Jump to content

Featured Replies

Posted

Je li ko kupovao karte preko ovog sajta?

Kad se kupe avio karte, treba li da dobijem mail u kome se nalaze elektronske karte ili mogu sa potvrdom o rezervaciji da idem da se cekiram na aerodromu?

Hvala

Mene interesuje da li neko ima iskustva sa tripsta sajtom, jel kupovao neko karte preko njih ?

Nalazim karte dosta jeftinije nego preko bilo kog drugog popularnog sajta, tipa kayak, momondo, expedia, itd.

• 6 months later...

стварно јако чудан сајт,можеш да их контактираш на неке стране телефоне али овако као делују озбиљно.

• 2 weeks later...

Ja imam izuzetno negativno iskustvo sa njima od prosle godine.

Elem, kupim ja kartu polovinom oktobra prosle godine kod njih,

medjutim, kartu mi otkazu posle nekoliko dana.

Javi se devojka iz tripsta, i kaze vraticemo vam celokupan iznos, jer je karta otkazana skoro odmah nakon kupovine.

(karta + one njihove provizije i osiguranja ~15ak eura),

ali u roku od 60 dana jer kao treba vremena da im avio kompanija refundira novac.

Cekao ja i zvao par puta, al nisu im kao vratili novac.

61 dana ja pozovem da pitam sta je sa novcem.

E onda pocinju izgovori,

koleginica koja je razgovarala sa vama je na bolovanju, pa u Grckoj su praznici i ne radi im knjigovodstvo, pa novac je uplacen, ali treba dosta vremena da stigne iz Grcke...,

da bi stigli i do toga da ce mi vratiti samo novac za kartu, a ne i tih 15ak eura.

Podsetih ja nju na to sta je koleginica meni rekla preko telefona,

i posto oni snimaju sve razgovore da to moze lako proveriti.

Onda pocinje, pa sta da vam radim, pisite zalbu, pa vi ste neprijatni...wtf???

Posle tog razgovora, stize mi mail od njih da ce mi ipak uplatiti celokupan iznos.

Uglavnom,

dobih ja novac tek posle skoro 70 dana, naravno bez tih 15ak eura.

tako da, sto se mene tice, nikada vise sa njima.

• 2 weeks later...

Ja sam na sajtu Tripsta pokusao da rezervisem hotel i kada sam odabrao destinaciju i dao sve podatke za placanje Visa Karticom (ukljucujuci broj kartice i tajni kod za internet placanje), celokpan iznos mi je skinut sa racuna, a onda sam umesto potvrde dobio poruku da je doslo do "greske" u sistemu i da rezervacija ne moze biti izvrsena. Medjutim, pare su ostale zarobljene. Kada sam zvao telefonom Tripsta agenciju u Beogradu, rekli su mi da nemaju sobe po toj ponudjenoj ceni i da potrazim neki drugi aranzman (naravno po vecoj ceni) i da ponovo platim karticom, a onaj prvi iznos ce mi navodno biti vracen za 7 dana. Naravno da nisam pristao, a pare od prve rezervacije ni posle mesec i po dana nisam dobio natrag, bez obzira na moje insistiranje.  Mislim da se radi o prevarantskoj firmi koja zapravo i nema jeftine aranzmane, nego samo navlakuse i onda besplatno koristi tudje pare bez kamate. Ovom firmom i njenim prevarama treba da se pozabavi Uprava policije za sajber kriminal, jer se ocigledno radi o internet kriminalu i sticanju protivpravne imovinske koristi putem prevara gradjana.

Za pretragu letova uglavnom koristim Skyscanner i sve cesce se desava da tripsta ima najpovoljniju cenu. U startu mi je delovalo sumnjivo, a citajuci vase postove video sam da sam bio u pravu. Znaci, isplati se kupiti kartu preko ebookersa ili direktno preko aviokompanije za koji dinar vise, nego preko ovih prevaranata.

Flyscanner odmah prebacuje bookiranje na njih ,nisam verovao da su takva govna trebao si pisati mail njihovoj centrali a ne lokalnoj njihovoj agenciji u SRB.