Jump to content

Featured Replies

Posted

Има ли вас тамо, у којим градовима живите и радите?

• 2 weeks later...
  • Author

Има ли нека поуздана грађевинска фирма у Сочију да јој требају радници? Чуо сам да у Русији има много преварантских фирми. Људи раде па не наплате.

firmi ima dosta, sad sve zavisi na koga anletis ja mogu da garantujem da je STG INGINERING iz BG siguran firma 100% samo sto sad ide zima pa ne znam koliko ce posla da bude pre proleca,,, i trenutno imaju dosta radnika tu,,, al kazem zavisi od tvog zanimanje, ako, mada iako ga nemas moze se nadje posla ... eh ovih Puteva iz Uzica ima na svakom koraku tu po sochiju njih ima najvise

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • Author

Нисмо чули. Много српских превараната у Русији па више човек не зна коме да верује. Али не одустајем и даље.

... eh ovih Puteva iz Uzica ima na svakom koraku tu po sochiju njih ima najvise

"Putevi" Uzice.

Drugar ceka poziv od njih,da ide za taj Soci.

Valjda nisu prevarantska firma :)

EDIT:inace,kaze mi da primaju maltene sve redom.On nema veze sa molerajem,al ide tamo da radi.

Naravno,taj sertifikat da si ti dr. mr. dipl. moler kosta...platis i za jedan dan dobijes diplomu molera :)

• Author

Нису преваранстка. Слао сам им ЦВ али ме нису звали.  :(

Putevi Uzice definitivno nisu prevaranti s obzirom da licno poznajem jednog od zaposlenih zaduzenih za slanje radnika u inostranstvo.

• Author

Е ти ми требаш :D  Молим те питај га треба ли још радника за Русију послаћу му CV  :comp:или доћи лично на разговор.    :gossip:

• 2 weeks later...

Е ти ми требаш :D  Молим те питај га треба ли још радника за Русију послаћу му CV  :comp:или доћи лично на разговор.    :gossip:

Pitacu pa ti javljam. Mislim da mi je poslednji put pre jedno mesec dana rekao da nema vise posla u Sociju i da nece slati radnike jer ih ima dovoljno, a posao se privodi kraju...

Rekao mi je da ne primaju vise za Rusiju, ali da se mozda moze naci neka baustela u Nemackoj npr. Imas kontakt za prijavu na sajtu PU.

• 1 month later...

Drugar dosao iz Sočija za Uskrs kuci,pa evo ukratko sta kaze kako je tamo.

Prvo,sa poslodavcem su imali problema.Pre nego sto je otisao da radi tamo obecao im je jednu tarifu,a kad su stigli poceo je da prica o drugoj (nizoj,naravno).Jos ih je tu nesto zakidao,tako da su ga radnici na kraju najurili (dobro da ga nisu ubili,hehe) i dosao je novi.Nije idealno,ali je bolje nego ranije.Dok,ljudi koji vec godinama rade u Rusiji,kazu da je ranije bilo mnogo bolje,posto je...e sad,da li satnica/sat vremena rada ili kvadratni metar (nesto od ta dva,ne mogu da se setim sad) ranije bilo 8 dolara,a sad se placa 5 dolara.

Smestaj privatan (placen),hrana u radnickoj menzi.Ima 5000 radnika,od ex-Jugoslavije do Uzbekistanaca.Neki rade na satnicu (placeni su po satu rada),dok drugi rade po kvadratnom metru (znaci,koliko kvadrata uradis toliko ti se placa).Polovinu vremena od 3 meseca koliko je bio tamo nisu radili.Iz razloga sto npr. urade nesto,pa onda cekaju dan-dva da im stigne materijal za nesto drugo sto treba da urade,itd.

On je konkretno bio moler.I radi sa gipsom.Od njih 15,koliko ih je doslo iz Srbije,njih trojca su vec vraceni nazad.Jedan zato sto se razboleo,a dvojca zbog nestrucnosti (ono,dosli,a nemaju pojma da rade sa gipsom).Radi,tj. placen je po kvadratnom metru,pa radi po ceo dan.

