Jump to content

Featured Replies

Kakva je sigurnost na Zanzibaru, jesu li ljudi prijateljski nastrojeni ili ima dzeparosa.

Voljela bih slikavati sa malo skupljim fotoaparatom, pa me zanima dal mogu ostavit fotic ispod rucnika i plivati u moru, a da me netko ne opeljesi, na koja mjesta pripaziti? 

Većina hotela i resorta ima svoj deo plaže, koji je ogradjen i uvek ima čuvara na dužnosti. Tako je na Kendwi, pretpostavljam da je slično i na ostalima. Bez problema sam ostavljao sve na ležaljci i išao na plivanje, šetnju i sl. Na javnom delu plaže ne bih ništa ostavljao bez nadzora. Tu ceo dan krstare tzv beach-boys koji nude sve i svasta da ti prodaju, i neki od njih bi možda iskoristili priliku da se dokopaju skupog fotića.

Prijateljski su nastrojeni, moj utisak za 7 dana koliko sam bio. Stalno se smeju i malo su smotani što se tiče ugostiteljskih usluga, ali to još ispadne i simpatično.

Biće ti super, nema da brigaš

Edited by laxonist

Jedino u Stone Town.u ima dosta heroinskih zavisnika (mislim da su i po nekoj globalnoj statistici pri vrhu po broju zavisnika) koji prilaze i nude nege gluposti na prodaju pa ako započneš neki razgovor ne možeš ih se otrasiti, onda traže pare, dave te..   i tako. Najbolje ignoriši, kao da ga ne čuješ i nastavi dalje..  

Inače po rizortima, na plažama, sve je potpuno bezbedno kao i ceo Zanzibar, jedino malo to kao što sam rekao po Stone Town, ali prepuno je tamo tusrista, imaju dosta izbora, pa ako ih igorišeš otićiće..

• 3 years later...

Da se malo oživi tema ?

Pitanje za ljude koji su preko agencije išli na Zanzibar - koje izlete biste preporučili od ovih što se obično nude: peščani sprud Nakupenda, Blue safari, Jozani forest, Paje? Aranžman je na bazi 11 noćenja (3 u StoneTown-u i 8 u Nungwiju). Trebalo bi da putujem 22.09.

Unapred hvala

• 1 year later...

Pozdrav svima,

Putujem na Zanzi u januaru, interesuje me renta automobila, i sta traze od dozvola tamo? Cula sam i da nemaju bas pravila u voznji, pa se pitam da li je bezbedno s te strane

Treba neka lokalna dozvola koja se dobija na osnovu međunarodne vozačke (možda može i na osnovu naše lokalne, nisam siguran, proveri) i košta nešto 10ak dolara ili tako. 

E sad', da li su sve agencije takve ili samo sve koje smo mi našli, ali daće ti to i da nemaš ništa kod sebe, samo da naplate i iznajme auto. Takođe nikakav papir nismo dobili, bar da piše da smo dali depozit ili neki ugovor, da ne snosimo štetu ili bilo šta. Prvu agenciju smo odbili zbog toga, a drugi bili isti. 

Dođe lik sa autom i ključevima i to je to ?  Čak nam je delovalo da je sve to ista ekipa, došao samo drugi čovek.

I kaže pa ovo je Zanzibar nema tu ugovora.

I ništa, platili, uzeli auto i dogovorili da ga vratimo na aerodromu i ako je sve ok dobijemo depozit nazad.  

Osim ako ti je problem što je volan desno i vozi se levom stranom, nema tamo osim Stone Town-a ni da bude ništa komplikovano, većinom smo vozli po praznim putevima, ne sečam se da je bilo nešto gde su pravila problem.  Skroz bezbedno što se saobraćaja tiče. 

Inače prvi dan sa autom išli smo skroz na jug i pokvario se automatski menjač, jedva se dovukli do hotela .. i prijavim problem preko whats app-a.. i kao evo kreću odmah doćiće ..  I došli sa novim autom..  

