Jump to content

Featured Replies

Takođe sve ok. Povratno sam koristio njihove usluge sa aerodroma u Temišvaru. Vozači totalno korektni, sve prošlo u najboljem redu. Kod ovakve vrste prevoza je najveće cimanje skupljanje putnika po gradu i to najviše traje, a iskreno ima i svakakvih ljudi. Npr, vozač pozove putnicu 10 min ranije da izađe i onda je čekamo ispred još petnaest minuta iz samo njoj poznatih razloga

22 minutes ago, rade0808 said:

Npr, vozač pozove putnicu 10 min ranije da izađe i onda je čekamo ispred još petnaest minuta iz samo njoj poznatih razloga

Iz licnog iskustva, razlog je najcesce taj sto, npr, tokom dana te zovu i kazu, dolazimo po tebe u 19h, recimo. Onda te pozovu u 17:30 i kazu, tu smo za 10min, budi spreman. Ovo se odnosi i na Gea tours i na Terra travel. S jedne strane ih i razumem da je tesko predvideti koliko ce trajati skupljanje putnika i kakvi su uslovi na putu, ali, opet, trebalo bi najaviti putnicima da postoji mogucnost da ce ih pokupiti dosta ranije i da budu u pripravnosti.

U februaru smo sestra i ja putovale na Jahorinu sa Terra travel-om.Ok je sve bilo sto se tice same agencije,jeste da je onaj kombi malo skucen,i da nije bilo bas dovoljno vazduha ali sta god smo mi,putnici, trazili uvek su nam izasli u susret.

U povratku smo blago receno doziveli idiotizam od strane putnika.Iz naseg hotela,trebali su nas 4 da pokupe.Dosao je vozac pokupio mene i sestru,ovo drugo dvoje nije mogao da dobije na telefon.Onda je nastavio dalje da kupi putnike po ostalim hotelima.Da bi svo vreme pokusavao da dobije ovo dvoje.Na kraju smo cekali u kombiju dok je vozac isao u hotel da se raspita za njih.I na kraju su se njih dvoje pojavili.Njih dvoje su imali oko 35-40 godina.Gospodja kad je videla da je kombi pun pocela je da histerise i udara po kombiju i da place jer je mislila da su njih dvoje dali pare da se sami voze u kombiju i mislila je da su kombi iznajmili samo za sebe.Onda kad je videla da su ostala samo dva mesta koja se njoj nisu dopala mislim da je bila u stanju da nas sve pobije.bilo je trece mesto pored jedne devojke na kojoj su bile neke stvari od devojke vozaca i nesto sto je trebalo da se vrati u Bg.Doticna je uzela te stvari pobacala po podu sela pored tog sedista sa druge strane i tu ispruzila noge.A gospodin je seo pored vozaca.Vozac mu je lepo objasnio da ne moze tu da sedi.Ovaj uopste nije hteo da slusa.Na granici sta smo doziveli od njih dvoje stvarno je suvisno pisati.Inace gospodja je preplakala citav put zato sto je bila besna jer nas se puno vracalo sa Jahorine i iz Sarajeva.

Poenta je da nije uvek do same agencije nego do toga kakvi smo mi ljudi.Koliko smo kulturni,fleksibilni i koliko smo pre svega ok ljudi.Neko ce se truditi sve da ispustuje bez obzira sto ne mora,jer je takav covek i oseca da ima odgovornost.A neko iako mora da ispostuje njega ce boleti uvo jer je sam od sebe takav i slabo ce kritike na njega uticati.

I niko nije reagovao na tu bahatost? Svi ste vi platili istu cenu karte i nema potrebe da se neko izivljava tokom putovanja. Veci problem od bahatih je sto normalna vecina ne reaguje.

Pa ne bi se slozila.Jer lud covek je lud covek.Svasta moze da mu padne na pamet.Od muskaraca je bio samo vozac i taj gospodin,koji se u jednom trenutku uneo se u lice vozacu zato sto mu je rekao da ne moze da sedi napred.A gospodja na granici nije htela da skloni noge da policajac prodje vec je on preskocio njene noge i otisao dalje...sta reci???To su ipak ljudi koji imaju toliko godina da treba da imaju osnovnu kulturu i postovanje?I ako im se nesto ne dopada da vide sa vozacem i nadju neki kompromis a ne sve na silu...

