Gea tours - iskustva

262 posts in this topic

Juče sam se vratio sa puta. Od Beograda do Budimpešte sam išao GEA tursom, loše iskustvo u odlasku, sasvim korektno u povratku. Imao sam let u 6.30h ujutru, pokupili su me iz stana u 22:30h predhodnog dana. Stigli smo tek u 5h na aerodrom što mi je malo mnogo da putujem šest i po sati (bio sam poslednji na ukrcavanju u Beogradu). Prvo što je pauza od 20min trajala 40, drugo što je šp+ofer vozio sumanuto sa jednom rukom a drugom pričao na mobilni ceo celcati put, i tokom vožnje i na granici i na pauzama. Na granicu smo stigli tek u 3h ujutru, pa su nas zadržali malo duže da bi nas pustili tek za sat vremena.  Što znači da smo od granice do Budimpešte stigli za sat vremena pa možete misliti koja je to vožnja bila. Ja sam komotno stigao, ali je bilo ljudi kojima je let bio u 6 tako da su stigli knap. Užasan vozač. Svakako ću se žaliti GEAi ali mislim da njih generalno zabole jer vidi da ovo već duže traje. U povratku je bio drugi vozač i sve je prošlo relativno ok, nemam zamerki.

Ponovo izuzetno pozitivno iskustvo sa Gea tursom, bio sam jedini putnik iz Temišvara za Beograd i vozač me je sačekao. Sve pohvale i preporuke za uslugu.

On 1/23/2015 at 7:03 PM, Milanche78 said:

Ponovo izuzetno pozitivno iskustvo sa Gea tursom, bio sam jedini putnik iz Temišvara za Beograd i vozač me je sačekao. Sve pohvale i preporuke za uslugu.

Признај да си добио карту џаба да би написао овакво нешто!

Džaba stvarno, 20€ od Temišvara od Beograda, mnogi plaćaju više od Železnika do Surčina!

On 1/24/2015 at 12:27 AM, Milanche78 said:

Džaba stvarno, 20€ od Temišvara od Beograda, mnogi plaćaju više od Železnika do Surčina!

Ја сам ономад платио око 12 евра од Бежаније до доле, који ли је то део, Дорћола :)

Мени је од првог поста незадовољника Геом јачи само други пост:

Postovani, evo da Vam odgovorim: da nisam imala lose iskustvo ne bih se ni javila, valjda bi kvalitetna usluga za dati novac trebalo da se podrazumeva?

Konačno i ja da opletem po ovoj "organizaciji", doduše sa par meseci zakašenjenja :)

Ja sam sa još dvoje kolega krenula njihovim kombijem do aerodroma u Budimpešti.

Prvo, morali smo mi njih da zivkamo, ne bi li nam saopštili kada će tačno doći po nas. Naravno, nisu došli u to vreme, ali Bože moj, ne bi ni to bio toliki problem.

Glavna stvar je što Gea izgleda ima dugoročne probleme na graničnim prelazima, iz nekog meni nepoznatog razloga. Tako smo se vozali od graničnog prelaza do graničnog prelaza, da bi na kraju po najgorem pljusku peške prešli Horgoš, gde nas je sačekao drugi njihov kombi.

Onda je vozač "nagario", ne bi li uspeli da uhvatimo let, ali zakasnili smo, jedna gospođa je propustila svoj let za Dablin, a nas troje let za Baku. Sledeći let za Baku je bio tri dana kasnije.

Potom je nastala agonija sa njihovim "predstavnikom" na aerodromu, koji nas je uspešno izbegavao satima, govoreći nam da krećemo nazad za sat, pa za još sat, pa pola sata, pa još pola sata.

Krenuli smo nekoliko sati kasnije, naravno, kada su oni sakupili još putnika, ne bi li se trošili.

Naravno, odmah smo otišli u Geu u Kneza Miloša, da tražimo nazad novac, jer smo morali da kupimo nove karte.

Vlasnik je neverovatno prost i drzak čovek, koji je isprva odbijao da nam da i dinara, tvdreći da je njemu "predstavnik" rekao da je postojala opcija da nas troje uđe na avion, samo bez prtljaga, koji bi nam oni naknadno poslali.

