografska struktura gostiju,pozicija,iskustvo,vase zelje prohtjevi i ocekivanja...)I slobodno vrijeme zavisi od pozicije.

Zdravo.Zovem se Stojance Nikolic,imam 25god.Ja sam iz Makedonije tacnije iz Kumanovo.Zeleo bih da radim na brod.Znam angl.,znam dase razumem,bez posla sam,u finansisku krizu smo cela obitelj i molim vas ako moze dame primite da radim na brod.Puno vam hvala unapred.Pozdrav

@behemot: Druže, imao bih samo jedno pitanje za tebe ili nekog dugog sa iskustvom rada na brodu... Vidim da je pitanje klope na brodu pomalo problematično, a za mene bi bilo još više... S obzirom da sam vegetarijanac (ne jedem mesu i ribu), interesuje me da li u meniju ima neke klope za ovakve "izrode" poput mene? xD A ako nema, da li postoji mesto gde mogu naručiti takvu klopu ili kupiti nešto, pa sam sebi zbrčkati? Nisam vegan (jedem mlečne proizvode i jaja) tako da nisam od onih "najokorelijih"... :D Ako si se susretao sa sličnim slučajevim, daj neku informaciju pliz... Hvala unapred, poz!

ne moras da jedes meso i ribu, ima i druge hrane uvek....a da kupis, tesko....na brodu nema gde da se kupi hrana, a od spolja ne sme da se unese...sem cipseva, i cokoladica  ;)

Super teks, nadam se da ima još!

• 2 weeks later...

svaka čast za razmjenu iskustava.mene interesuje kakve su šanse za zapošljavanje medicinske sestre na brodu.koliko uopšte one zarađuju ?kakvo im je radno vrijeme?koliko posla imaju na brodu?imali sestara sa našeg područja tamo?koja je dobna granica za prijem na posao?rado bih se prijavila .zna li neko kako se prijavljuje na ove poslove jer naše agencije nezapošljavaju medicinsko osoblje.hvala unaprijed.ako neko zna pomogla bi mi svaka informacija.

pozdrav sarajevo

Što se tiče prijavljivanja za konkretan tip posla, kao što je Behemot i napisao, možeš da probaš da se obratiš direktno kompaniji.

Ne znam za medicinsko osoblje. Nisam jos video nikoga iz nasih krajeva da radi kao sestra ili doktor. Uglavnom neki Juznoafrikanci.

Ali posao je nikada laksi. Kada te boli glava, daju ti paracetamol. Na samrti si- daju ti paracetamol.

Kada smo vec kod medicine- upravo sam ispazario nekoliko kvalitetnih piva marke Blue Moon U Crew bar-u, kojima je istekao rok 17. septembra.

Svejedno, ukus je i dalje fin.

P.S. Prica se siri, pre neki dan nam se pridruzio i ThirstyTraveler sa foruma.

Zivot ide dalje, palim nova sprava. Odo' nazad na pivo! Pozdrav sa Emerald Princess-a.

Zanima me preko koje agencije si ti otisao konkretno, nisam bas citao sve postove tako da ako si objavio, a nisam primetio izvinjavam se :)

Koliko jezika treba da se zna da bih otisao na brod?

Dobar tekst ,ja sam od 2009 god. na brodu znaci eto vec pune tri godine radim za kompaniju Princess Cruise. Ima mozda par brodskih reci koje si ispustio kao : futes, jamo, kojote, papi *(je najnovija lationo rec za jako dobrog prijatelja)..i ima ih jos da nenabrajam sad. Ja sam se vratio sa zadnjeg ugovora pre deset dana pa su mi utisci jos uvek svezi. Kao i svaki put kazem to je to, ali posle mesec dana u Srbiji znam ce me ponovo stici ova realnost i ponovna zelje da se vratim na brod na novi ugovor.Ustvari sam zeleo da kazem nesto drugo i podelim sa ljudima koji planiraju da idu na brod ja sam radio u accomodation dep. i polako nasi ljudi pocinju sve vise da dolaze u taj department poesle daininga koji je ubedljivo najbrojniji. Trebalo bi da imate na umu da price koje cete dobiti u agenciji a vezane za taj department su uglavnom sture jer ni oni sami realno ne znaju sta sve podrazumeva rad kao ACAT,UTCL ili PoolBoy. Zeleo bih da vam skrenem paznju da je to fizicki prilicno naporan posao a ako zelite promociju *kao sto sama je ja dobijao:)) moracete dobro da zapnete. Samo turnaraund day je za accomodation pakao radite po 15 sati u komadu ali kad to prezivite i ponovite ga nekoliko puta onda ste na pravom putu da sebi napravite easy life. Kao i svuda imate good day and bad day kad udjete u pricu te masine koja menje onda je sve lakse i tad mozete sami sebi da organizujete zivot tako da radite bar 30 posto manje od onog na pocetku. Kao sto je vec receno u textu nema potrebe za panikom ako ste odlucni i spremni za jedno novo i neuobicajeno iskustvo sve ce doci na svoje kad pregurate pocetak.

Srecno svima koji su resili da se otisnu na more!

I da rece da ima gorih od nas ...to je vise nego tacno...cak vise nismo ni u crew baru najgori mislim da su nas Latinosi presisali :)) bar na Shappire princess mo zadnjem brobu.

Hvala na korisnim informacijama,iskreno zanima me kakva je procedura sto se tice poslova vezanih za informacione tehnologije i sisteme?Unapred hvala svima na odgovorima

Tebra jel bi mogla mala pomoc posto vidim da si iskusan,interesuje me lekarski mnogo i pricao sam sa nekim likom sto ide duze vreme i kaze da ne prihvatam nista ispod asistenta konobara,mada bi ja vise radio kao barmen,pa sad sta kako :D

smaram sad ali moze i bilo ko od iskusnih da mi pusti na mail ako mu nije problem,bio bi mnogo zahvalan.

[email protected]

koja si ti legenda...nadam se da ces pisati jos;)

Uh! Ako sestric momcina sa 23 ne umije ni da se sam raspita,neka on sjedne kod kuce malo jos

Ljudi, jel moze neko da napise nesto o poziciji FOTOGRAFA, kolika je plata i da li je istina da postoji pozicija animatora, rad u teretani, na bazenu.. HVALA!!

• 2 weeks later...

Cao svima,da li je neko radio u spa centru?niko nista nije pisao

Radila bi noktice konkretno

Ubih se trazeci po necu jednu informaciju i nikako da je pronadjem :( Zanima me da li na recnim brodovima postoji pozicija u GIFT SHOP-u? Znam da na prekookeanskom ima ali interesuje me za recni brod. PLS neka mi neko odgovori, Bog ce ga nagraditi haha

Za noktice, kucaj "spa, steiner" tako nesto.

Otvorice ti sajt agencije koja zaposljava.

Shopova, koliko ja znam, nema na recnim brodovima.

• 3 weeks later...

Vidim dosta je zaintersovanih. I ja radim na Princess-u , Pomocnik bar konobara(UT F

Pitanje za behemota: Kakve si preporuke imao za taj posao?> Sta je najbitnije za taj posao?