Jump to content

Featured Replies

Posted

pomoc...gledam vec danima i ne nalazim nista povoljno za oktobar ili novembar..... :psuje:

• Author

hvala Dragance nasao....znas li nesto kako doci do aerodroma? znam da je voz naj naj...ali ne verujem da se uklapam u satnicu....neki bus? ili...?

Voz BGD-BUDIMPESTA,PA "STUDENTAGENCY" AUTOBUS DO DRESDEN-A (23 EUR-A)

• Author

znaci ja ne kapiram...ja nista ne mogu da nadjem iz BP za Dresden.....preko STUDENTAGENCY

ili ja uopste ne gledam kako treba....

:bang:

• 2 weeks later...

Čini mi se da je OrangeWays možda jeftiniji.

A na relaciji Drezden-Berlin je najjeftiniji Berlin Linien Bus.

ima li neko ideju kako najjeftinije iz Berlina do Lajpciga i natrag? Osim ICE voza koji predpostavljam da su skupi ima li još nekog alternativnog prevoza ?

ima li neko ideju kako najjeftinije iz Berlina do Lajpciga i natrag? Osim ICE voza koji predpostavljam da su skupi ima li još nekog alternativnog prevoza ?

http://www.interconnex.com/

Interconnex - cena karte u vozu je 23 EUR, a ako kupiš ranije preko neta imaš Super-Sparpreise za 14 EUR i Sparpreis za 19 EUR.

• 3 weeks later...

Zna li neko kako najjeftinije do Hamburga?

Panonija vozi direktno, 22 h, ali je karta povratna bogami 179E, u jednom pravcu 107E....a kad znam koliko letovi mogu da budu skupi, stvarno mi se ne ide gastoskim busom citav jedan dan...

Iz Beograda su letovi apsolutno preskupi. Gledala sam wizzair do Dortmunda (jer je Minhen predaleko), pa neki bus...ali je BG-Dortmund vec sad veoma skup (ja bih isla izmedju katolickog Bozica i NG), a i voz Dortmund-Hamburg je cak 39 E.

Najjeftinije, a najbrze sto sam nasla jeste BUD-Berlin povratna sa torbom 90E, s tim da na to moram da dodam 26E ako budem isla vozom do BUD, ili 60E ako uzmem Geatours + voz/bus do Hamburga tamo i nazad...

Ima li neko bolje resenje?

Navedi okvirno datume, znacilo bi nam :D

edit: Videh da si napisala ipak :)

Za taj period, tesko da ces ista povoljno naci, znas i sama da je to spic spiceva.

Železnica može da bude odlično rešenje, ako se kupi čak i ne previše unapred. Dakle, od Beča do Hamburga i nazad ukupno za 100 eur, u lepim udobnim zapadnjačkim sedištima, 12 i po sati vožnje po pravcu. Od Beograda do Beča i nazad uvek može za oko 50 eur, ima raznih kombinacija. Prednost putovanja vozom je da se može poneti normalan kofer sa dosta stvari, možete da isplanirate bilo koji dan za putovanje, jer su polasci svakodnevni a cene iste u određenom periodu. I na kraju, železničke stanice su praktično uvek u centru grada.

Posebno je interesantno što se i od Beča do Rima može za 30 eur, a do Ženeve za 40 eur.

http://www.oebb.at

mislim da jeftinije od 104 evra nema. Uzmi voz Beograd -Budimpešta povratnu 26 evra i povratnu voz Budimpešta- Hamburg 78e. Ovu povratnu Budimpešta-Hamburg kupuješ u Beogradu u turističkoj agenciji Putnik , ograničen je kontigent karata po toj ceni pa požuri. Satnica vozova : Beograda 11:03 - Budimpešti 18:54 ,  Budimpešte 20:05 - Hamburgu  11:01.

@Tavel, taj voz ide samo do Berlina, ne ide do Hamburga i karta u Putniku se može kupiti samo do Berlina.

@Masha

Cena Europa Spezial karata koje prodaju Nemačke železnice od Budimpešte do bilo kog mesta u Nemačkoj počinje od 39 EUR. S obzirom na period za koji ti treba, teško da ćeš za 39 EUR naći, ali sam video da ima za 49 EUR. U svakom slučaju proveri http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/en, i požuri jer će karte biti skuplje.

Postoji Hamburg Spezial na sajtu mađarskih željeznica, povratna 78e, ali kalendar prikazuje samo do 8. decembra  :?

http://imageshack.us/f/827/91972952.jpg/

To je zbog evropskog uskladjivanja redova voznje...tako je i kod nas ima samo do 9. decembra.

Hvala svima, probacu da pronadjem najbolju opciju...jedino sto je moj problem sto u jednom pravcu treba da idem do Hamburga a da se vracam od Berlina, pa bi bilo dobro proveriti da li mogu da udjem u voz u Berlinu, ako uopste staje...

@Tavel, taj voz ide samo do Berlina, ne ide do Hamburga i karta u Putniku se može kupiti samo do Berlina.

@Masha

Cena Europa Spezial karata koje prodaju Nemačke železnice od Budimpešte do bilo kog mesta u Nemačkoj počinje od 39 EUR. S obzirom na period za koji ti treba, teško da ćeš za 39 EUR naći, ali sam video da ima za 49 EUR. U svakom slučaju proveri http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/en, i požuri jer će karte biti skuplje.

Nasla sam BUD-BERLIN povratnu za 58E preko DB BAHN sajta...Da li moze karta da se plati debitnom Visa electron karticom Banke Intese? Nikad nisam kupovala kartu za voz on-line :) Pretpostavljam da u voz ulazim za odstampanom elektronskom kartom...ili treba negde da je zamenim za "pravu"?

Nasla sam BUD-BERLIN povratnu za 58E preko DB BAHN sajta...Da li moze karta da se plati debitnom Visa electron karticom Banke Intese? Nikad nisam kupovala kartu za voz on-line :) Pretpostavljam da u voz ulazim za odstampanom elektronskom kartom...ili treba negde da je zamenim za "pravu"?

Možeš tu istu kartu, za istu cenu da kupiš u Putniku, da se ne mučiš sa tim stvarima.

Možeš tu istu kartu, za istu cenu da kupiš u Putniku, da se ne mučiš sa tim stvarima.

Ahaaa...a da li ima Putnik u Novom Sadu? Da ne bih zbog toga isla do Bga....a kartu BG-BUD mogu da kupim tek posle 9og decembra ili mogu i ranije?