Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao ljudi,zanima me par stvari oko Miami-ja..ishao bih tamo na internship program,pa me zanima kakav je grad,cene smeshtaja,hrane,izlasci i ostalo..hvala unapred..

Miami je moj omiljeni grad, nije nesto veliki ali imas sve sto mozes pozeleti, Florida ima najbolju klimu u SAD, tako da ne mozes da omasis, cene u americi su skoro izjednacene, samo je New York malo skuplji ali ne mnogo (smestaj i to...)... Miami je i njihova najveca luka (bar za turisticke brodove) tako da mozes za male pare na krstarenja po karibima (za 200-300$)... Tako da nemas sta da razmisljas, pakuj se i fly...

Majami jeste lep grad, ali se ne bih složio da ima najbolju klimu u SAD. Preko leta su temperature jako visoke, i prisutna je velika vlažnost.

Sa druge strane, plus je što je Atlanski okean topao, i da, što ima kruzeva prema Bahamima i sl., ali je našim građanima potrebna viza, pa ceo aranžman izađe preko 150 dolara...

Ljudima često volim da kažem da ako su vodili "aktivan život" u Beogradu, u smislu, izlazili svakog vikenda i češće, onda neće imati problem da se uklope u velike gradove u SAD i njihov noćni život. Ali je noćni život u SAD skup. Pivo ide preko 10 dolara, na više mesta se plaća ulazak itd. South Beach je mesto gde se izlazi, pa nekad i preko dana bude ludnica.

Cene su na nivou većih Američkih gradova, s tim, da su nekretnine nešto jeftinije, hotelski i hostelski smeštaj relativno jeftin, a izbor namirnica, posebno voća je nešto bogatiji i "zdraviji" u odnosu na druge gradove.

• 3 weeks later...

Slozila bih se sa svim sto kaze elefteros .. narocito oko klime.

Ne samo sto je jako vruce i vlazno skoro 6 meseci u godini, vec su tu i sezone uragana koje cesto nisu bas prijatne.

Jedino dobro je sto to znas unapred, pa imas vremena da se pripremis, sklonis, itd.

Ima ljudi kojima toplota i vlaga prijaju, pa ako si od tih bice ti super!

Takse su malo nize nego u drugim US zemljama, s'obzirom da ima puno penzionera, tako da je tacno da su cene nesto nize. Medjutim ima i drzava gde su takse 0%. Cene u Americi mozda jesu iste, ali svaka drzava ima svoje takse itd, tako da to pravi razliku.

Nocni zivot jeste raznovrstan, ali ono sto je popularno to je jako skupo.

Fazon sa Amerikom je da stvarno imas za sve jako puno izbora, pa mozes da nadjes i jeftino i skupo, bukvalno sve ima za svaki dzep  :spot:

• 1 month later...

Zdravo drugari... na svom putu ka Mexicu, sticajem okolnosti, par dana u odlasku i isto toliko u povratku provescu u Miamiu. Obzirom da cu biti prvi put ne samo na Floridi vec uopste na teritoriji USA, voleo bih da mi neko sa iskustvom iz ovog dela sveta da neke najosnovnije smernice u smislu sta se moze videti a da je vredno paznje u gradu i okolini... sta ne propustiti, a sta zaobici... cega se paziti... ja se nadam da cu da upecam neki CS ali ako se desi da mi to ne prodje gde bi mogao da potrazim neki sto jeftiniji smestaj? Slecem u Miami, a za Mexico letim iz Fort Lauderale tako da ako neko zna nesto i o ovom mestu svakako dolazi u obzir... Ukoliko pretekne neki $$ u povratku bi se mogle pazariti neke starke ili 501... postoji li neka shoping zona gde se te krpe mogu naci po povoljnoj ceni, itd... ma da ne komplikujemo: ne znam nista, a zanima me sve... pa ko zna i ima malo dobre volje... znacilo bi mi :)

Sirkepa,posto letis iz F.Lauderdale,najbole je da obnovis garderobu u http://www.simon.com/mall/sawgrass-mills  .

Naime tamo ces naleteti na jeftine farke i starke.Moji klinci su skoro otkrili Levi's i poludese deca(tinejdzeri sta ces?).

Ovo je jedan od najvecih outleta u USA i ne preporucujem ti da se setas besomucno,nego gledaj mapu i direktno u radnju.

Inace ces izgubiti ceo dan.

Mozes spavati u Travelodge ili nekom slicnom lancu za cca 35-40$.

Ako imas vremena skokni do W.Palm Beach ili Boca Raton-a.

Vidim da u ovom mallu postoji i Nike Factory Store. OBAVEZNO svrati tamo. Osim što su skoro svi proizvodi na stalnom popustu, svaki dan određen broj artikala ima i ekstra popust - tako na postojeće cene ide i dodatnih 20 - 50%. Samo da ti kažem da sam našao donji deo košarkaške trenerke (sa onim nitnama sa strane), u teget boji, za neverovatna 4 dolara! Ženi sam kupio neke rozikaste Training Fit patike za 15 USD, a da tog dana nisu bile na sniženju, regularna cena bi im bila 30 USD. Dan posle povratka u Srbiju, nije me mrzelo pa sam otišao u Deltinu Nike prodavnicu u Knez Mihailovoj i isti, ali baš isti, model je koštao 12.990 dinara. Pa ti vidi  :D . Btw, sve je ovo kupljeno u ovakvoj prodavnici u Idahu, ali cenim da im je poslovna politika ista.

I, još jedan savet. Ako negde naletiš na prodavnicu Ross, obavezno prošnjuvaj po njoj. Cela ponuda artikala je diskontna a posebno sam bio zadovoljan obućom. Npr, i tu sam nalazio starke za 18 USD (a redovna US cena im je oko 50 USD, koliko sam primetio) i, za mene pravi hit, PF Flyers patike (nešto u fazonu starki). Jedan par tih patika (kožni model) sam našao za 10 a drugi, platneni, za 12 USD. Na netu sam malo iskopao o samom brendu i video da imaju interesantnu razvojnu priču. 

Takođe, na zaista velike popuste sam nailazio u Marshallu i Old Navy-u (od prodavnica sa spiska ovog mola).

I, samo još jedan savet, za kraj, ako si u cajtnotu. Kada ulaziš u prodavnice, prvo pogledaj gde su istaknuti veliki natpisi clearance. Stvarno je pravo čišćenje, što se cena tiče ;) Ide i do neverovatnih 90%  :P. Pa kada sve to dobrano pročešljaš, onda idi na redovne ponude. Iskreno, ja posle izvesnog vremena nisam ni gledao to što je izloženo kao redovno, zato što sam sve nalazio na ovim cenovnim čišđenjima  ;D 

• 1 month later...

Pre nedelju dana sam se vratila iz Majamija tj. Ft.Lauderdale-a, pa ako jos nisi otisao, tu sam da pomognem  :mah:

• 5 weeks later...

Lutalice ,ako bi mogao/la meni da pomognes..za nedelju dana idem u Majami ..da li znas kako najjeftinije i najlakse  do Kube ? Hvala

• 8 years later...

zanima me koliko bi izaslo novca za jednu osobu od karti do boravka tamo 7 dana i nazad ? 

Lutalice mozes li mi ti pomoci ? zanima me koliko bi izaslo novca za jednu osobu od karti do boravka tamo 7 dana i nazad ? 

• 2 years later...