Jump to content

Featured Replies

Ima li neko Alitalijin email za slanje te cuvene zalbe? Ili cemo morati snail mail?

Alitalia – Compagnia Aerea Italiana S.p.A

Piazza Almerico da Schio

00054 Fiumicino (RM)

Italia

fax +39 06 6563 8015

[email protected]

and Cc: to CEO [email protected]

Je l' probao neko da kontaktira predstavnistvo Alitalije u Beogradu?Telefonom, mejlom, licno... Sta oni kazu o svemu?

ja jedino sto sam uradio jeste da sam se prijavio na alitalia sajtu o flight alert-u. odnosno da mi javi 24h pre pocetka online check in-a. i kao i vecina poslao sam mail onom EU sekreterijatu za prava putnika pa sam dobio poruku kao i ti da treba da kontaktiram neke zabare  ;D nisam par dana imao vremena pa cu pokusati danas sutra da sastavim mail za njih i posaljem. Koliko znam zvali su mnogi alitaliu po drugim drzavama i receno je da nema nista od karata za 0 eura.

Ja sam pre neki dan poslao kojekude mejlove, claim Alitaliji, ali, sumnjam da cu dobiti ikakav odgovor. Od Evropske komisije sam dobio, ali od ovih ostalih se ne nadam bas.

Neki lik na FBu je napisao da je zvao Alitaliju u USA i da su mu rekli da ce aktivirati sve karte, pa i te za 0 evra, samo da sacekamo par dana... Onda su ostali odgovorili da su zvali u drugim zemljama i rekli su im da od tih za 0 evra nema nista. Ali, svakako, kao sto je neko zakljucio, ocigledno da se ne radi o enormnom broju karata, obzirom da nas na FB grupi ima oko 1000.

pa jedini je problem sto nismo vezani sa USA koji imaju veoma jaku zastitu potrosaca, da je tako odavno bi vratili sve karte.

pa jedini je problem sto nismo vezani sa USA koji imaju veoma jaku zastitu potrosaca, da je tako odavno bi vratili sve karte.

DOT je odbio primedbe oko ovoga.

Mali update: poslednje dve karte koje sam uzeo vise ne mogu da vidim na saudia sajtu [prijavljuje Generic Error]. Ostale su i dalje 'Void'

na saudi sajtu za let za sutra informacija

E-Ticket Display request failed. (9817)

realno nisam ni ocekivao da ce alitalia dati da se leti. moje misljenje je da je veci broj karata, odnosno putnika veca bi se galama digla i morali bi da popuste. ovako 2000 potpisa i neka peticija nije dovoljna.

Ja sam kao dobronamerno rekao da odete svi koji ste kupili karte tako kako ste kupili,nije bitno za koliko para,da odete u predstavnistvo Alialije u Bgd-u,ali je gospodin administrator obrisao moje postove,to nije u redu i nije fer.Ja nemam nameru da se raspravljam,samo sam lepo rekao sta da radite,mislim da je to najpametnije,a vi sad radite kako zelite,mozda ce biti obrisan i ovaj post,ali ponavljam to nije u redu,niti sam koga vredjao,niti sam bili sta lose rekao.!

na saudi sajtu za let za sutra informacija

E-Ticket Display request failed. (9817)

realno nisam ni ocekivao da ce alitalia dati da se leti. moje misljenje je da je veci broj karata, odnosno putnika veca bi se galama digla i morali bi da popuste. ovako 2000 potpisa i neka peticija nije dovoljna.

Mozes li da probas online check-in na Alitalia sajtu?

Totalni zbun i haos, parola - snadji se!

Oni koji su kupili karte za 0 evra, a let obavlja AirOne, mogli su odmah da urade i online check-in(nije bilo potrebno da se ceka 24h do pred let, kao kod Alitalije), uspeli su da odlete sa tim kartama!

Opet, neki lik je 2 puta zvao Alitaliju, oba puta su mu rekli da ce karte biti reaktivirane, dok mu je opet neki drugi lik iz Alitalije odgovorio da nema sanse da se to desi, a treci da moze da posalje zalbu na neki broj faxa...

Ne znam ko ima prvi let od nas, da proba da odradi online check-in preko Saudi airlinesa? U Alitalijinom sistemu nema tih karata za 0 evra.

Ne znam ko ima prvi let od nas, da proba da odradi online check-in preko Saudi airlinesa?

Mislim da ne moze da se checkira na njihovom sajtu.

• 2 weeks later...

Dobio odgovor od AGCM, na italijanskom :) Ali, koliko vidim i svi ostali su dobili isti odgovor. No, ajde, barem nesto, posto od Alitalije nismo ni to dobili. Uglavnom, kazu da ce razmotriti slucaj i da ako ne pokrenu postupak u roku od 180 dana, slucaj ce biti arhiviran, eto.

Btw, Alitalia je imala nocas neki popust na nemackoj, poljskoj i UK verziji sajta sa 15% popusta. I sad je bilo naglaseno da vazi samo za polaske iz tih zemalja, uz kodove specde15, specpl15, specuk15... Medjutim, ono sto je novo, to je da izgleda moras da si i u toj zemlji da bi zaista kupio kartu sa popustom, jer, ja sam probao da vidim neke karte, postujuci sva pravila promocije, ali, kod im nije radio. Sad, da li je neka greska, ili im je proradio taj antifraud sistem, ne znam :) Ali, cinjenica je da je bilo nekog ribanja, jer od slucaja Japan nema vise nijedne error fare, tipa Zeneva-Njujork-Amsterdam i slicno.

nema vise nijedne error fare, tipa Zeneva-Njujork-Amsterdam i slicno.

Nije bas da nema ;)

Rim-Amsterdam-Dubai

Dubai-Amsterdam-London

280 i nesto evra (basefare na drugom letu je trenutno visok, verovatno moze to i jeftinije) fuel surcharge je skroz sklonjen.

Sigurno ima jos, ja naleteh na ovaj juce, dok sam nesto drugo trazio.

Zatvorili su one kombinacije koje bile na blogovima - budite kreativni u pretragama ;)

Zvali me jutros iz Alitalie [uK?] - da mi kazu da je bila kompjuterska greska i da su karte otkazane.

Tip s kojim sam pricao je imao samo zadatak da daje to generalno obavestenje - nije imao nikakve detalje, ali mi je rekao da mogu da napisem zalbu ili 'pursue any other avenues' [verovatno su mu vec neki pretili sa sudom].

Hum, ne secam se da sam im ostavio broj telefona, ali, danas mi je zvonio telefon, srpska kartica, neki 066 broj, mozda su oni lol::

Zalbu sam im vec pisao, nisu odgovorili, a ako bas hoce da se tuzimo, moze i tako. Ma da, radije bih pristao na vansudsko poravnanje :D

• 4 weeks later...