Jump to content

Featured Replies

Posted

Sećate li se ovoga?  :)

Veliki skup putnika - noćni uspon na Trem

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=98.0

S obzirom da je ovo okupljanje bilo nezapamćen uspeh, vreme je da se organizuje nešto slično i ove godine!

Verovatno bi nam najviše odgovarao neki raniji vikend u maju - 5/6 ili 12/13. (Narednog vikenda, 19/20, održaće se "noć muzeja", koja će se ove godine organizovati i u Novom Sadu, Nišu i još nekim gradovima.)

Lično, navijam za drugi datum.

Što se tiče planine, prošli put je bila Suva... Očekujemo predloge za ovu godinu! Iskusni i manje iskusni planinari, da vas čujemo.... :) :) :)

ja sam za Prokletije

ima fin planinarski dom kod Plava/Gusinja, na samoj granici sa Albanijom, vlasnik je plan.drustvo Zeleznicar (valjda se tako zovu) iz beograda.

planinchine tamo su fantazija.

ili nesto kao Rtanj, nije neka preterano zahtevna planina, a krajnje je zanimljiva po obliku i prichama koje kolaju za nju :)

ili Djavolja Varosh, nije planina al je dovoljno dobro mesto da se dodje do tamo peshice i prenoci :) a i na planini je, manje vishe :)

ili Midzor, sjajna opcija po meni, mozda i najbolji izbor uopste =]

Vlasinsko jezero? Visoravan na oko 1300 (ili vise) metara, ima i planina okolo kolko ocete.

Ili nesto sasvim ekstra i nepravedno zapostavljeno, kao npr. celodnevni marsh kroz kanjon Jerme sa sve penjanjem na Asenov vrh sledeceg dana

Prokletije mi zvuče pomalo komplikovano; glasam za Midžor. Mada, recimo, dolazi u obzir i Golija, ili Jadovnik...

Predlažem da i ove godine uspon na vrh bude noću :) Dakle, jedan vikend u maju - krenemo u subotu ujutru, stignemo, odspavamo, u noći subota/nedelja se popnemo na vrh, i u nedelju - kući.

Pre konačnog izbora datuma trebalo bi konsultovati i vremensku prognozu :)

I Jelena i ja smo rodom iz okoline Bele Palanke i znamo da je kraj prelep, tako da vam najiskrenije predlazemo Staru planinu, Svrljiske planine, manje poznatu Belavu, itd.  :)

Marina je nepopravljiva autostoperka  lol::

sta god da iskusni planinari predloze ja sam za, a sto se datuma tice  bolje taj 12/13, meni vise odgovara  :D

Oh Irena hvala na komplimentu, ponosim se time!  ;D

Midzor se i meni dopada... ali ja tradicionalno cuvam kamp!  ;D Mora i to neko da radi...  zvizhd

S obzirom da se sve deshavalo proshle godine drugog vikenda u maju neka to bude i ove godine. Znaci vikend 12/13.5. je ugovoren... Sad samo da smislimo kako gde kada zashto i zbog cega... navalite...

;D

Odlicno, ::crazy:

Ispunjeni su svi uslovi i prijavljivanje moze da pocne! 

Da li  medju nama ima ljudi koji poznaju tu planinu?

Koliko pasteta da ponesem?  :eat:

Odlicno, mislim da nama Nislijama odgovara Midzor, a i termin je dobar :)

Da li  medju nama ima ljudi koji poznaju tu planinu?

Ja... relativno. Bio sam jednom, mislim da ću se snaći  smartass

Koliko pasteta da ponesem?

Koliko god da poneseš, neće biti dovoljno  :eat: Inače, i meni odgovara 12/13 maj.

Ћао свима!

Ево ја сам се регистровао на форум, само да бих ишао на Миџор, ако ме примате!? :mah:

Моје референце:

- пео сам се више пута на врх Бело камање(Кукла) око 1250мнм на Старој планини

- и на још неколико врхова у околини, највише на око 1700мнм

- Шиљак на Ртњу, 1565мнм

- M.Orsiera на неких 2100мнм код Fenestrele-а (Италијански Алпи, од Торина ка Фра.граници)

- код пролаза le Prese на Италијанским Алпима према врху M.Gavia 3223мнм, у близини Бормиа, до неких 2600-2700мнм

- Ђавоља Варош, екскурзија

- Спелеолошка експедиција Бељаница "Бусовата 2006", само рекогносцирање и одржавање кампа, јер тек ускоро треба да идем на завршну вежбу и постанем спелеолог приправник...

- Фрушкогорски маратон 2006, прешао сам 83,4 километара (Велики источни) за 2 дана

------------------------------------------------------------------------------------------

за пут до Миџора, препоручујем:

ако крећете из Београда...возом до Пирота или аутобусом (Блендатурс, приватни превозник даје студентски попуст уз индекс, па је повратна карта 900динара Бгд-Пирот-Бгд), а исто вам је дал` идете од Књажевца или од Пирота до Миџора, тј. планинарског дома код Бабиног зуба, јер је иста раздаљина - негде око 30 км

Pa , dobro nam dosao!

Reference ti nisu toliko potrebne, primamo svakog cistog srca i dobre volje... ::crazy:

:mrgreen:

On 3/26/2007 at 11:15 PM, borokino said:

Моје референце:

pa, borokino, ok ti je CV, al nigde ne vidim motivaciono pismo....  :lol:

Koliko pasteta da ponesem?  :eat:

ponesi i masline, kad je tradicionalno, da bude tradicionalno ;)

nego, htela sam da i na ovoj temi potvrdim da sam ZA midzor, a sad dodajem i da mi sasvim odgovara 2. vikend u maju  :) pa da bude guzva i veselo i da se lomatamo opet nocu po kamenju  flowers::

Posle sinocnjeg dubokog razmishljanja (a pri tom mi je alley kljucala sastrane  ;D)zakljucila sam da nash put ne bi bio zanimljiv da krenemo stopom... ipak je jako dobar deo puta bio onaj u vozu...

