Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko zna kako organizovati i preko koga najjeftinije splavarenje? Nikad nisam bio a bas sam se zagrejao da ove godine obavezno probam. Ako neko ima neke informacije bio bih zahvalan.

Hvala

I mene zanima neka od jeftinijih varijanti. Znam za ovaj sajt, ali mi cene nisu najjasnije. Bez prevoza zvuci oki, ali kad se ukljuci i prevoz... :? Jer kako ces svojim prevozom kad ces da ga ostavis gore, pa krenes na dole.  :-o

Elem, ako neko nesto zna neka napise, ja ove godine idem 100%, na letovanje cu i ovako u septembru, a do tad cu da se ucrvljam u Beogradu.

Kazu da je prelepo iskustvo i od rakije ti nije hladno sto si mokar do gole koze.  :pij:

http://www.splavarenje.co.yu/

Ja sam vise puta bio na veselom spustu ... to je spustanje od Maglica do Banje rekom Ibar. Nezaboravno. Ne treba vam para ... treba vam dobra volja, par traktorskih guma i satorskih krila i lep osmeh!

Ja sam splavario Limom 2004 godine..... extra je . Svakako treba probati. Preporucujem vam  Lim za pocetak jer je Tara suvise skupa ( inostrane cene ) . Ovih godina je dan splavarenja Limom bio 12.5 eura sa svom opremom ....... mislim da su bile ture od 2 i 5 dana.

Najbolje je ici u maju, jer je tada vodostaj najvisi tako da su bulkovi veliki i besni, a ne morate mnogo da veslate u mirnijim delovima..... negde na forumu sam ostavio proslogodisnju ponudu ......... evo ga https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=133.0

ovaj kontakt  sa mailom i brojem telefona vise ne vazi....... probajte na sajtu koji je naveden u jednom od postova

Da, moj brat je isao jedne godine na Veseli spust sa drustvom i kaze da su se extra proveli. Samo Lim nije Tara...Ali, hvala vam mnogo na savetima. Jedna ili druga varijanta mora da padne ove godine.  8-)

• Author

Ja sam nesto nacuo da tara ove godine nece raditi splavarenje zbog nekog odrona..e sad koliko je informacija tacna ne znam... ostaje mi samo da se nadam da cu slucajno nabasati na neku ponudu ove godine za splavarenje. Ne znam ni sam kako bih stigao da idem u maju na splavarenje ako cemo da idemo na Midzor 13. maja :) Videcemo. Ako neko nabasa na neke informacije kada se i gde odigrava splavarenje neka javi pa cemo valjda nesto organizovati :)

dakle... tara, pocetkom maja, neprocenjivo :grin:

lm, da se sad malo uozbiljim, neko je vec rekao da je tara prilicno skupa, i jeste :-( momci sa kojima sam se ja spustao prethodnih godina naplacuju nekih 70e za jednodnevni spust, a oko 230e za trodnevni, ukljuceno sve osim prevoza. znaci, klopa, satori i vrece u prvom, krevet i bungalov u drugom kampu ako se ide visednevna varijanta, neoprensko odelo, takse...

ima i jeftinijih, ali treba dobro procitati sta je sve ukljuceno, takse umeju da budu neprijatno velike (10-60e po osobi), hladnoca na vodi, pogotovo u maju je jos neprijatnija, pa je neopren veliki plus itd.

sto se prevoza tice, bus (do foce, nisam nikad isao sa crnogorcima) je prosle godine bio oko 25e povratna karta, a ako se ide sopstvenim kolima, mi smo ostavljali aute u krugu neke fabrike u foci (ogradjeno, portir itd.) i to je bilo u sklopu aranzmana. u svakom slucaju, u foci se prebacujemo u kombije organizatora i na kraju nas vracaju na isto mesto :-)

ja, svakako, imam u planu da idem u skorije vreme, nadam se vec na prvomajski spust, a nadam se da cu za koji dan imati vise informacija, pogotovo zbog odrona koji se desio zimus:(