Prvo, ne znam da je iz bezbednosnih razloga moguće da se pošalje prtljag bez putnika, to mi ne zvuči moguće, a kao drugo, toj gomili nesposobnjakovića ne bih ostavila svoje stvari ni u životu.

Tek nakon iscrpne rasprave, dobili smo povraćaj novca.

Nažalost, kada smo opet išli za Baku, zvali smo Geu, misleći da je prosto njihova odgovornost da nam pruže uslugu koju smo platili (dali smo 50e za povratne).

Oni su nam OPET naplatili, još je direktor zvao vozača i vrištao da nas izbaci ako mu momentalno ne damo novac.

Kao, oni su svoje odradili, odvezli su nas do Budimpešte i nazad. A to što nismo stigli na let, i imali brojne probleme sa poslom zbog toga, nema veze.

Uglavnom, ja nikada više neću dati svoj novac nekome ko svesno srlja u takve situacije. Kada sam malo proguglala, videla sam da su pre par godina neki ljudi takođe peške prešli Horgoš.

Možda ima nade kada je u pitanju Terra travel, jer je u povratku iz Bakua kolegu sačekao njihov kombi i odmah krenuo za Beograd, nije bilo čekanja i sakupljanja putnika kao u slučaju Gea tursa.

E, da. Primetila sam da u drugom pokušaju nije bilo frke na granici, jer nije ni bilo natpisa "Gea" na kombiju :)

Pošto vidim da ovde neki sumnjaju u verodostojnost priča nas novajlija, čim iskopam boarding pass od naknadnog leta, okačiću.

Sad sam gledao na sajtu terra travela odmah na pcetnoj strani stoji dozvola ministarstva za vanlinijski prevoz dok na gea sajtu nema nista..

Svakako imaju bolji marketing, neko se potrudio da napravi više naloga i oplete po Gea tursu (svi ovi sa po 2 posta).

On 1/28/2015 at 2:26 PM, Milanche78 said:

Svakako imaju bolji marketing, neko se potrudio da napravi više naloga i oplete po Gea tursu (svi ovi sa po 2 posta).

Haha, neverovatno...

Zar branioci Gea tursa nemaju jace argumente? Nemam preca posla, nego da izmisljam ovakve stvari.

Nadam se da ce neko ko planira da putuje sa njima predomisliti nakon citanja ovoga. Ocigledno je da imaju debelu vezu, obzirom da i dalje rade, pored svih kikseva.

Ne sumnjam u verodostojnost ove price, posto mi dole opisani nastup odlicno odgovara prostackom ponasanju njihovog vlasnika :)

On 8/21/2014 at 10:58 AM, M.Dj. said:

GEA TOURS JE KATASTROFA I ILEGALNA AGENCIJA!

Idite avionom, privatnim autom, autobusom,vozom, biciklom, peske, ma idite bilo kako samo ne sa ovim prevarantima! Prvi I jedini put da sam koristila GEA prevoz bio je proslog vikenda na putu za Sarajevo. Vec 15 godina 2-3 puta godisnje putujem u SA autobusom, isla sam I odmah posle rata, nikad me na granici nisu zadrzali duze od 10ak min iz bilo kog razloga! Ali sa GEA tours-om na dva granicna prelaza cekala sam po 2-3 sata I nijedan nisam presla! JER NEMAJU DOZVOLU! JER PUTNIKE PREVOZE ILEGALNO! JER IMAJU ZABRANU OD BiH DA VOZILIMA PREDJU GRANICU! JER IMAJU ZABRANU OD STRANE MINISTARSTVA SAOBRACAJA REPUBLIKE SRBIJE ZA PREVOZ PUTNIKA!
 .

Edited by Duya
Skraćen citat

On 1/28/2015 at 8:26 PM, Milanche78 said:

Hahaha, siguran sam da je konkurencija daleko profesionalnija.

Uf, sad cu da spamujem :-)

Ja licno ne bih ni Terrom isla, posto mi se cini da je u pitanju slicna prica, a nacitala sam se mnogo toga i o njima...samo sam navela ovaj jedan primer, iz prve ruke.