Borokino dobrodoshao... pored motivacionog pisma treba da uradish proces inicijacije na okupljanju Vertex ce ti objasniti kako se to radi.  lol::

A jel daju oni popust ako im napunimo autobus?  :grin: Poshto ove godine ocekujem opstu navalu ljudi!

super, taman tada uzimam godishnji i kupujem shator... rachunajte i na mene  :king:

Cao i ja se slazem sa idejom za Midzor...super je varijanta, i cuo sam dosta pohvala za Staru Planinu. Pogotovu mi se svidja ideja sa nocnim planinarenjem :) Ionako planiram vec neko vreme doticnu planinu. Jedino sto bi moglo da se promeni a to je da se ne ostaje samo jedan dan... tj da se dodje npr u petak na staru planinu a u subotu i nedelju da se planinari, roshtilja itd. Koliko ste sigurni za datum? Zna li se koliko bi ljudi iz bg-a islo da se organizujemo pa svi mozemo zajedno :)

I ja bi, sooper ideja!

"Glasam" za weekend 12-13 maj, ako se jos niste dogovorili oko datuma..

Pozzz!

Veckey

Midzor je extra, ali sam cuo i za Muchanj da je super?

a ja ni ove godine necu biti u Srbiji u vreme planinarenja :cry22:

ubicu se :death:

uzdravlje :pivoooo:

On 3/27/2007 at 7:48 AM, Cruela DeVil said:

Posle sinocnjeg dubokog razmishljanja (a pri tom mi je alley kljucala sastrane  ;D)zakljucila sam da nash put ne bi bio zanimljiv da krenemo stopom... ipak je jako dobar deo puta bio onaj u vozu...

Borokino dobrodoshao... pored motivacionog pisma treba da uradish proces inicijacije na okupljanju Vertex ce ti objasniti kako se to radi.  lol::

A jel daju oni popust ako im napunimo autobus?  :grin: Poshto ove godine ocekujem opstu navalu ljudi!

Moтивација: па ја као да сам се родио на Старој планини, а не у Београду, толико је волиииииим да је то неописиво...мада никад нисам био на Миџору и Бабином зубу, јер је то севернији део, ја сам са оног дела ("ВИСОК") где су врхови: Копрен 1970?мнм, Тупанац... clap.gif' alt=':clap:'>

процес шта :?

па не знам дал` дају попуст на попуст!?јер регуларна цена повратне карте је 1200, а уз индекс 900...

ма најбоље је возом, дуже траје, ал` је опуштеније, мислим за зезање, а сигурно је и јефтиније (за студенте 50% са ЕТЦ-ом)...

On 3/27/2007 at 12:26 PM, nikolicabgd said:

Cao i ja se slazem sa idejom za Midzor...super je varijanta, i cuo sam dosta pohvala za Staru Planinu. Pogotovu mi se svidja ideja sa nocnim planinarenjem :) Ionako planiram vec neko vreme doticnu planinu. Jedino sto bi moglo da se promeni a to je da se ne ostaje samo jedan dan... tj da se dodje npr u petak na staru planinu a u subotu i nedelju da se planinari, roshtilja itd. Koliko ste sigurni za datum? Zna li se koliko bi ljudi iz bg-a islo da se organizujemo pa svi mozemo zajedno :)

E ovako... subota i nedelja su izabrani zbog toga sto je dosta clanova St-a zaposleno pa petkom ne mogu da izadju sa posla i da nam se pridruze a opet je zanimljivije da putujemo svi zajedno. Proshle godine je grupa krenula iz Novog Sada pa smo pokupili neke clanove u Bg-u a u Nishu nas je sacekao ostatak ljudi. Tako da je iz Bg-a putovalo oko nas 15-tak... a sve ti je to vrlo duhovito opisano u dragom nam, zajednickom putopisu

https://www.klubputnika.org/html/putopisi/poscg/trem/a00.htm

Datum mora ostati taj drugi vikend u maju posto se sve to deshavalo proshle godine drugog vikenda u maju i od sada ce to postati tradicionalni vikend Kluba putnika Srbije.

па не знам дал` дају попуст на попуст!?јер регуларна цена повратне карте је 1200, а уз индекс 900...

ма најбоље је возом, дуже траје, ал` је опуштеније, мислим за зезање, а сигурно је и јефтиније (за студенте 50% са ЕТЦ-ом)...

Ma u vozu je mnogo zanimljivije... samo ove godine moramo snimiti malo vishe klapa Franzee!  ;D

Po ovogodishnjem odzivu ja sam za to da iznajmimo ceo vagon voza Bg-Nish!  :grin: mada ce svi oni zeleznicari da sidju u Mladenovac bre. Ce da bude mesta!  :grin:

a ja ni ove godine necu biti u Srbiji u vreme planinarenja :cry22:

ubicu se :death:

uzdravlje :pivoooo:

:cry22: a stooooo?

heheh vec se radujem  ;D  meni je voz skroz dobar izbor a verujem i da se ostali slazu...

Veckey dobro nam dosla, bas mi je drago da ces i ti sa nama. ako se ne vidimo do tada ostaces mi duzna pricu iz Kenije  :wink:

napunite baterije, spremite dobre cipele i sto kaze Nikolica par pasteta pa se vidimo....