Jump to content

Featured Replies

samo ponesite odecu koja ne propusta vetar. tamo vetar ume da pichi opasno. jednom sam se vratio s pola jer se nisam obukao kako treba, a noci mogu biti jako hladne gore. see u tamo

e drugari, evo i mene :blob: necu moci sa vama  I NAJISKRENIJE ME JE ZAO, ali se nadam da ce te organizovati uskoro jos nesto ovako dobro.

za drugara koji bi se kasnije  sam prikljucio preporucujem stop od Crnog vrha, druga mogucnost ne postoji!!!

a ostalima porucujem sal,kape,rukavice,zimske gace....  LJUDI IDETE NA ALJASKU :banana:

Управо сам се вратио са Скупа Спелеолога Србије 2007 на Растилу (код Ваљева), супер је било, прелепо време...међутим ноћу је било јако хладно, па смо ми који имамо "летње" вреће, морали да позајмљујемо додатну ћебад, облачимо неколико слојева одеће пре него што уђемо у врећу и наравно вунену капу...и све то на неких 700-800 мнм...наравно то не мора ништа да значи...можда на Старој буде баш топло и ноћу...али мислим да претерујете у тим планирањима, секирацијама и препорукама...пустите да све буде спонтано (на тај начин увек буде и најзанимљивије), када дођемо тамо одлучићемо шта даље и куда...

Једно време нећу боравити на интернету из тех.разлога, па вам желим све најбоље у међувремену, а ако Бог да, видимо се 12-ог маја на жел.станици у Београду или Нишу, поздрав!

Evo jedne veoma korisne informacije za one koji putuju iz Beograda.  ;)

Povratna karta Jugotransom iz Beograda do Niša staje 700 dinara.  :) Važi mesec dana.

Postoji studentski popust koji je 20%, što znači 560 din-kićevih BG-NI-BG.  smartass:dance:  :banana:

Grupni popust ne postoji.  :102:  :maddd:

Ali autobusi saobraćaju samo jednom dnevno. Iz BG u 06:45 (osim petka, kad kreće u 14:00, treba proveriti još jednom).

Iz Niša za BG kreću u 16:50 svakog dana.

Ukoliko vas bude bilo više treba se najaviti unapred, zbog slobodnih mesta, put traje oko 3 sata. Autobus staje i kod železničke (pošte) u BG-u, tako da se može izbeci plaćanje BAS-ovog harača.  :)

Jel moze neko da ukratko kaze za kraj kakav je finalni plan. Mene samo zanima kada se krece iz BG-a, a daljnje informacije mi valjda ne trebaju jer ne planiram da se izgubim  nono.

:mah:

fala, fala...  klanj::

Aj ako ti je usput ti svrati u krcedin ako oces, a i ostatak ekipe je pozvan ko zeli malo da se odmori od grada. Ja sam tamo od sutra popodne pa do nedelje predvece. Ko oce da se druzi nek se javi, a bice  :eat:pijjj, a verovatno i  zvizhd. Sve u svemu bice  :party:

poz

znam da nije ni planirano ali samo da napomenem: nikako onim vozom u 8:40 iz bga jer taj ulece u strajk upozorenja od 13 do 14h i tako stoji sat vremena negde oko stalaca.

mozda ce strajk obustaviti do sledeceg vikenda ali.... ako neko zakasni na onaj prethodni voz nek 'vata bus.

Konacna uputstva!

Beograd: Voz za Nis krece u 7:05. Skup na stanici je u 6:30 u subotu 12.5.2007. Ko zakasni neka se snalazi sam. 

Nish: Bus iz Nisha za Babin Zub nas ceka na zeleznickoj stanici i krece kad se svi skupimo, tj kad nam stigne voz. Skup u Nishu racunajte za 12:00.

Hrana: Sve sto mislite da treba da ponesete ponesite od kuce poshto necemo imati prilike da kupujemo kad krenemo iz Beograda.

Sator: Ako ga imate ili mozete da ga nabavite ponesite ga. Uvek ce se naci neko ko ce vam pomoci da ga nosite ako je tezak. Bolje da imamo vishe mesta u satorima nego da se guramo.

Vreca za spavanje: pozeljno je da imate svoju, ako je nemate iskukajte na forumu, mozda neko ima vrecu vishka.

Dodatna oprema: vetrovke, rezervne carape,  baterijske lampe i slicno

Neka sitna pravila:  Poshto ove godine ocekujemo veliki broj ljudi koordinatori Kluba putnika Srbije su se dogovorili oko nekih sitnijih pravila kako bi ovo planinarenje proshlo u dobrom druzenju, smehu, caskanju i u cistoj prirodi.

