Jump to content

Featured Replies

Eh sad ja ne znam kako vi tako sjajno provodite za 20 eur dnevno ... combo meal u Mcdonalds-u ti je 120 thb (3 eur), isto tako curry+sok u nekom jeftinijem restoranu. Za 600 eur mesecno mozes da spavas u budzet smestaju (10 eur/dan) i jedes 3 pute dnevno. Ako ces jos da izlazis (pivo 100-120 thb u klubovima u bkk, 60 thb u beach barovima), iznajmljujes skuter, masazu, ulaznice za palate/hramove, ekskurzije ... rekao bih 1000 eur mesecno minimum

hahahahaha

izvini morao sam da se nasmejem...onaj ko pominje mcdonalds na tajlandu, i to kombo  :LOLLL:, naravno da ne moze da shvati kako uzivamo i zezamo se sa 600 evra....

btw, budzet smestaj si preplatio bar 4 puta :)

Mek sam namerno spomenu kao primer necega sto je dno dna, ali najbolji odnos kalorija/bath i prilocno dobra sansa da se izbegne trovanje nekom hranom sa ulice. A sto se tice budzet smestaja, i to je relativno. Sta je za tebe budzet, ako kazes da je 10 eur 4x preplaceno? 10 eur je dobar hostel u Bangkoku, 15-20 eur je pristojan, cist hotel 2* (privatna soba, kupatilo).

Ja ne znam kakvo je to super zezanje ako smestaj placas 2.5 eur dnevno i trosis manje od 10 eur/dnevno na hranu? I ja sam backpackovao kad sam bio mladji, ali ovo mi vise zvuci kao mucenje nego provod. Zasto svaki topik mora da se pretvori u takmicenje "ko moze duze da prezivi za euro"? Inace na Tajland idem u proseku svaka 3-4 meseca tako da sam prilicno dobro upoznat sa cenama.

Mek sam namerno spomenu kao primer necega sto je dno dna, ali najbolji odnos kalorija/bath i prilocno dobra sansa da se izbegne trovanje nekom hranom sa ulice. A sto se tice budzet smestaja, i to je relativno.

Mek je dno dna u razvijenim zemljama, ali je u nerazvijenim (u koje se bez problema moze Srbija ubrojiti) vazi za `zapadnu` upscale hranu, cak je fensi za dosta ljudi.

Cena je relativna stvar. Kada si solo ili u drustvu koje gleda da se ustedi onda meni licno ne smeta ni spavanje na plazi ili u parku. Medjutim, bas na Tajlandu sam platio apartman 100 dolara noc na reci Kvaj jer sam isao sa devojkom i njenim prijateljima (svi Tajlandjani). Oni svi zive skromno, ali ponekad hoce da sebi priuste nesto skupo i bilo bi glupo da se ja koji zaradjujem deset puta vise od njih bunim.

vukad, mi smo u McDonald's išli baš u Bangkoku i kupili smo onaj dupli big mek (jedna devojka je pokazivala prema meni i govorila "omg look at that"), zato što nakon dva meseca lokalne hrane smo želeli sebi da priuštimo nešto zapadnjačko i luksuzno. I cena je bila luksuzna. Ako ćeš se u Tajlandu hraniti u McDonaldsu onda verujem da će ti trebati puno para. Ali jedan pad thai košta oko 1 eur, razne supe i druga čudna jela isto 1,5-2 eur. Sobu za dvoje smo iznajmili za 8 eur na Khao San Roadu, dakle ne negde u zabiti već tamo gde je malo skuplje. Autobus košta recimo 10 centi, čamac isto tako nešto, metro je recimo 50 centi. Pantalone sam kupio za 2 evra, a košulju od indijskog pamuka za 4 eur (to kod nas košta možda 40 evra). Čini mi se da smo najviše para potrošili na pivo i putovanja, ali ne bih rekao da su vozovi skupi, zavisi da li ideš u najluksuzniji ili ne. Prevoz je najjeftiniji bio u Indoneziji i u Vijetnamu. Recimo od Medana do Prapata (oko 10 sati) smo platili 2,5 evra, a od Hanoja do Hue (12 sati) za onaj luksuzni spavaći bus smo platili 6 dolara.

vukad, ako si mislio na smestaj u bankoku, u pravu si, 2,5 evra za sobu za 2 osobe je malo, ali kao sto rece chaba, 8 evra za 2 osobe kosta odlicna soba, moze da se nadje odlicna i za 5, al ne bas u glavnoj ulici...2,5 evra sam mislio na cene smestaja u bungalovima na moru, posto ljudi koji idu na thai, uglavnom ne idu samo u bankok..

u svakom slucaju, na tajlandu se ne odricem nicega i ne stedim, samo placam po lokalnim cenama...mogao bi malo da se sprijateljis vise sa lokalcima, pa ces znati gde sta i koliko kosta, ako vec ides na svaka 3-4 meseca...lepo chaba rece, na tajlandu je najskuplje pivo  ;)....cak i ako ne poznajes lokalce, ponovo su te cene dovoljno niske da opusteno zivis sa parama koje sam pomenuo..

a sto se tice trovanja na ulici, treba da znas da su te tezge sa klopom na ulici sa tradicijom koju porodice prenose kroz generacije, i da tu nema trovanja ni u snovima, a kod njih se hrane i najbogatiji zitelji bankoka....neretko sam prisustvovao sceni kad vozac parkira neku limuzinu pored tezge, izadje baja sa zadnjeg sedista ,uzme klopu , i produze dalje...

uostalom, s ovim tvojim kometarom o hrani sam shvatio da mi imamo razlicite poglede na neke stvari,tako da si u pravu kad kazes da ne moze da se poredi tvoj prosecni cenovnik potrosnje na tajlandu, sa npr. mojim...

ne bi ni trebalo, samo sam dao okvirno ideju sa koliko kinte moze da se prodje lepo na tajlandu, iz moje perspektive..

pa da ljudi imaju izbora, da li se prepoznaju kod tebe, kod mene, ili nekog drugog, i onda mogu da steknu bolju sliku o tome koliko ce da potrose...

evo ja sam npr. poprilican hedonista, i veruj mi da izlazim i zezam se svako vece, a i preko dana ne skrtarim ni na cemu..ali npr. na nekim beznacajnim stvarima, kao sto je transport npr. hocu da sto vise ustedim, jer je to za mene samo prelazenje iz tacke a u tacku b, a ne neko uzivanje...takodje, odem i u siam square i one mallove tamo, cak i klopam nekad u tim fancy restoranima, ali ne kupujem tamo garderobu...

izvinjavam se za komentar o meku, izletelo mi je, nisam mogao da odolim...jer jednostavno, onaj ko se hrani "mcdonalds-ima& braca" na tajlandu, nije shvatio osnovnu poentu te zemlje...ponovo, ne insinuiram da se ti hranis, nego samo pravim poredjenje

Da li neko zna kako najbolje od Phuketa do Koh Samoia i koliko se putuje? Tnx. Ako se o ovome vec pisalo veliko sorry, sibnite link :)

• Author

Ja ne znam kakvo je to super zezanje ako smestaj placas 2.5 eur dnevno i trosis manje od 10 eur/dnevno na hranu? I ja sam backpackovao kad sam bio mladji, ali ovo mi vise zvuci kao mucenje nego provod. Zasto svaki topik mora da se pretvori u takmicenje "ko moze duze da prezivi za euro"? Inace na Tajland idem u proseku svaka 3-4 meseca tako da sam prilicno dobro upoznat sa cenama.

• Author

Mi smo u tom regionu od 5.12. pa se mozda negde sretnemo ;) Thai, Malaysia, Cambodia, Laos & Vietnam 3 meseca ;)

Ја бих прескочио Малезију а додао Сингапур, Индонезију или Филипине. :) Али имате времена, тако да само напред.

Ubacile smo i Singapur ali nismo preskocile Maleziju.

Za Indoneziju i Filipine cu se odluciti kada budem imala vise vremena i u nekoj drugoj varijanti jer mislim da je 3 meseca koliko - toliko taman da se vidi 6 zemalja, ne? ;)

• Author

мислимм да је и више него довољно. :)

мени је жао што ми је из комбинације испао вијетнам јер су људи које сам сретао на путовањима по региону стварно одушевљени.

Helen najbolje od Phuketa ti je da u bilo kojoj turistickoj agenciji uplatis transport mislim da je oko 500 -600 bata bio to ti je 15 tak evrica i u to ti ukljucuje kombi od tvog smestaja do neke tacke izvan puketa onda presedanje u bus put do Surat tanija tamo verovatno presedas u drugi bus do luke Don Sak i prevoz brodom do Samuia ili Phangana gde vec ides put realno traje oko 10 tak-12 sati imas i alternativu air asia phuket -koh samui

Sto se komentara o cenama tice i o kvalitetu smestaja imao sam priliku da odem u smestaj koji mi je bam bam preporucio i bio je i vise nego dobar takodje slazem se sa njim da se na tajlandu moze opusteno proci za 600 700 e mesecno i na komentar "bolje da i ne ides i to je mucenje" reci cu ti da poznajem ljude koji trose recimo u klubu za vece 400 500 evra ovde po Bg u tako da je i suma koju ti nosis na to putovanje za nekog ko ima toliko para verovatno "suma za mucenje"i taj komentar je stvarno krajnje neumesan . Pozz

Mislim da cemo Puket izbaciti iz price ili otici na dan (par sati..?) da vidimo drugaricu koja radi tamo i odlucile smo se za Koh Lanta ostrvo i Phi Phi. Hvala za informaciju.

O tome koliko nasi ljudi imaju (ili nemaju) kulturu putovanja kao ni znanje ne treba komentarisati. Svako ima drugacije potrebe i ocekivanja.

