Jump to content

Featured Replies

On 10/21/2012 at 8:42 AM, jms_uk said:

Videcemo sta ce biti sanacija stete za Alitaliju.

Ajde da se igramo pogadjanja...sta bi sve realno mogli uraditi?

Ne moramo, vec je pocelo:

Dear Customer,

Thank you for choosing alitalia.com.

We regret to inform you that your ticket purchase has not been processed.

Any amount debited on your account, will be credited back.

Your Alitalia Customer Center Team

Izgleda je i meni, ali mi nesto trokira yahoo mejl, ne mogu da ga otvorim uopste. Izgleda su ga zbunila ona silna japanska slova :D

Nego, ajde sad da vidimo, koja su nasa prava u ovakvoj situaciji? Da se udruzimo svi zajedno pa da ih tuzimo ;D Mislim, mi smo kupili karte na promociji, sve regularno, nije nas problem sto su oni neposobni.

On 10/21/2012 at 1:28 PM, Dragance said:

Nego, ajde sad da vidimo, koja su nasa prava u ovakvoj situaciji? Da se udruzimo svi zajedno pa da ih tuzimo ;D Mislim, mi smo kupili karte na promociji, sve regularno, nije nas problem sto su oni neposobni.

I`m in !  :gossip:

damn, dobio i ja  :)  

pazi kada sam već počeo podsvesno da se organizujem, šta da nosim, koji laptop, gde mi je punjač i tako to  ;D

i ako sam pretpostavio ovakav ishod.

Mislim, ne poznajem zakonsku regulativu EU u takvim slucajevima, ali je jasno i ocigledno da je sve uradjeno vrlo amaterski, pocev od same promocije, pa do otkazivanja. Mislim, sta su oni to otkazali? Poslali su neki beznacajan email svima iz inboxa, otprilike, u kom ne pisa apsolutno nista. Ni koji let je otkazan, nikakva identifikacija, nista, niakkvo obavestenje. Mislim da to bas ne moze tako :) Ima li nekog pravnika da se udubi u analizu flowers::

On 10/21/2012 at 1:28 PM, Dragance said:

Izgleda je i meni, ali mi nesto trokira yahoo mejl, ne mogu da ga otvorim uopste. Izgleda su ga zbunila ona silna japanska slova :D

Pre nego sto organizujete udruzenje ljubitelja alitalije, pogledajte na manage my booking delu sajta http://saudiairlines.com/, koristeci broj karte, ne booking code.

karte jos uvek pokazuju 'confirmed' , kuponi 'open for use' i broj karte je validan.

ovaj mejl je samo mass/spam emailing. ne pise sta je otkazano.

sto se tice 'prava', samo onaj ko leti za manje od dve nedelje [sto mislim da nije ni moglo sa kuponom] od otkazivanja, ima pravo na kompenzaciju po EU regulativi.

samo hladnih glava, sacekajmo razvoj situacije...

I ja sam za svaku akciju, da ostvarimo nasa prava!  ;D Da ih tuzimo za neki pretrpljeni dusevni bol ili krsenja nekih ljudskih prava ili nesto vec u tom fazonu!  :)

On 10/21/2012 at 2:00 PM, MrTheNikola said:

I ja sam za svaku akciju, da ostvarimo nasa prava!  ;D Da ih tuzimo za neki pretrpljeni dusevni bol ili krsenja nekih ljudskih prava ili nesto vec u tom fazonu!  :)

good luck with that!

pogotovo sa tom kompanijom, koja ne placa ni ono sto mora...

Ja sam potrosio citav dan u kupovini karata, nek mi barem plate radno vreme :D Mozemo barem napraviti neka deal da nam priznaju barem polovinu kupljenih karata  lol::

Our anti-fraud systems have suspended transactions with credit cards issued in countries other than the site where the reservation was created.

For all uncommitted transactions, the system has sent an email to the address used for the reservation.

Please try again taking advantage of the discount of 25% off by using the code shown in the e-coupon facebook page

Posto nisam koristio karticu - nema problema. Ako treba da potvrdim da sam ja taj koji je kupio kartu - i to moze :D

edit: postaju ocajni - sad su dodali i IP adresu...

Our anti-fraud systems have suspended transactions with credit cards or I.P addresses from countries other than the site where the reservation was created.

For all uncommitted transactions, the system has sent an email to the address used for the reservation.

Please try again taking advantage of the discount of 25% off by using the code shown in the e-coupon facebook page

Pa verovatno su do karata dosli mnogi, a medju njima i oni koji znaju koje konkretne stvari mogu da urade...bice svakako zanimljivo.