1. Nemojte nositi kasetofone, Cdplayer-e sa zvucnicima, i slicne stvari. Ako neko ima gitaru, usnu harmoniku, violinu... i zna da ih koristi i nece ga mrzeti da ih vuce neka slobodno to ponese. Ovo pravilo je uvedeno zbog toga sto se dobro secamo koliko nam je proshle godine bilo lepo bez muzike, samo graja i pucketanje vatre je dovoljno da uzivamo i zbog toga sto vecina nas ne slusha istu muziku pa da ne bi dolazilo do konflikata te vrste. Ako bash ne mozete bez muzike ponesite svoje mp3 player-e sa slushalicama i uzivajte. Zurku mozete uvek praviti kod kuce.

2. Ostavicemo kamp cistim. Proshle godine smo dobili pohvalu od zene iz planinarskog doma na Suvoj planini jer smo bili retki kamperi koji su sishli sa mesta za kamp sa svojim smecem i uredno ga bacili u kontejnere. Kad je dan svanuo trebalo mi je sat vremena da pokupim sve flashe, papire i slicne pobacane stvari koje bi tu pravile guzvu, ali nije mi bilo teshko. Nadam se da nece biti ni vama.

3. Izbegavajte konflikte svake vrste. Razliciti smo. Ako vidite da vam se neka osoba ne dopada i nemate sa njom zajednickih tema uvek cete naci drugu osobu sa kojom cete se sloziti. Kasnije cete uvideti da ta osoba koja vam se nije svidela uopste nije losha... sta sve uradi domaca rakija... :D

U petak uvece je veliko okupljanje clanova Couchsurfinga u Beogradu zvani «balkan meeting» u kafeu CASA GARCIA u ulici Kraljevica Marka,na Zelenom vencu...niz stepenice ka Manakovoj kuci. Pa ko je raspolozen, upoznavanje moze vec tu da pocne.

Daj nemojte da se tripujete oko vremena.

Idite na NOAA sajt, guglujte i naći ćete ga bez problema, unesite koordinate Babinog Zuba i imaćete tačnu prognozu.

Ne verujte tim bezveznim prognozama...

Pozz, Tales

PS Nish vas čeka!:)

necemo odustati ni ovoga puta sa podelom na hrkacke i ne hrkacke satore  :dance: tako da odlucite sami kom jatu se privoleti  :3some:

dobri se sad dvoumi oko polaska tako da mozda ja i moj drugar francuz ipak krenemo vozom sa vama al javicu ti Marina za koji dan tacno sta i kako!

pozz

Znam da tema nije za ovo mesto... Ali.. da li je Borokino jedan od nastradalih u pecini  :? Decko je imao isuvise veselog i dobrog duha, i poprilicno je bio aktivan u ovom topicu...

Да се извиним што сам уносио пометњу око лошег времена. Изгледа да ће бити  :banana:па ћемо и ми бити  :banana:а Миџор заједно са нама  :banana:.

Не хрчем, па ће међеди бити мирни, што не гарантујем за мог колегу. Ако претекне место у шаторуи, јављамо на време (прво да га узмемо и испробамо на ливади). ;D

Да се извиним што сам уносио пометњу око лошег времена.

Ma, nisi ti kriv... eto ja juče pogledah yahoo prognozu, pisalo je da će taj vikend biti "showers" i bio je nacrtan zloslutan ružan crni oblak.... a sada je nacrtano, za isti taj vikend, veselo žuto sunce, i piše "sunny"... ko bi se tu snašao.  shtrumpf

Uzdamo se u sreću :)

Drugari, i ja bih da se prijavim ako moze :)

Jos uvek nisam siguran da li cu taj vikend biti slobodan ( glupi neorganizovani fakultet :bang: ) pa me zanima do kada traju prijave 123

paaaa... eto otprilike do cetvrtka u ponoc. Poshto ja u petak ujtru krecem za Bg sa svom papirologijom i onda cesh mi ti faliti na spisku...

;D

I mi meteorologe imamo, i to kak'e  clap.gif' alt=':clap:'>, a do sada su uvek trefili, mozda zato sto azuriraju podatke na svaka 3 sata za celu Srbiju. Mozda?!

Nego...

www.hidmet.sr.gov.yu/ciril/meteorologija/agrometeorologija.php.

E, sad gledite lepo prognozu, a ne tamo neke...