Jump to content

Featured Replies

Prvi put sam kupio let San Francisko-Las Vegas-San Francisko i 2 noci u Tropikana hotelu [i limo transfer od/do aerodroma] za C$3.60 ;D [Expedia.ca C$300 kupon] Sve je proslo bez problema.

Bahato :king: Ali, daje nadu da nekad i takvo nesto prodje ;D

Danas popodne bi trebalo da bude zvanicno saopstenje Alitalije...

Sav treptim od uzbudjenja sta ce da se desi ;D Jedva cekam kakvu ce nebulozu sad da smisle. Imali su 3-4 dana da smisle odgovor, konsultuju sve moguce pravnike i izbunare sebi opravdanje.

Neki lik napisao da je pricao sa sluzbom Alitalie u US i da su mu rekli da ce nam karte biti reissued sutra i da cemo dobiti mailove..nemam pojma koliko je ovo tacno,ali eto! :) Kao sto Dragance kaze,mnogo je zanimljivo sve sto se desava i bas sam uzbudjen sto sam deo svega...a i prvi put mi se desava! :)

I kad ce vise da se oglase,poslepodne je proslo! ;D

jms_uk nadam se da ce ti biti treca sreca! :D

Evo, zvanicno obavestenje na njihovoj FB stranici, priznace sve karte koje su kostale barem 0,01 evro. Dakle, svako ko je bar nesto platio, ima kartu. A mi ostali, ko nas j..., iako smo kupili karte pod istim uslovima. Smesno.

"Dear Alitalia fans,

Thank you for the interest you took in our Facebook Global Offer. Alitalia was the first airline to create a global event of this kind for the Internet community: the most wide-ranging Alitalia promotion ever.

We offered a worldwide 25% discount, with the exception of Japan, where for technical reasons we were forced to create a unique E-Coupon worth 25.000 yen (approximately 250 euro) to be used exclusively for the purchase of flights from Tokyo or Osaka. This redemption rules were clearly stated in the Japanese version of the Facebook offer.

Unfortunately, due to a malfunction, the system did not recognize the limitation of this unique e-coupon to be used only on routes from Japan. As a result, the system erroneously allowed the voucher discount of 25,000 yen to be used on all routes in Alitalia’s global network.

The news spread rapidly online and in a matter of a few hours our Japanese website reported a dramatic surge in visits and purchase requests from several geographical areas.

This unusual occurrence on the Japanese website triggered a security system alert which, considering the high percentage of number of requests at zero cost, froze all transactions. The promotion’s objective was to spur and increase the sale of tickets at a discounted price, and not to issue tickets for free or at a minimal cost.

However, since Alitalia intends to protect clients who have committed a, albeit minimal,amount with their credit card, we confirm the validity of the transactions requested on the Japanese site with a value greater than 1 euro cent. Those clients will soon receive an e-mail with their ticket.

Finally, in consideration of the great success of the promotion, we decided to extend the 25% discount offer for two additional days.

Alitalia Facebook Team

Ne mogu da verujem...to je zbog letova ka USA,a nas ovde po Evropi ko j***! Evo,dacu im po cent za svaku kartu pa da putujem...i dva ako hoce sa kamatom! :)

Sto neko rece u komentarima, odlicno sto su ovo uradili. Time su dali legitimitet akciji koju su ponudili i priznali promo vaucer. Sto je dobra polazna osnova za sve nas ostale koji smo koristili isti vaucer :) E, stvarno su cirkuzanti!

"Zasto, ovaj zasto su (opet) sami sebe udarili po glavi" :LOLLL:  

Sto neko rece u komentarima, odlicno sto su ovo uradili. Time su dali legitimitet akciji koju su ponudili i priznali promo vaucer. Sto je dobra polazna osnova za sve nas ostale koji smo koristili isti vaucer :) E, stvarno su cirkuzanti!

"Zasto, ovaj zasto su (opet) sami sebe udarili po glavi" :LOLLL:  

Upravo tako...

Da li moze neko ko ima placenu [preko 25.000 jena] kartu da pogleda status kupona na saudia sajtu?

Meni je confirmed ona za 0 evra

To se nije menjalo ni u jednom trenutku - vidi pod 'Coupon' da li pise 'Void' ili 'Open' ili nesto trece :)

VOID k'o vrata !!!