Edited by Stardustbeat

Ovakve agencije su samo nužno zlo u državi kakvoj živimo, u kojoj ne postoji železnički saobraćaj, da ako želiš da letiš low cost kompanijom, ideš na aerodrom u susednu državu.

Kome ne odgovaraju, molim lepo.... sigurno će sa državnim "lezi lebu da te jedem" bolje proći.

Naše iskustvo sa Geom je oprečno. Kada smo išli za Temišvar put, vožnja i vozač su bili na nivou. Bili smo vrlo zadovoljni, 

Medjutim pri povratku sa aerodroma u Temišvaru, nakon divno provedenog vremena u Barseloni, Gea je sve pokvarila.

Po putnike su došla dva kombija sa dva, slobodno mogu reći nadrogirana vozača. Medjusobno su se trkali, vozili kombije preko 130 u tri navrata su bile veoma rizične situacije, čak je jednom milimetar falio da se medjusobno sudare. Prolasci na crveno svetlo, prosto je bilo neverovatno kako su vozili. Mnogi putnici su se pobunili, jer je i dete bilo u kolima. Katastrofa, jedva smo žive glave izvukli. 

Ima raznih vozača ali ova dvojica su definitivno bili drogirani, jer normalni ljudi onako ne voze.

Od sada nikad više Geom jer se sa njima stavlja glava u torbu,

Uputiom sam im reklamaciju na to, nikada nisu odgovorili.

Da se ja pitam, zabranio bi rad takvima, jer ugrožavaju živote putnika.

Pa vi ako vam je život mio, izbegavajte Geu.

Izgleda da nezadovoljstvo ostaje samo na ovom  i drugim forumima i da niko nista ne preduzima!

Zasto Gea Tours i dalje postoji? 

"domacinska postena agencija" na sajtu pise? domacinski izbacuju putnike iz agencije, fizicki nasrcu i izbacuju..

putni nalog? ugovor o prevozu putnika?  racun?? Ugovori o radu??? dozvole? ???

banana drzava, eto to smo!  

O kasnjenu  i ne obavestavaju necu ni da pricam!!! gnusno vredjanje od strane vozaca i vlasnika agencije je SRAMNO!! a radnici koji rade na crno, cute iz straha i podrzavaju sve to jos tuznije! 

Sve je pocelo tako sto smo nas dve platile u nekoj kafani povratnu kartu, koja naravno u "putnom nalogu" nije postojala, a vozac se nije ni secao gde nam je te iste karte naplatio, gle cuda? da bi nam u povratku vozac opet trazio da platimo. U pitanju je bio drugi vozac. U agenciji su rekli da nismo platile, pa sam trazila da razgovaram sa vozacem, koji me je nakon uspostave poziva izvredjao , citiram "kucko",i ostalim nazivima,  Pustila sam ga na spikerfon kako bi i drugi putnici mogli da cuju, i posvedoce o toku raygovora sa predstavnikom agencije. Gle cuda, on ni nije predstavnik, jer radi na crno a vlasnik kaze, nakon danasnjeg razgovora i izbacivanja iz agencije "on je turisticki vodic". kada samm mu rekla i pozvala se na zakon, i suocila sa vozacem iliti turistickim vodicem, ustao je jos jedan hrabri radnik agencije, i izdrao se na mene , onako posteno. a ostali? cute i podrzavaju? ko je vlasnik agencije i ko ga stiti? "posteni prevoznik" sa gomilom nezadovoljnih putnika? cemu sluzi inspekcija rada i trzisna inspekcija? ima li u banana drzavi neki bananamen? koliko jos negativnih iskustava je potrebno?? moze li admin da pomogne u  okupljanju forumasa i pri pruzanju podrske a radi zatvaranja ove agencije?

On 1/28/2015 at 2:26 PM, Milanche78 said:

U opticaju su dva scenarija:

1. Gea turs je neprofesionalna banda koja većini putnika novac uzme samo jednom, jer se drugi put ne vraćaju, a nezadovoljstvo izlivaju na internet forumima umesto u inspekciji. Takvi mogu da opstanu samo u zemlji Srbiji, pa takvu poslovnu politiku i nastavljaju jer su tako u mogućnosti.
  2. Gea turs je jedna solidna agencija, kojoj se naravno ponekad dešavaju propusti, ali moćna konkurencija ima brigadu internet botova koji smišljaju horor priče na raznim forumima. Priče su različite, dosta maštovite, ali imaju isti lajtmotiv.