• 3 weeks later...

Pozdrav svima, 

da li neko ima isustva sa Gea prevozom na Jahorinu? Razmisljam se da idem sa njima a nemam iskustva. :smile: Hvala!

16 hours ago, Sole88 said:

da li neko ima isustva sa Gea prevozom na Jahorinu? Razmisljam se da idem sa njima a nemam iskustva. :smile: 

Neko je ovde spomenuo (tj. spomenula) kako Gea tours nema prava ulaska u Bosnu...procitaj:

(a mozes ujedno procitati i celu temu,mozda nadjes jos nesto zanimljivo/relevantno)

P.S. - Doduse,to je bilo pre 2 godine.Mozda su u medjuvremenu nabavili tu famoznu dozvolu za ulazak u Bosnu...a mozda jos nisu.Ko ce ih znati.

Posle mnogo negativnih komentara, jedva sam se odlucio da koristim Geu iz Temisvara do Beograda. Vozac je bio neki Pancevac, stvarno ok tip, pricali, prekratili vreme. Verovatno cu i ubuduce da koristim njihov prevoz kad nemam alternativu stopiranju.

Ovo je hit...obavestenje kad se udje na stranicu Gea Tours - 

"Poštovani putnici,

Pre nekoliko meseci, registrovana je radnja za prevoz putnika GEA TRAVEL od strane našeg bivšeg vozača GEA TOURS-a, otpuštenog zbog višestrukih krađa i putnika i agencije, koji je sada Gei ukrao i ime. 

Dolazi do velikih zabuna među putnicima jer je razlika samo u reči TRAVEL i TOURS, koje označava turizam.

Tužili smo ga, ali sudski procesi su spori. Dok problem oko imena ne rešimo, molimo sve putnike da obrate pažnju na naziv firme, adresu sedišta firme, mejl adresu, a naročito brojeve telefona i to, naročito kada putuju za i iz Temisvara !!!

Dolazi do strašnih zabuna jer, kada na google-u ukucate našu agenciju GEA TOURS pojavljuje se plaćeni oglas GEA TRAVEL-a sa kojim nemamo nikakve veze. Naš logo je drugačiji, druga je mejl adresa, druga adresa sedišta agencije, sajt, Facebook, a drugi su i brojevi telefona koje ovom prilikom ponavljamo 064/97 22 449, 011/2 685 043, 011/2 643 840, 011/2 685 962, 011/2 686 622, 011/2 686 635.
Izvinjavamo se svim putnicima koji su zbog zabune imali neprijatnosti sa inače, u mnogo čemu nekorektnom firmom, koja često ostavlja putnike bez prevoza iz Temišvara, a unapred im naplati i povratni deo karte.

Srdačno vas pozdravlja kompletna posada GEA TOURS-a i njen vlasnik Zoran Balović !"

Kakvi spin majstori...rugala se serpa loncu :biggrin:

Samo da se ogradim, nisam nikada imao problema sa Gea Tours, uvek su bili korektni i dobio sam sta sam platio, vise sam ovo okacio kao socioloski fenomen klanj::

• 3 weeks later...

Nikako ne putujte sa Geom. Ja sam propustio let. Nista ne reundiraju u tom slucaju. Ista je cena ici vozom i uzeti jeftin hotel u Pesti. 

Ja sam isao s njima kada se otvorio prtljaznik i nasred puta poceli da ispadaju koferi.

• 2 months later...

Isprobano. Nas 9 iz Subotice na Kopaonik i nazad. Mali i komotan autobus je na minut tačno stigao po nas (u vreme koju smo mi odredili), putovanje ugodno, vozači predusretljivi, dovoljno prostora za prtljag. A cena... neodoljiva bila, tako da ostajemo pri Gea Toursu.

Vozio sam se Geom konacno ali travelom :biggrin: Sve ok bilo, zvao uvece za ujutro i dosli na vreme. Posle mi vozac prica da su oni druga firma i da geatravel ili terra ili bilo koja druga menja putnike medjusobno ukoliko nemaju dovoljno za polazak.