Sacekaj - trebalo im je tri dana da ih otkazu sve - nece moci ni ovo odjednom bas...

sad pricaju ljudi da su im zbog ovog saopstenja natovarili i diskriminaciju

inace meni su pare vracene na karticu pitanje je sad kako ce da mi opet uzmu tj da vrate kartu ako ja na kartici nemam pare npr potrosio sam ih

imam naravno i nekoliko besplatnih ali na arabia mi pise da sam platio 23000 jena

luda kuca

Alitalija ponovo daje pogresne informacije o promociji i opet na svoju stetu. Ovog puta na brazilskoj verziji sajta. Bio sam dobar ( :ang:  ) i obavestio ih o tome, putem komentara na FB stranici i putem mejla(u kome sam, naravno, pored ukazivanja na novu gresku, trazio da nam priznaju karte od 0 evra i ne prave diskriminaciju medju putnicima koji su kupili karte pod istim uslovima promocije, koje su sami propisali  :)  ) Na mejl nisu odgovorili, ali na komentar jesu, tvrdeci da nema nikakve greske. Izgleda su bas tvrdoglavi i ni po koju cenu nece da prihvate da su pogresili. Obratite paznju sta pise u mejlu koji sam dobio, a tice se promocije:

"Utilize o código de desconto até 26 de Outubro de 2012 para voar de 05 de Novembro até 27 de Março de 2013 (última data para retorno)"

I ko ne govori portugalski, dovoljno je da stavi u google translate. Obratiti paznju na deo u zagradi!

Ja sam pokusao da kupim kartu Rio-Beograd za datume 16/12/2012 - 06/06/2013 i uz promokod, dobio popust od 25%, iako je datum povratka izvan perioda za koji bi trebalo da vazi promocija. E, sad, zamislite onog ko im je pisao promociju za japansku verziju sajta  ;D

Sve ovo sto sam pisao, mozete videti na njihovoj zvanicnoj FB stranici.

Auuuuu,pa oni nisu normalni stvarno,zanima me stvarno da vidim ko njima radi ovakve stvari i koliko ih placaju! :)

P.S. Video sam tvoje komentare na fejsu jos ranije,pratim nonstop sta se desava! :D

Dobijam odgovor na portugalskom, od predstavnika Alitalije, da mu nije jasno sta ja zapravo hocu ;D Kaze, ako sam ukucao kod i on radi, nevezano za to sto pise o uslovima akcije, treba da uzivam u toj pogodnosti i iskoristim to. A dobrica, Brazilac  flowers::

Objasnio sam mu da sam upravo to isto uradio na promociji na japanskoj verziji sajta, iskoristio pogodnost, ovog puta, po svim pravilima promocije, kako je zaista bilo napisano, pa sam na kraju ostao kratkih rukava :)

Posle duzeg vremena, konacno sam uspeo da otvorim stranicu "manage booking" na sajtu Alitalije. Kad ukucam neki od brojeva e-ticketa koje sam rezervisao, javlja gresku, na engleskom, i kaze, pokusajte kasnije. Kad ukucam rezervacioni kod, javlja mi na italijanskom da im je zao, ali da je taj kod obrisan. Dakle, "procistili" su sistem i ponovo ga pustili u etar.

Inace, stigao je zvanican odgovor od Evropske komisije, koji govori da nemaju pravo da nam otkazu karte i naveli su italijansku instituciju nadleznu za to, kojoj bi trebalo da se obratimo, kao i da posaljemo zalbu Alitaliji. OK, odradicemo i to, ali, malo me strah od brzine italijanske administracije :)

Alitalija ponovo daje pogresne informacije o promociji i opet na svoju stetu. Ovog puta na brazilskoj verziji sajta. Bio sam dobar ( :ang:  ) i obavestio ih o tome, putem komentara na FB stranici i putem mejla(u kome sam, naravno, pored ukazivanja na novu gresku, trazio da nam priznaju karte od 0 evra i ne prave diskriminaciju medju putnicima koji su kupili karte pod istim uslovima promocije, koje su sami propisali  :)  ) Na mejl nisu odgovorili, ali na komentar jesu, tvrdeci da nema nikakve greske. Izgleda su bas tvrdoglavi i ni po koju cenu nece da prihvate da su pogresili. Obratite paznju sta pise u mejlu koji sam dobio, a tice se promocije:

"Utilize o código de desconto até 26 de Outubro de 2012 para voar de 05 de Novembro até 27 de Março de 2013 (última data para retorno)"

I ko ne govori portugalski, dovoljno je da stavi u google translate. Obratiti paznju na deo u zagradi!

Ja sam pokusao da kupim kartu Rio-Beograd za datume 16/12/2012 - 06/06/2013 i uz promokod, dobio popust od 25%, iako je datum povratka izvan perioda za koji bi trebalo da vazi promocija. E, sad, zamislite onog ko im je pisao promociju za japansku verziju sajta  ;D

Sve ovo sto sam pisao, mozete videti na njihovoj zvanicnoj FB stranici.

I sta covek da zakljuci iz ovoga? Pustili opet da poniste....Dakle vode se onom, da je i losa reklama ipak dobra reklama. :bag: