Jump to content

Featured Replies

Postovani,

imam par pitanja i molim da mi sto pre odgovorite.. Preko agencije EP sam konkurisala za rad na brodu pre mesec dana i juce su me obavestili da sam dobila posao kao Brand Standards Inspector i da mi je ukrcaj za manje od 20 dana na brod Carnival. Cena za kartu 850 eur. Nisam imala intervju. Treba da obavim lekarski pregled sto pre.. Sta Vi mislite o tome?

Pozdrav,

Molim Vas, mozete li mi odgovoriti da li ima posla za obezbedjenje ili za rad u teretani. Hvala

• 2 weeks later...

Procitala sam u nekim od Vasih prethodnih odgovora, da se zna da zaposljavaju lose lekare koji ne mogu nigde na kopnu da nadju posao. Posla za lekare u Srbiji svakako nema,no dobro. Elem, ja zavrsavam medicinu sledece godine u septembru, govorim engleski i spanski, oduvek zelim da obidjem sto vise sveta, posao na brodu mi se cini kao najbolja mogucnost da spojim dve moje najvece ljubavi. Da li zaposljavaju nase lekare, imate li bilo kakvih informacija o tome? Svaka sugestija bi mi znacila. Hvala unapred

Koliko je sigurna agencija Safe cruise ? Da li je neko imao iskustva sa njom i kakva su? Vidim da zapošljavaju i radnike (konobare, bariste. kuvare, pekare...) u restoranima u Abu Dabiju i da nude plaćen stan, hranu i radnu vizu. Međutim kad stigne ugovor (videla lično), onda se ispostavi da ti uslovi koje početno nude na sajtu: "za rad u caffe-restoranu u Abu Dhabi. Fiksna plata 400$ + baksis. Placeni smestaj, hrana i radna dozvola" i nisu tako povoljni. Naime u ugovoru piše da je plata bruto oko 600€ a od toga 300 ide na stan, oko 50 na prevoz i još 50 za ne znam koje stvari, tako da čoveku ostaje samo oko 200€ za život. I hrana nije kompletno obezbeđena (imaš obrok u firmi kad radiš ali verovatno ne i kad imaš slobodan dan. Osim toga radi se 9 sati 6 dana u nedelji. Molim za odgovor.

Procitala sam u nekim od Vasih prethodnih odgovora, da se zna da zaposljavaju lose lekare koji ne mogu nigde na kopnu da nadju posao. Posla za lekare u Srbiji svakako nema,no dobro. Elem, ja zavrsavam medicinu sledece godine u septembru, govorim engleski i spanski, oduvek zelim da obidjem sto vise sveta, posao na brodu mi se cini kao najbolja mogucnost da spojim dve moje najvece ljubavi. Da li zaposljavaju nase lekare, imate li bilo kakvih informacija o tome? Svaka sugestija bi mi znacila. Hvala unapred

Mislim da ne zaposljavaju nase lekare. Sve neki juznoafrikanci, ameri i ostala banda. Mislim da je to zato sto "zapadnjaci" drugaciji sistem skolstva i obuke za doktore.

Ali ne gubi nadu,  pusti koji imejl direktno kompanijama pa vidi sta ce da kazu i javi i nama ovde jer mnoge interesuje.

Pozdrav iz Dubrovnika! Sedim u kabini i pijem pivo. Sve je po starom.

• 2 weeks later...

Pozdrav

Zavrsio sam masinski fakultet pa me interesuje ima li kakog posla za mlade masinske inzinjere na cruserima ?

Tecno govorim engleski

• 1 month later...

Pozdrav svima ja bih hteo da se prijavim na brod za posao fotofrafa, radim kao fotograf vec neko vreme imam nesto iskustva, ne mogu da kazem da sam najveci profesionalac, hteo sam da pitam da li neko zna nesto o tom poslu da malo isprica ovde.

Zanima me kako prolaze muzicari? Cula sam da postoje restorani- barovi u kojima se svira,i da svaki brod ima orkestar...ja sam zavrsila muzicku akademiju, na zalost sviram samo klasicnu muziku, ali me zanima da li postoji neki posao za mene na brodu?

• 5 weeks later...

Mene zanima posao oficira. Kolike su plate i jeli tesko naci posao?

Hello! :) Ukoliko je neko od vas u mogucnosti, volela bih da mi odgovori na par pitanja.

Moj slucaj je ovakav: Difovac sam, nisam jos zavrsila. 24 godine imam i plesacica sam. Bavim se plesom 16 godina i vec duze vreme radim u jednom od vecih plesnih klubova u zemlji kao coach/choreographer. Prvo me interesuje da li je moguce "laganje" u cv-u o zavrsetku istog ili nije ni neophodno pokazivati diplomu zavrsenog faxa? Drugo, kakvu vrstu posla zahteva pozicija plesaca na kruzeru? A obzirom da radim sa decom (sto sa najmladjima od 5-6 godina i manje,sto sa tinejdzerima i adolescentima) zanima me i youth staff, sa tim i posao bejbisitera na brodu. Da naglasim da imam zavrsenu jezicku gimnaziju i da je moj engleski fluid, pored njega govorim i francuski (conversation level). Unapred hvala svakom ko je raspolozen da mi da vise informacija o ovome i ukoliko vam nije tesko pisite mi na [email protected]

Pozdrav svima!