rezime za taru, ako vam ne smeta hladnoca, koja zaista ume da bude prilicno neprijatna, pravi adrenalin se moze doziveti samo do kraja maja, posle voda znacajno opada i to postaje tura za penzionere :grin:

doduse, slabo je bilo snegova ove zime, pitanje je koliko ce i sad voda biti velika :-(

lim... bejah sa momcima i devojkama iz splavarenje.co.yu i na limu nekoliko puta prosle godine  ::) znam da su oni zastupnici teze da je lim mnoooooogo bolji od tare, ali jednostavno nije :P ali je zato mnooooooogo jeftiniji ;)

njima redovna sezona pocinje od juna na limu, i moze da bude jako zabavno, ako vreme posluzi. tri dana se spusta, od plavskog jezera, sve do brodareva, a bus ide za nama sa stvarima. klopa je samostalna, moz' da se nosi, moz' da se kupuje posto se prolazi kroz naseljena mesta.

spavanjac je pod satorima obe noci. ono sto im zameram jeste nedostatak pravih raft camaca i neodstatak neoprena za sve ljude, ali, opet, svestan sam da i ovde vazi koliko para, toliko muzike. tako da razlika u ceni opravdava te nedostatke.

ako vas jos nesto zanima, vicite :lol:

Šta misliš, Toleandere, koliko od te besne tarske cene otpadne na kojekakve jagnjetine ispod sača, druženja pored logorske vatre, njihov smeštaj i kamp opremu i slične turističko-estradne zajebancije ?

Ideja mi je da se organizujemo u dovoljnom broju i pokušamo da dogovorimo s nekim od tih likova ceo aranžman, ali pod našim uslovima. Znači, tražimo recimo samo splavarenje,  prevoz naših stvari, prsluke i takse (i moožda sam još po nešto zaboravio) i ponudimo ekipu naveliko. Koliki popust bi mogli dobiti ?

doduse, slabo je bilo snegova ove zime, pitanje je koliko ce i sad voda biti velika

Nešto se mislim, možda je pravo vreme ove godine već u aprilu ?

njima redovna sezona pocinje od juna na limu

Ja bejah pre neku godinu sredinom maja od Plava do Berana. I sećam se da se među iskusnima pričalo da je to pravo vreme za Lim, a da je za Taru rano  shtrumpf.

znam da neke agencije u ponudi imaju i samo jednodnevni spust, dodjes ujutro, spustis se i ides kuci. nemoj me drzati za rec, ali mislim da takve varijante kostaju 40-50e. e sad, da li bi, i koliki popust mogao da se ocekuje za vecu grupu, to bi se vec trebalo raspitati kod njih.

ono sto sam siguran, jeste da bi ti svakako naplatili mesto za sator, za vatru itd. znam da smo, pre 3 godine, u kampu na radovan luci samo cekali da nam naplate jos i vazduh koji disemo :psuje:

ali, svakako vredi pokusati, znam da je pd pobeda isla prosle godine i na sajtu je bila prilicno niska cena, znaci da moze, samo treba biti uporan i naci prave ljude:)

sto se vremena tice, pocetak maja je najbolji, imao sam priliku da se spustam i pocetkom i krajem maja, razlika je primetna. a i iz prica sa lokalcima tamo, uvek se pominje maj kao najbolji za adrenalin, a jun-septembar za uzivanje. za april vec ne znam, nikad nisam isao tako rano, ali se plasim da je previse hladno.

mozda bi mogli da se organizujemo da vidimo koliko bi ljudi okvirno bilo zainteresovano pa da kontaktiramo neke agencije dole da vidimo koliku bismo cenu mogli da dobijemo. jedno je sigurno, nikako ne bih isao bez lokalnih vodica jer tara ume da bude jako opasna za ljude koji je ne poznaju :-(

• 3 weeks later...

naroded imate dobre ideje,

Nisam Bio na splavarenju i pored velike zalje jer izmeddju 2 dana u vidi i 5 u Stambolu biram Turke ;D

Ako bi uspeli da nekako neko dogovori mnogo jeftniji aranzman, mislim da bi samo na ovom sajtu bilo mnogo ljudi koji zala ovako nesto od kojih sam prvi ja ;D

Posto ne znam ljude, pokusajte nesto...