Standard je veci nego ovde.Kaze,ima velelepnih zgrada tamo kad ih vidis da padnes na teme.Svi voze neka "nabudzena" kola.I to uglavnom istocna ili iz Amerike (retko koja da su iz Evrope,mozda po koji BMW).Prosecna plata je oko 1000 evra (ne za njih-iz Srbije sto rade tamo,vec za ljude koji zive tu).Cigare i gorivo su jeftiniji nego ovde,dok su hrana i alkohol skuplji.Radnje ne prodaju alkohol posle 11 uvece i striktno se drze toga :(

Ali zato vidis svakodnevno pijane Ruse (i Ruskinje).Inace,kaze,kad Rusi piju oni BAS PIJU.Pivo retko ko tamo pije,uglavnom se zdere vodka.

Itd...

A vezano za ovo sto je Un I.Q. ue pitao,pricao mi je i za "izlazak" iz Rusije posle mesec dana.

Njima,sto rade u Sociju,je valjda najblize Abhazija,pa su tamo "izlazili".Postoji vec uigrana sema.Busom (koji je kao iz "Ko to tamo peva") se ide do granice (koja je reka),zatim se nekim "podzemnim" tunelom prelazi ispod te reke i dolazi se na "niciju zemlju".Tu stoji samo jedan ruski carinik (ili sta li je vec).Ovaj ko vodi tu grupu (50-ak ljudi) uzima pasose i po 100 dolara od svakoga (u rubljima).Zatim taj jedan odlazi do tog "carinika",predaju mu pasose i pare,ovaj prebroji pare (i prebroji pasose :) ) i svakom onda lupi ulazni pecat u Rusiju.

Dakle,prakticno,oni nisu izasli iz Rusije,ali su dobili ruski ulazni pecat (sto im je i potrebno).

• 2 months later...
  • Author

Радим у Русији повремено за једну поуздану фирму, сатница ми је 6 долара, 4 оброка дневно, плаћена авионска карта и све друге, где спавам има радијатор, увек топла вода за туширање. Плата на време. Сад чекам да ми одобре бизнис визу, то је неких 3 месеца. После надам се на 6 месеци, па неки зелени картон годишњи. Не знам ни како све то иде.

Што каже Лаза, цигарете и бензин јефтин, алкохол и храна прескупо. Аутомобили скупоцени.  У Русији за један месец сам зарадио колико у мојој фирми у Србији за 6 месеци. И даље ћу се држати Русије пословно. Увек постоји могућност да се преселим тамо из материјалних разлога. Што се тиче Србије, ову климу и лепоту природе је Бог створио. На жалост имамо политичаре који је уништавају.

A vezano za ovo sto je Un I.Q. ue pitao,pricao mi je i za "izlazak" iz Rusije posle mesec dana.

Njima,sto rade u Sociju,je valjda najblize Abhazija,pa su tamo "izlazili".Postoji vec uigrana sema.Busom (koji je kao iz "Ko to tamo peva") se ide do granice (koja je reka),zatim se nekim "podzemnim" tunelom prelazi ispod te reke i dolazi se na "niciju zemlju".Tu stoji samo jedan ruski carinik (ili sta li je vec).Ovaj ko vodi tu grupu (50-ak ljudi) uzima pasose i po 100 dolara od svakoga (u rubljima).Zatim taj jedan odlazi do tog "carinika",predaju mu pasose i pare,ovaj prebroji pare (i prebroji pasose :) ) i svakom onda lupi ulazni pecat u Rusiju.

Dakle,prakticno,oni nisu izasli iz Rusije,ali su dobili ruski ulazni pecat (sto im je i potrebno).