• 4 weeks later...

Da li zapošljavaju ekonomiste,računovođe ili tako nešto?Sa ili bez iskustva? Završavam ekonomski fakultet pa bih odmah posle faksa pokušala...

• 3 weeks later...

Zdravo ljudi....imam Par pitanja :) Suprug i ja bi isli na brod da radimo. On ina 30 a ja 26 godina.. Koja je najbolja agencija kojoj mogu da se obratim za informacije. . Da li njemu godine mogu prestavljati problem. Koliko je Je realna cena da se plati odlazak? Kakav je zivot posle radnog vremena...postoje li ogranicenja sta smemo a sta ne da radimo? :)

Hello! :) Ukoliko je neko od vas u mogucnosti, volela bih da mi odgovori na par pitanja.

Moj slucaj je ovakav: Difovac sam, nisam jos zavrsila. 24 godine imam i plesacica sam. Bavim se plesom 16 godina i vec duze vreme radim u jednom od vecih plesnih klubova u zemlji kao coach/choreographer. Prvo me interesuje da li je moguce "laganje" u cv-u o zavrsetku istog ili nije ni neophodno pokazivati diplomu zavrsenog faxa? Drugo, kakvu vrstu posla zahteva pozicija plesaca na kruzeru? A obzirom da radim sa decom (sto sa najmladjima od 5-6 godina i manje,sto sa tinejdzerima i adolescentima) zanima me i youth staff, sa tim i posao bejbisitera na brodu. Da naglasim da imam zavrsenu jezicku gimnaziju i da je moj engleski fluid, pored njega govorim i francuski (conversation level). Unapred hvala svakom ko je raspolozen da mi da vise informacija o ovome i ukoliko vam nije tesko pisite mi na [email protected]

Pozdrav svima!

Javi se ovde:

http://www.princess.com/employment/onboard_employment/information/entertainment/info/production_cast_members.html

• 2 weeks later...

Pozdrav, jel moze neko da mi posalje link od agencije koja trazi masere za bord, posto sam nasao jednu agenciju i oni traze samo zene za to :\ evo ga moj mejl [email protected]

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Prvi post...Ako neko zeli da ide da radi u spa za firmu Canyon Ranch, evo kontakta:

734565_10152018638042267_843202056986460

Trazi hitno frizerke i za recepciju...

ja radim za canyon ranch..extra firma, jako sam zadovoljan...ali ne primaju tek tako..mora da se ima dosta internacionalnog radnog iskustva, ranije je trebalo da te preporuci i neko od zaposlenih iz same firme...sada, posto smo dobili pre par meseci 10 novih brodova ( ceo celebrity cruise line), mislim da takva preporuka i ne treba vise....

da li neko ima iskustva u radu za stainer kompaniju kao fitness trener? ili za stainer uopste?

Drug je imao obuku u Londonu oko dve nedelje i onda je 9 meseci šljakao. Dok je radio, pisao je da je zadovoljan. Mada o poslu i nije pričao mnogo. Više je pričao o ženama i pratećim aktivnostima.

Radio je samo jednu sezonu.

Bam- bam, na kom si brodu sada? Mogli bismo da ispijemo neko sveže pivo kada se susretnemo u luci kao pravi mornari! Hehe

Drug je imao obuku u Londonu oko dve nedelje i onda je 9 meseci šljakao. Dok je radio, pisao je da je zadovoljan. Mada o poslu i nije pričao mnogo. Više je pričao o ženama i pratećim aktivnostima.

hahah to sto je radio jednu sezonu dovoljno govori :)..

ja sam radio godinama za jednu spa firmu, i kad ih je pre 4 godine kupio steiner, dao sam odma otkaz....nisam hteo da radim za steiner....reputacija im je katastrofalna sto se tice pomorskog naroda, a bogami i gostiju...ali pucaju polako, evo moja kompanija im je preuzela pre 2 meseca njihov najjaci money making cruise line- celebrity...

nece gosti da dolaze vise u spa, jer ih maltretiraju da im uvale proizvode, i onda tu nema nista od opustanja i uzivanja,sto je jedan od osnovnih razloga zasto ljudi idu u spa centre, zar ne...

ee zavrsio sam ugovor pocetkom aprila, bio sa na Queen Mary 2, na world cruise zadnjih 3 meseca...idem ponovo na jesen, ali idem na regent 7 seas sad, pa ako si na brodu sl. zime moze moze :)....itinerary mi je uglavnom, pacificka ostrva i novi zeland, a na prolece smo u juznoj americi, brazilu, i onda mediteran..gde ces ti biti?

Lepo bogami, dobio si brod koji obilazi lepe destinacije.

Ja idem na Caribbean Princess za koji dan, bićemo na Karibima sve vreme.

Ali do zime ću valjda da budem već na nekom drugom brodu (relativno mi je kratak ugovor), pa se moža i sretnemo u nekoj kafani na Vaunatu- u! :)