• 2 weeks later...

drugari, opet ja :)

pomenuo sam pd pobedu u nekom od ranijih postova, a u medjuvremenu sam saznao da imaju akciju 24.-27. maja... perucica, rafting tarom i drinom, 3 dana, 95e, bez klope uglavnom :D

tako da, ko je zainteresovan za malo jeftiniju varijantu, postoji i ta mogucnost :banana:

• 1 month later...
  • 2 months later...

Da li neko zna kako organizovati i preko koga najjeftinije splavarenje? Nikad nisam bio a bas sam se zagrejao da ove godine obavezno probam. Ako neko ima neke informacije bio bih zahvalan.

Hvala

Evo ja sam bila na Ibru, Limu i Tari :D i to po najpovoljnijim cenama  zvizhd

Cene se krecu `vako:

[u sve cene ukljucen prevoz!]

Ibar - jedan dan - 1.500 dinara

Lim - dva dana - 2.400 dinara.

Za Taru smo izdvojili 55 eura - 2 dana,,, i to je najniza cena na trzistu koliko znam. E sad ako zelis da jedes jagnjence ispod sacha [neko je to pominjao] i jos neke zezancije, to ces doplatiti, ali to je stvar izbora... :eat:

:pivoooo:

• 4 months later...

1 dan ibrom 1500? Na koju foru to? Samo oprema i spust je 1200. Ja sam sa agencijom u kojoj sam radio org. jedan dan ibrom + prevoz + razgledanje maglicha za 2200-2300. Znam da za taru deru i po 80e-90e za 2 dana...

• 4 months later...
  • 1 month later...

Ja sam bila tamo sad pocetkom juna, bilo je super, mada posto je ovaj prvi kamp DMD koji si naveo bio popunjen nasli smo smestaj u kampu odmah iznad njih

www.raftingklub.com

i mogu ti reci da se nismo presli jer su im barake nove, imas sve u njima, znaci full krevet sa posteljinom i cebadi, ne treba ti nista. Imas dve tus kabine sa toplom vodom, i uslovi su sasvim ok imajuci u vidu da je to kamp. Hrana je ukljucena u cenu.

Osoblje je ljubazno, dobijes opremu u kampu. E sad, posto su ovi novi, kod njih jos uvek nije velika navala pa je DMD popunjeniji i vece je zezanje, mada to podrazumeva narodnjake do sitnih jutarnjih sati pa ako ti to vise odgovara... U svakom slucaju neces pogresiti ako odes, zezanje je super, jedino ova zima je bila slaba pa nema puno bukova ali opet je provod dobar.

Inace, cena u DMD-u za dva dana je 55 evra, a u ovom drugo 60, i to je samo jedan spust. Moj ti je savet ako si iz Bg-a da ides na malo duze jer smo se mi uzasno iscimali u dolasku i odlasku, ides preko Ibarske pa na Bosnu, i ispod 7 sati puta ne mozes da prodjes, pa ti pomalo to unisti dozivljaj.

Eto, nadam se da sam pomogla... :party:

U tu cenu nije ukljucen prevoz, mada mislim da je ako ides sa njihovim kombijem doplata  15-20evra. Do tamo ima skoro 400km od Bg-a i nas je gorivo kostalo oko 50evra po kolima, a posto smo hteli i usput nesto da vidimo i obidjemo ovako nam je bilo prakticnije.

• 3 weeks later...

hvaaala! :) ako ima nekog zainteresovanog, a ko ima kola, da idemo neki vikend zajedno i delimo trosak, ja sam za :)

ja sam bila maja i ako zelite super bezbedan spust Tarom,super profi skipere,dobru opremu,cist kamp i FENOMENALNU KLOPU zovite Branka +38765660556

pozdrav svima