Pisano je o tome ranije, pa sam i ja pisala o mom iskustvu. Nije potrebno da uđeš u tu susednu zemlju, dovoljno je da dobiješ izlazni pečat iz Rusije i da prošetaš i naparaviš "polukružno skretanje" ka šalteru za ulaz u zemlju. To se zapravo zove visa-run iako ovde za nas nema stvarne  vize. Mnoge agencije to organizju, ali i naplaćuju. Sto dolara je premnogo. Za te pare može da rentira auto i ode na granicu sa Gruzijom preko Kavkaza i vrati se i opet će ga koštati jeftinije. Uvek je bolj u ličnoj režiji, posebno kad ti en treba viza, tj. nema stvarnog ostajanja u drugoj zemlji. Ja sam ostala bukvalno dva minuta u međuzoni sa UKrajinom, jer sam tamo izlazila pošto sam bila u Taganrogu, i nisam ništa plaćala jer nam ni za Ukrajinu ne treba viza.

EDIT: sad mi pade na pamet: pa za Abkhaziju treba da se dobije neka viza, verovatno su zato morali d aplate. Ipak, predloži mu darazmotri mogućnost da rentiraju auto i iscimaju se jednu noć do prelaza na Kavkazu (koji je več dve godine otvoren za sve turiste), pošto nam za Gruziju ne treba viza. Verujem da će to doći neuporedivo jeftinije uprkos trošku za benzin.

A jel ima neka opcija posla za Sibir? Kako funkcionise uopste produzenje boravka nakon mesec dana?

Iz Sibira možeš da izađeš jedino u Kazahstan, jer nam za sve ostale okolne zemlje trebaju vize i nije ih lako dobiti iz zemlje u kojoj nisi državljanina, tj. iz Rusije. Za Kinu mođeš da dobiješ vizu jedino u Moskvi ili u Kirgiziji, što ti je daleko, a i skupo (nije kao u Srbiji par dolara). Za Mongoliju je isto zeznuto, jer je skupo (ne znam sad tačno koliko košta ali se sećam da sam odustala kad sam videla cenu).

Varijanta vozom do Kazahstana je najbolja i najjeftinija. Treba ti izlazni pečat iz Rusije i ulazni u nju, a u drugu zemlju ne moraš da uđeš uopšte ukoliko nam za nju nije potrebna viza - ako nam treba, onda je bolje to uraditi prekoa gencije - štediš i novac i vreme. Uglavnom, svakog meseca moraš da "izađeš-uđeš i gotovo" :) i tako možeš da radiš neograničen broj puta. Ovo poslednje je 100% tačno jer sam pisala našoj ambasadi u Moskiv i oni su mi to potvrdili.

• 4 weeks later...

Радим у Русији повремено за једну поуздану фирму, сатница ми је 6 долара, 4 оброка дневно, плаћена авионска карта и све друге, где спавам има радијатор, увек топла вода за туширање. Плата на време. Сад чекам да ми одобре бизнис визу, то је неких 3 месеца. После надам се на 6 месеци, па неки зелени картон годишњи. Не знам ни како све то иде.

Што каже Лаза, цигарете и бензин јефтин, алкохол и храна прескупо. Аутомобили скупоцени.  У Русији за један месец сам зарадио колико у мојој фирми у Србији за 6 месеци. И даље ћу се држати Русије пословно. Увек постоји могућност да се преселим тамо из материјалних разлога. Што се тиче Србије, ову климу и лепоту природе је Бог створио. На жалост имамо политичаре који је уништавају.

