Jump to content

Featured Replies

Jedno malo "offtopic" pitanje.

Ja nameravam slican put.

Okvirno: Bangkok, Angkor Wat, Kanchanaburi, Phuket Town i izleti do ostrva

Moje pitanje je da li da uzimam odmah vizu za dva ulaska u zemlju ili to mogu i na granici kada se budem vracao na Tajland?

I da li neko zna najnovije informacije koliko kosta vadjenje vize? (zanima me cena licnog vadjenja i cena preko agencije) (Cuo sam da je agencija 35e ulaz+ 20e usluga)

• 2 weeks later...

Ako možeš pre puta uzmi je pre puta , zašto odlagati za posle. Može i na granici , iz do sada napisanog nije bilo problema. Ali moje pitanje i odgovor na tvoje pitanje je zašto ne bi pre puta i prebrinuo tu obavezu a ne da misliš na granici da li će nešto nepredviđeno da se desi. Ja sam moju vizu za Kambodžu izvadila u BKK a i u BKK sam dodala još jedan ulazak , jer je u Bg došlo do malog nesporazuma da mi treba Taj viza sa dva uslaka . Zato sam ponela dve slike , mada i tamo možeš da se slikaš, i u BKK izvadila još jedna ulazak. Na granici su me cimali oni likovi koji regulišu ko nema vize i rekli mi da mi taj drugi ulazak nevalja.Odmahnula sam glavu , zašto mi ne bi valjao kad sam u regularnoj državnoj kancelarijiu BKK obavila posao. Naravno to im je bila fora na koju nisam nasela i sve je bilo o.k.

• 4 weeks later...

Pozdrav svima,

Takodje planiram put na tu stranu tokom kineske nove godine.

Sa obzirom da sam u Kini, gde je sve dodatno zakomplikovano jezickom barijerom.. pokusavam da napravim varijantu koja ce ukljucivati sto manje bavljenja ambasadama.

Konkretno pitanje je, da li mogu bez velikih problema obezdbediti vizu za Vietnam na Tajlandu i u kojim mestima?

Da li je neko vec  proverio u praksi dogovr izmedju Tailanda i Cambodie (jedna viza za dve zemlje).

Puno pozdrava,

vracam se uskoro sa jos pitanja

• 1 month later...

Pozdrav svima... nova sam na forumu iii imam mali milion pitanja. Nadam se da vam nece smetati ako se prikljucim?!?? :) Ovako: krajem maja bih trebala na Tajland tj. u Lampang na 3 mjeseca ako sve bude u redu trebala bih dobiti praksu tamo, razmjena studenata i to...e sada ne stojim bas dobro sa novcem...doduse tamo bi mi bio obezbijedjen smjestaj i hrana, ali svejedno nemogu samo tako na put a i vjerujem da karta kosta... pa ako neko zna kako se krecu cijene karata do tamo neka pise... unaprijed vam hvala  :D

Kad smo vec na ovoj temi, zanima me:

1. Koja je najbolja ruta da se poseti Vijetnam, Kambodza i Tajland? (posetiti sve najbitnije, a ne razbacivati novac za avione itd.placanje duplih viza itd.)

2. Koje je optimalno vreme za to? Ne sad extremno dugo, a ni kratko?

Malo je možda off topic, ali i nije. Dakle, ako neko narednih mesec dana dolazi u Laos i namerava da krene prema jugu, ka 4.00 ostrva i Kambodži, a raspoložen je i u mogućnosti da ponese sa sobom i zadrži ako želi tri odlična romana na srpskom, molim da mi pošalje poruku. Naime, imam tri kknjige (dva prevoda Ljose i jednog OStera) i nikako mi se ne ostavljaju negde usput a to mije barem kilo i po viška u bisgama. Pa sam pomislila -- neko će poželeti da ih pročita, prisvoji, ponese nazad u Srbijicu.

Javite se ako vas tokom marta put navede ovom rutom ili kasnije, u aprilu i maju u Kambodžu.

Pozdrav!

• 3 months later...

Pozdrav svima... nova sam na forumu iii imam mali milion pitanja. Nadam se da vam nece smetati ako se prikljucim?!?? :) Ovako: krajem maja bih trebala na Tajland tj. u Lampang na 3 mjeseca ako sve bude u redu trebala bih dobiti praksu tamo, razmjena studenata i to...e sada ne stojim bas dobro sa novcem...doduse tamo bi mi bio obezbijedjen smjestaj i hrana, ali svejedno nemogu samo tako na put a i vjerujem da karta kosta... pa ako neko zna kako se krecu cijene karata do tamo neka pise... unaprijed vam hvala  :D

jel to ona praksa preko UNS u Hat Yai-u ? ja sam bio 2x pa ako te nesto zanima javi se :)