Sa svoje strane, mogu izjaviti da novajlije koje kritikuju Geu dolaze s različitih IP adresa i provajdera, a da im ulazim u trag ne želim, niti to dopušta politika privatnosti.

Mislim da Okamova oštrica jasno favorizuje odgovor 1 -- ne deluje mi moguće da je Tera travel sposobna niti dovoljno motivisana za zaveru razmera 9/11.

On 7/14/2015 at 7:42 PM, ThirstyTraveler said:

No shit, Sherlock  smartass

Pisalo se ovde i o njima.

Da ali ima tema o terra travely koliko ja znam, pisalo se u kontekstu ko je bolji. Ja sam samo rekao da bi bilo bolje radi preglednosti, a ne da bi se pravio pametan

Комби превозници због хајке селе посао у Хрватску или Мађарску?

Зоран Баловић, власник "Геа турса" о најави увођења реда на друмовима. Хоћемо законе као у ЕУ да можемо да радимо легално. Тржиште тражи комфоран превоз са кућног прага до одредишта

НАЈАВА Зоране Михајловић, министра саобраћаја, да ће у области друмског превоза бити уведен ред, само је "зелено светло" за хајку против комби превозника. Аутобуски лоби, који је у Србији веома јак, намеће решења министарству очекујући да се комби превозници "избришу" са тржишта. И уместо да их држава законом уведе у легалне оквире, јер је то потреба путника, она ће их изменама прописа потпуно забранити. То значи, да ће комби возила остати паркирана, а огроман број запослених без радног места. Или ће власници посао пребацити у околне земље у Хрватску или Мађарску, где је по правилима ЕУ такав вид транспорта законом регулисан и та возила су и те како присутна у јавном превозу.

Овако у разговору за "Новости" Зоран Баловић, власник "Геа турса" коментарише најављене измене прописа. Ова фирма, једна је од највећих у Европи, има 75 запослених и 63 возила од којих је 50 комбија.

- Држава прво треба да сагледа тржиште и потребе путника, а не да преписује прописе из некадашње ФНРЈ, да се враћа уназад, да предлаже законе који нису актуелни и не прате развој друмског саобраћаја - наводи Баловић. - Путницима у односу на аутобусе нудимо комфор, брже се стиже, превозимо их са кућне до адресе на крајњој дестинацији и идеални смо за жене са децом, инвалиде, старе особе, туристе... Ништа не тражимо од државе да нам поклони, већ само да нам омогући да радимо. Да донесу закон по угледу на земље ЕУ, којој тежимо.

Дакле, мора да се уведе и категорија мини-буса у јавном превозу како би се попунила празнина, а не да по нашем закону имамо само аутомобиле и аутобусе. Држава би тако имала највише користи, јер би и они који нелегално раде ушли у легалне токове.

Забраном рада комби превозника покривају су огромни губици аутобуских фирми. Али, како наводи Баловић, нису те фирме на рубу пропасти због комби превозника, већ због саме организације, која је одавно превазиђена, на нивоу "Ко то тамо пева".

- Свака забрана широм отвара врата корупцији - наводи наш саговорник. - Нећу никоме да дајем мито, моја фирма ради поштено, немамо ни динара дуга, кредита, лизинга, па ваљда зато и сметамо. Позивају се на безбедност, па нису комби возила мање безбедна од аутобуса, све то може да се контролише и то није разлог за укидање комби превозника. Не сме држава да стаје на страну једних против других, њено је да донесе закон који је једнак за све, а све друго решава тржиште. Надамо се да ће министарство да саслуша и другу страну - комби превознике.

НИКО ДА САСЛУША

КОМБИ превозници сада очекују појачане контроле, пресретања. Више пута се власник "Геа турса" обраћао ресорном министарству са молбом за састанак, да се чује и друга страна. Бави се, каже, 15 година овим послом, а до сада ниједног министра није имао прилике ни да упозна. У лобирању против комби превозника, како тврди, предњачила је београдска "Ласта."

Вечерње Новости, 22. јул 2015. 19:01