Registrovao sam se samo jer sam video tvoj post brate.  ;D E ovako, ja sam bio i radio u Sochiju pre isvesnog vremena. Otisao sam septembra 2012. Radio sam za podizvodjaca koje je radio za PUTEVE, naravno ovde su nam pricane bajke, kako je sve supe , smestaj hrana, plata oko 1400-1500 eura i to. Nego dosao je i taj dan kad smo stigli tamo, smestaj je bio full, privatna vila sa bazenom, stoni tenis, ogromna kuhinja, internet tv klima. u centru itd. Sve je bilo siuper prvih mesec dana dok nismo odradili pare za karte i papire, i onda su nas roknuli brate u neke barake odmah tu pored gradilista, gde smo bili zakljucani posle 21:00h. U jednoj baraci je bilo preko 300 ljudi, u sobi od 16 m2 spavali smo nas 6 coveka, naravno u sobi nemas nista sem kreveta i limenog ormara koji je manji nego onaj u vojsci. Terali su nas da radimo i nedeljom, i za praznike i za nase slave, i za bozic i svaki boziji dan. Plate su nam bili jebenih navodnih 6 dolara, ali kad oddje kraj meseca preduzimac svima odbije po 300-400 dolara niko nije znao razlog zasto tako da nam je satnica kad se preracuna iznosila 4 dolara. to je oko 100 dolara, s tim sto smo kupovali hranu jer je hrana bila najgora na svetu u ogromnoj radnickoj mensi gde cekas po sat vremena na obrok i jedes sve najgore sto ostane od direktora i sefova, tako da smo hranu morali da dokupujemo. Znaci kupis hranu cigare i popijes neki sok ili pivo , izadjes jednom nedeljno i na kraju ti ostanu mozda nekih 300 dolara  :psuje: Sve je bilo sjebano i svi smo bili sjebani, dok ja i moj cale jednog dana nisam zamalo bacili preduzimaca sa 7 sprata na oci direktora gradilista  lol:: Od tada su kao stvari krenule na bolje, redovnija isplata bez odbijanja i td, i bilo je ok mesec dana dok on nije pobegao za srbiju i iz srbije komandovaokoliko da se odbija i zasto  ;D Ja sam imao neke srece, pa sam tamo sisao ljude u bukvalnm smislu jer je tamo sisanje desetak dolara a ja sam uzimao samo 3-4  :happyyy: I tako sam se vratio posle 7 meseci rada sa 100 dolara u dzepu  lol::

Nego ima i dobra strana svega ovoga, navatao sam par dobrih riba, od kojih se izdvaja jedna matorka, ima firmu u sochiju tj agenciju za nekretnine, koja me je dosta finansirala i pomagala a ja sam morao to da joj vracam u naturi jebem li joj mamu rusku  :death: Diskoteke su vrh vrhova, Free Bar, Amsterdam, Bar London, Draft Bar, Ris Caffe, i mnogi drugi. Naravno ako znas ruski kao ja mozes da navatas nekoliko riba za vece sa njihovom gajbom ali pod uslovom da kupis litar dva vodke i nekoliko piva  pijjj. Ni u kakvom ludilu se ne vracam da radim tamo ni za kakvu firmu jer je sve to brate propalo a i sada jos malo i blizi se kraj zbog olimpijade. Mozda odem tamo sledeceg leta kod ove moje matorke malo da se bucnem u crno more i to je to.  klanj::

Ako bas nekoga zanima kakvo je tamo, mogu da vam posaljem da vidite slike, slike mora diskoteka, snimke, ali i slike spavaone (barake) i ograde od 5 metara sa zicom , a evo mozete i ovde pogledati

https://www.facebook.com/putevi.uzice.56?fref=ts

• 2 months later...

Snezana011 : "Uglavnom, svakog meseca moraš da "izađeš-uđeš i gotovo" Smiley i tako možeš da radiš neograničen broj puta. Ovo poslednje je 100% tačno jer sam pisala našoj ambasadi u Moskiv i oni su mi to potvrdili."

И мени су исто то потврдили из конзулата амбасаде Руске Федерације, у Београду  clapklanj::

• 5 years later...

Zdravo svima. Nadam se da ovde ima ljudi koji rade u Rusiji. Zanima me kako ste se snalazili što se papira tiče, tj. oformljenja radne vize. Pozdrav! 

Samostalno?

Ja sve koje znam da su radili u Rusiji su sredjivali radne vize preko poslodavaca.

Da, da, preko poslodavca i mora. 

Zanimaju me iskustva drugih ljudi što se tiče zapošljavanja. Konkretno, ja sam završila Farmaceutski i želela bih da nađem posao u struci. Koliko su spremni poslodavci na zapošljavanje strance, a da nije u pitanju građevina?