I mene zivo zanima sta ce biti.Ova grupa vec ima oko 500 clanova i dosta njih je pisalo BBC-u,heheh

Moja prvokupljena karta pokazuje kupone 'Void' - izgleda da ih otkazuju redom kojim su izdate...

:(

On 10/21/2012 at 8:35 PM, jms_uk said:

Hvala Mods, za ovo prebacivanje na novi topik!

;) zasluzili ste.

mislim da svi jedva cekaju da cuju rasplet :)

Sve karte koje sam uzeo [ili imao uvid u] su promenile status kupona u 'Void'.

Kod mene i dalje ima vazecih karata, ali verujem da je samo pitanje vremena kad ce dobiti status "void".

Nesto razmisljam, mi, nesudjeni putnici, svakako ne mozemo dobiti nista. Ako poniste sve karte, kao sto verovatno hoce, to je to, kraj price. Ako ipak nekim cudom dozvole svima da iskoriste te karte, verovatno mogu komotno da stave katanac na kompaniju, proglase bankrot, pa opet niko nece leteti ;D

On 10/22/2012 at 12:34 PM, Dragance said:

Kod mene i dalje ima vazecih karata, ali verujem da je samo pitanje vremena kad ce dobiti status "void".

Nesto razmisljam, mi, nesudjeni putnici, svakako ne mozemo dobiti nista. Ako poniste sve karte, kao sto verovatno hoce, to je to, kraj price. Ako ipak nekim cudom dozvole svima da iskoriste te karte, verovatno mogu komotno da stave katanac na kompaniju, proglase bankrot, pa opet niko nece leteti ;D

Mislim da, bez obzira na potpunu beskrupuloznost odredjenih putnika koji su uzimali na desetine besplatnih karata - myself proudly included, Alitalia ne bi propala ako bi ispala nevidjeno velikodusna i ispostovala sve karte, onako kako su izdate. Naime, govori se o nekoj kolicini od 25.000 karata, a Alitalia preveze oko 25 miliona putnika godisnje. Uz to, loadfactor u Q4 i Q1, kada je ovaj kupon vazio, je oko 70%. Pretpostavljajuci da su putnici jednako rasporedjeni po svi letovima u ova cetiri meseca (uzimam u obzir blackout datume), i cinjenicu da Alitalia nedeljno obavi 5.500 operacija (letova), dolazimo do cifre od jednog "besplatnog" putnika na svaka tri do cetiri leta, koji inace nisu popunjeni. Zakljucak: oni koji su kupili ove karte u svakom slucaju ne bi zauzeli sediste nekog putnika koji placa svoju kartu. A, kazem "besplatnog" putnika, jer mnoge izdate karte uopste nisu besplatne, vec je cena umanjena za tih famoznih 25.000 jena, ali su karte bile skuplje, tako da su putnici platili odredjeni iznos (posebno oni koji su kupovali karte za interkontinentale destinacije). Nemamo podatak koliko je kojih karata izdato, ali imajuci u vidu da se to desavalo dok je Evropa spavala, sasvim je moguce da ima zaista puno onih iz SAD i Azije koje su "samo" sa popustom, ali ne i potpuno besplatne.

Trosak za kompaniju - malo biskvita i nekih 20-30 evra u aerodromskim taksama. A iskreno, da su zamolili te putnike da plate "government fees", verovatno bi mnogi pristali. Uzgred, vrlo je verovatno da ne bi svi iskoristili svoje besplatne karte, jer nisu razmisljali ni o ceni smestaja, ni slobodnim danima, itd., pa taksa ne bi ni bilo. To sve zajedno nije vise od milion evra kako god okrenete, pod pretpostavkom da je cifra od 25.000 karata tacna. 

Zvuci kao puno para, ali imajmo u vidu da se profiti ili gubici ovako velikih kompanija uvek izrazavaju u stotinama miliona evra, a da je prihod Alitalije u 2011. godini bio oko 3,5 milijarde evra! Profit, naravno, u crvenom, ali nije mnogo, svega nekoliko miliona. Sa druge strane, globalna reklamna kampanja i desetine hiljada prezadovoljnih putnika za manje od milion evra - uopste nije lose. Takve stvari, o kojima prica ceo svet, inace kostaju mnogo vise novca - isto kao sto nema para koje ce ih oprati ako nastave sa ovom argumentacijom i promenom opstih uslova putovanja nakon sto su prodali karte.