Meni na primer putovanje ne moze biti zanimljivo ako idem preko tour operatera i to mi dodje isto kao "coban sa ovcama" ali opet, sve zavisi od osobe ;)

Helen u slušaju Tajlanda je uobičajeno da se kod agencija kupi tkz COMBO prevoz. To je nešto malo skuplje u odnosu ako kupuješ sama ali je mnogo komotnije. Dakle nije šišanje ovaca i vrlo je efikasno.

Ti pišeš da imaš tamo drugaricu tako da će te ona, sigurno, najrealnije informisati.

• 3 weeks later...

Ljudi trebam malu pomoč, pošto ne mogu nikako da se organizujem za izlet u Kančanaburiju, da li može u jednom danu ali bez jurnjave sa polaskom iz BKK obići plutajuću pijacu Damnoen Saduak, Nacionalni park Erawan, hram tigrova i most na reci Kwai, ili pak uzeti jedno prenoćište u Kančanaburiju?

Ja sam tu turu obavio sa jednim spavanjem.

Stim da u hram tigrova iz protesta nisam ušao, mada sam bio na kapiji. Tamo tigrove drogiraju, da bi bili pitomi, kako bi ih komrcijalno eksploatisali. :psuje:

Čuo sam te tvrdnje ali i one da je to čista izmišljotina, nisu valjda čika budisti toliko loši  :roll:

To nam stoji u rezervi pošto planiramo da odemo u Chang Mai-u u Tiger kingdom, http://www.tigerkingdom.com/Home.htm ovde takodje tvrde da ne drogiraju Tigrove  :spot: U svakom slučaju hvala definitivno ću prenoćiti u Kanchanaburiju  :kamp: E sad imam još jedno pitance, pošto nikad nisam vozio mator a Quad (ATV) sam ima prilike da vozim, da li znate jel ima on da se iznajmi na Koh Phan ganu i koja je cena?

Evo sajt za jeftin smeštaj ima od 150 bata pa nadalje, nisam rezervisao preko ovog sajta ali nije loš čisto da se čovek malo uputi gde da gleda smeštaj kada stigne tamo :)  Bam-Bam mogao bi ako ćeš već biti u tom periodu, da se vidimo na pivu i da nam kao stari domorodac objasnih ukratko gde, šta i kako... Obećavamo da ćemo biti dobri  :ang:

kako stvari stoje drugarica i ja letimo za peking 17. dec, zatim za singapur pa idemo na gore, javite se, planiramo da budemo mesec dana na koh samui -u (ako neko zna nekog naseg da je tamo nek mi javi, treba mi dobar i bezbedan smestaj sa wifi u sobi) i da obidjemo sve sto se ima obici :) posle nastavljamo natrag ka pekingu.

Evo sajt za jeftin smeštaj ima od 150 bata pa nadalje, nisam rezervisao preko ovog sajta ali nije loš čisto da se čovek malo uputi gde da gleda smeštaj kada stigne tamo :)  Bam-Bam mogao bi ako ćeš već biti u tom periodu, da se vidimo na pivu i da nam kao stari domorodac objasnih ukratko gde, šta i kako... Obećavamo da ćemo biti dobri   :ang:

hehe ja sam na thaiju od 15og januara, pa nadalje....

Onda ćemo se mimoići :(  E ništa od piva   :pivoooo:  pijjj  ::crazy: Nego jesi li video da tamo ima da se iznajmi quad (atv)?

;D stari znanci prepoznaju se po komentarima...pozdrav za drugara sa PNGN  :pij: u zdravlje i vidimo se na terasi nekog bungalova  :pivoooo:

Jel bio neko u Ayutthaya-u?  Cini mi se da je jako interesantno ...

Pozdrav svima!

Da, najznacajnije stvari za videti su naravno ostaci hramova spaljenih od strane Burmanaca. Centar grada je opasan kanalom (radi odbrane, po srednjevekovnom kljucu). Zanimljiva je i pijaca na vodi.

Grad kao grad nije nesto preterano zanimljiv.

Ima u blizini i kraljeva letnja palata koju zaista treba videti, prelep je kompleks, a moze se nauciti i o istoriji, kao muzej je sa starim kocijama, kraljevim hramom, kucama na vodi (vestacka jezera), prelep pejzaz i zelenilo, kao i slike i opisi prethodnih kraljeva i zena im. Ako si u zurbi obavezno iznajmi golf-kola sto smo i mi uradili, Veliko je dosta i treba dosta vremena da se prepesaci.

Hvala Noskich!  ;)

Tako je, idemo tamo samo kao "day trip" a uvece se vracamo za Bangkok... znaci kola za golf!  :) Kakvo ludilo!  :D

Koliko to kosta? Jel vozim ja ili ima neki shofer?

:pivoooo:

Hvala Noskich!  ;)

Tako je, idemo tamo samo kao "day trip" a uvece se vracamo za Bangkok... znaci kola za golf!  :) Kakvo ludilo!  :D

Koliko to kosta? Jel vozim ja ili ima neki shofer?

:pivoooo:

Naravno ti, mala su to elektricna kola na struju. Ne secam se koliko je tacno bilo, mozda 15-ak dolara.