Drugi test je bilo vraćanje, sat vremena pre leta na aerodromu po mraku.. pomislili smo nema ništa od depozita, rećiće e vidi linija na autu žao mi je.. a avion nam kreće.. međuim i to ok, dobili pare nazad, sve ok.  A jesmo ga izgulili pošto nas navigacija odvela u gustu šumu bez puta kada smo tražili rizort neki :)

Znači zaključak, slobodno iznajmite nema problema ni sa saobraćajem a baš su i oni svi ok i pored naših pedrasuda tada ..  

EDIT: Vidim sada da sam ranije u temi ja to isto pitao pa posle i pisao već slično ovome, ali nema veze, evo ovde i fotografije da se razlikuje, fali fotografija na forumu, evo naš krš stari suzuki :) 

Prvi koji se pokvario je bio crni, pa dobili isti takav beli.  Srećan put o/image-0-02-05-1060ef61e657bab91633d1f820image-0-02-05-6e3f92228297cbb6f673e92880

Edited by samsung

• 2 months later...

Ovo je prvi deo nase video impresije o Znazibaru. Ovamo smo dosli preko jedne turisticke agencije ali necemo reci preko koje - posto ovo nije reklamni materijal. Smestili smo se u hotel na obali ali ni njega necemo reklamirati iz istog razloga kao i turisticku agenciju - mozete ga bookirati preko interneta. 

Drugi deo nase video impresije o Zanzibaru. Dnevna i vecernja poseta Coral Rocku. Sve ovo se desava u vreme najvece Covid zaraze u svetu - a ovde Korone nema. Pogledajte video pa cete se i sami uveriti.

Treci deo nase video impresije o Zanzibaru. Isli da plivaamo sa delfinima. Bolje receno - pokusali. Evo kako to izgleda:

Cetvrti deo nase video impresije o Zanzibaru. Po nama, Paje plaza je nezaboravna - obavezno je posetiti.

Peti deo naseg video zaisa o Zanzibaru.  Kako napraviti grupnu fotografiju za secanje - i jos po nesto

Sesti deo nase video impresije o Zanzibaru. Poseta jednom od najizvikanijih restorana u Tanzaniji. 

Sedmi deo nase video impresije o Zanzibaru. Ovde smo proveli jedan nezaboravan dan.

Osmi deo nase video impresije o Zanzibaru. Poseta prestonici ostrva, kuci u kojoj je detinjstvo proveo Fredi Merkjuri i jos po nesto.

Deveti deo nase video impresije o Zanzibaru. Poseta ostrvu koje je trebalo biti zatvor a nikada to nije bilo.

Deseti deo nase video impresije o Zanzibaru. Danas posecujemo plazu na kojoj skoro da nema plime i oseke.

Jedanaesti deo nase video impresije o Zanzibaru. Ovde pricamo o siromastvu i ocajnim uslovima u kojima zive i skoluju se zanzibarska deca.

• 4 months later...

Jel' ima neko neku preporuku za povoljan povratni let do Dar Es Salama, za januaru 2024? Koje avio kompanije gledati? Kada kupovati kartu i sl...

Neki rođaci putuju tamo, ali tegliće neke silne kofere, pa im odgovaraju samo povezani letovi bez self transfera, dugih presedanja, low costa koji bi na kraju koštao papreno...

Najbolje ako ima neko ko je skoro putovao, pa iz ličnog iskustva.

Hvala.

28 minutes ago, Wazza said:

Jel' ima neko neku preporuku za povoljan povratni let do Dar Es Salama, za januaru 2024? Koje avio kompanije gledati? Kada kupovati kartu i sl...

Neki rođaci putuju tamo, ali tegliće neke silne kofere, pa im odgovaraju samo povezani letovi bez self transfera, dugih presedanja, low costa koji bi na kraju koštao papreno...

Najbolje ako ima neko ko je skoro putovao, pa iz ličnog iskustva.

Hvala.

ja koliko znam, tamo se najbolje stize Turkishom

ja sam leteo Turkishem prosle godine (i to direkt na Zanzibar), layover mi bio 5-6 sati mislim