Jump to content

Featured Replies

Posted

Vidim da je ovaj sajt kickstarter.com pominjan kada se pricalo o organizovanju putnicke kuce u Istanbulu  i da ste upoznati kako on funkcionise.Svako ko ima ideju za neki projekat predlozi je na ovom sajtu,i ukoliko skupi donaciju do odredjenog datuma, dobija novac.A novac daju ljudi koji posecuju ovaj sajt. Pa sam dosao na ideju koju bih ovde predlozio. Naime, ja nisam upucen da slican sajt postoji u Srbiji, pa sam mislio da se mi sa kluba nekako oraganizujemo, ukoliko nas stvarno ima 6000 registrovanih na sajtu.  Da u nekoj rubrici ovde, ili da neko napravi sajt,poput wix.com koji je besplatan,ili neki blog na kome bismo davali predloge,i glasali za predlog meseca,nedelje ili kako vec, samo da ta stranica bude pregledna, i recimo da donacije budu po samo 20 dinara(primer) x nas 6000, to je 12 000 dinara, u neku drustveno korisnu svrhu. Na kickstarter.com se finansiraju projekti koji pomazu pojedincu, koji ima umetnicko opredeljenje. Ali ne i socijalni projekti. Sustina je da smo svi recimo shvatili kako je to ispalo izvodljivo na primeru putnicke kuce,kada nase malo kad se skupi ispadne dovoljno veliko za nesto dobro. I na primeru kada je Uros Krcadinac putujuci po Africi pomogao donacijom odavde frizerci koja je tamo trebalo da otvori salon. Mislim da ste shvatili sustinu moje price, pa bih molio da ostavljate pozitivne komentare i predloge...Sto se tice novca, zamolio bih administratore da razmotre da li bi taj novac mogao da ide na racun kluba pa da se skida za odredjeni projekat,ili bi isao na neciji privatan racun...Hvala unapred...:-)

pa bih molio da ostavljate pozitivne komentare i predloge.....:-)

Mozda su trenutno svi ustali na pogresnu nogu pa nemaju inspiracije za pozitivne komentare....

Ne sekiraj se, naletece vec neko..

Ideja je lepa, ali mislim da kickstarter funkcioniše pre svega zato što je to američki sajt. U pitanju je ogroman broj korisnika, i to platežno sposobnih. Taj sajt je non-stop u medijima, o njemu pišu Guardian i Time, izveštavaju BBC i CNN i tako dalje. Možda bi, recimo, sajt B92 mogao u Srbiji da pokrene takvu inicijativu, ali mislim da su jako male šanse da bi čak i njima to pošlo za rukom. Jednostavno nema dovoljno korisnika interneta, i ti korisnici su totalno bez para :-/

Putnička kuća je nešto drugo, jer smo mi na sajtu sa temom putovanja pokrenuli projekat sa temom putovanja i obratili se našoj rođenoj putničkoj onlajn zajednici, tj ljudima koje interesuju putovanja.

• Author

Ideja je lepa, ali mislim da kickstarter funkcioniše pre svega zato što je to američki sajt.

Putnička kuća je nešto drugo, jer smo mi na sajtu sa temom putovanja pokrenuli projekat sa temom putovanja i obratili se našoj rođenoj putničkoj onlajn zajednici, tj ljudima koje interesuju putovanja.

Ja sam putnicku kucu i putovanje po Africi dao samo kao primer, prikupljanja novca, kada svako da po malo, moze da se skupi pristojna kolicina novca, koja bi nesto mogla da se iskoristi u nesto humano. A ovde sam to predlozio, jer nas ima dosta, i kada bi svako dao po malo,i ucestvovao u predlaganju stvari koje bi po njemu mogle da se urade sa 120 eura, nesto bismo uradili. Taj neko bi mogao da prredlozi nesto sto u njegovom kraju ceka da se popravi, renovira,okreci, napravi,a onda bi zajedno odlucili da li bi novac dali za to i li neciji drugi predlog,ukoliko bi ga smatrali neophodnijim. U svakom slucaju uradili bi smo nesto za svoj kraj,ili neko mesto u kome ne zivimo,a novac bi nasli ovde. A predlog da novac ide na racun kluba putnika je zato sto ne verujem da bi neko uplacivao na moj racun, jer me niko ne poznaje,i moze da posumnja da cu to zloupotrebiti,i onda bi to bila jos jedna otezavajuca okolnost u pokusaju da ovo pokrenem...Ja bih mogao da napravim sajt na kome bi se jasno videli predlozi,a funkcionisao bi tako sto bi ste na sajtu u rubrici kontakt slali svoje predloge (po mogucstvu sa propratnim fotografijama)meni,a ja bih kacio na sajt,jer sajt bih pravio na wix.com,a tamo nema opcija kao ovde da posetioci ostavljaju komentare,nego bih ja morao da kacim predloge...

Jednostavno nema dovoljno korisnika interneta, i ti korisnici su totalno bez para :-/

Ispravka - postoji dovoljno korisnika interneta, i to platežno sposobnih, ali im nedostaje elementarna "pismenost" kada je reč o plaćanjima preko interneta, ili upuštanje u bilo kakve transakcije.

Veliki broj ljudi, koje smatram pametnim, me dan danas pita za pomoć oko jednostavnih plaćanja, jer ih je strah, a i nesigurni su.

Možda bi onaj tekst o plaćanjima preko interneta dobro došao?

A što se tiče ove ideje, Lazar je sve lepo rekao. Mislim da smo i u temi u vezi Kickstartera slično konstatovali. Amerika je veliko tržište, prodaj im interesantnu ideju i odredi minimalno zaduženje od recimo $5 i ući će u priču.