• 3 weeks later...

Dakle, ovi likovi (jer se drugim imenom ne mogu nazvati) su uspeli svoj jedini posao da onesposobe. To znaci doslovno sledece: nemaju evidenciju putnika niti njihovih polazaka/dolazaka, pa se eto tako desilo da u polazak iz inostranstva uopste nisu planirali dvoje putnika koji su cak tri puta zvali ovu rupu od agencije da se informisu o detaljima. Da, da. Iz nekoliko neuspelih pokusaja da saznamo vreme polaska kuci, saznali smo da za nas niko i ne zna i da niti u jedan polazak nismo planirani. Lik koji se iz 15og puta javio na telefon je bez imalo postovanja prema sebi i svojoj inteligenciji, cak veoma samouvereno, izneo objasnjenje da imaju 200 putnika dnevno pa eto izgubili su kontakt????!!!! Znaci, 200 ljudi nisu sposobni da prevezu od tacke A do tacke B tako da su svi na broju. O izvinjenju doticnog za katastrofalan propust ne bih se izjasnjavala. Ljudi moji, sav njihov posao zahteva planer i olovku. Ova ekipa je i to dovela do apsurda. Pitam se kako bi prevezli 2000 ljudi negde i vratili kuci. Jezivi su. Na dalje sa njima nigde. Savetujem isto i ostalima.

• 3 weeks later...

Ajde i ja da napišem svoje iskustvo sa Geom, valjda moja reč putnika srednjeprugaša ima neku veću težinu :biggrin:( UPOZORENJE: ZID TEKSTA SLEDI) U principu iskrsao mi je neki hitan let iz Budimpešte za Varšavu(pre 2-3 meseca) i posto je let bio sutradan u 1 najbrže rešenje je bilo da idem kombijem. Izguglam njihov website i odmah prvi "red flag": obaveštenje o njihovom odbeglom vozaču. Nebitno, zovem agenciju i javlja se neka gospođa (ne sećam se imena) a u pozadini kao na buvljaku.... Galama, dreka, bubne opne mi krvare od prvog sekunda, gospođa me stavlja na čekanje 3 puta dok se dovikuje sa koleginicom oko nekog sendviča... (Isuse Hriste ovo ima samo na Balkanu) Nekako odradimo tu rezervaciju i kaže mi ona da će da mi jave vreme polaska u toku dana. (Usput sam ih slagao da mi je let u pola 12, čisto da bih minimizirao šansu da na let zakasnim) 8 sati uveče, niko me nije zvao, nikakva poruka, ništa. Zovem agenciju i oni u čuđenju kako mi niko nije javio. "RED FLAG" broj 2. Kaže mi neka druga gospođa da će vozač da počne skupljanje u 4 ujutru pa da već budem spreman tad.
Probudio se u 10 do 4, polako krenuo da se spremam i telefon zvoni već u 4 i 10, vozač je tu za 10 min. Siđem ispred zgrade malo pre vremena, čisto da oni ne čekaju mene i kombi dolazi tačno na vreme. Kombi je bio čist, ne baš toliko nov ali definitivno nije ni star a vozač veoma ljubazan. U kombiju za sad pored mene samo još jedna osoba tako da smo krenuli u sakupljanje ostatka ekipe. Svi putnici su bili spremni i na vreme osim naravno neke trojice mamlaza koji su kad su bili pozvani rekli da kasne jer oni dolaze čak iz Prokuplja,Požarevca,Pančeva, neki grad na P je bio. Pošto oni kasne vozač je pokupio par drugih putnika i kad smo pokupili i mamlaze krenuli smo dalje. Posle pauze u Novom Sadu produžili smo do granice, vozač i dalje prijatan i vozi apsolutno normalno.
Na granici malo duže čekanje na našoj strani zbog autobusa nekih ali kad smo prošli to na Mađarskoj strani je bio haos. Jedan od putnika u kombiju ima isto ime i prezime i fizički opis nekog lica sa poternice. Tako da su ga Mađari držali nekih sat vremena dok je ostatak nas čekao na njega. Par putnika već u nervozi da li će stići na svoje letove, ali su ga Mađari pustili pa smo nastavili dalje. Inače je ekipa putnika u kombiju bila sasvim OK(osim mamlaza naravno) i vreme vožnje i čekanja je prošlo brzo. 
Nastavak puta do aerodroma smo u principu svi prespavali, stigli smo svi na vreme i još i malo ranije nego očekivano ja mislim. Sve u svemu nije bilo toliko loše koliko sam očekivao, i mislim da ću u budućnosti opet ići Geom ako ne budem imao nešto baš bolje. RATING 7/10 :tongue:

PS: Hvala ekipi putnika i vozaču što su mi pomogli da prenesem cigare, skroz sam zaboravio da ne može više od 2-3 pakle na granici sa Mađarima... :blush:

U EU je dozvoljeno po osobi unetu 40 cigareta!!!!!!

Ukoliko se u kontroli prtljaga pronađe više od toga, kao kazna nije predviđeno oduzimanje viška nego naplata oko 400€.

Govorim iz ličnog iskustva na graničnom prelazu Vatin.

5 hours ago, Pretender said:

Svako punoletno lice moze preneti 200 komada cigareta. Nisam pusac, ali to mu valjda uglavnom dodje 10 kutija.

1 hour ago, du-ki said:

U EU je dozvoljeno po osobi unetu 40 cigareta!!!!!!

Ukoliko se u kontroli prtljaga pronađe više od toga, kao kazna nije predviđeno oduzimanje viška nego naplata oko 400€.

Govorim iz ličnog iskustva na graničnom prelazu Vatin.

Obojica ste u pravu, samo što je bitan način prelaska granice.

U slučaju kopnenog ili vodenog prelaska granice (auto, bus, voz, brod) dozvoljeno je 40 cigareta.

U slučaju prelaska granice avionom dozvoljeno je 200 cigareta.

Iste ove informacije pišu na stranici od MSPRS-a.

• 3 months later...

Pozdrav svima! Nisam imala vremena da pregledam baš sve komentare vezane za ovog prevoznika, uspela sam da vidim i pozitivna i negativna iskustva.
Zamolila bih nekoga da mi kaže da li je išao leti (u julu bih ja išla) u Rijeku preko njih i pod kakvim uslovima? Koliko mu je trebalo vremena da stigne otprilike, kolika su zadržavanja na granici i koliko često pravi pauze, kao i da li ispoštuje dogovoreno vreme kada treba da vas pokupi u Beogradu? Unapred hvala!

• 4 weeks later...

Sa Geom nikad nigdje vise! Uzasno iskustvo od prije nekoliko dana! Put od Beograda do Mostara je bio prava nocna mora. Nekih sat vremena voznje nakon sto smo presli granicu sa Bosnom, zaustavila nas je policija, a zatim su kontrolu preuzeli saobracajni inspektori. Vise od dva sata je trajala kontrola a mi smo to vrijeme proveli smrzavajuci se pored puta. Na kraju je vozac platio kaznu, voznja je prekinuta (!!!), vracen nam je novac koji smo dali za karte,  uz pratnju inspektora vozac nas je prevezao do najblize autobuske stanice gdje je trebalo da cekamo redovni autobus koji je isao samo do Sarajeva, a zatim je vozac prazno auto odvezao nazad u Srbiju. Sa nama u grupi su bili putnici koji su trebali ici do Dubrovnika. Ko zna koliko su prevoza promijenili dok su tamo stigli i koliko dana im je trebalo za to. Uzas jedan!

Inspektori su nam objasnili da Gea ima zabranu (!!!!) ulaska u Bosnu i Hercegovinu te da sve voznje koje obavlja obavlja nezakonito. Registrovana je kao turisticka agencija sto znaci da organizovanu grupu putnika moze negdje odvesti i tu istu grupu vratiti nazad. Uopste nemaju dozvolu da prevoze putnike na nacin na koji oni to rade. Kako su nam rekli, do sada su ih desetine puta zaustavljali i prekidali voznje te su na osnovu toga i dobili zabranu ulaska u Bosnu i Hercegovinu. Najgore od svega je to sto ovi iz Gea Toursa znaju za sve ovo a i dalje nastavljaju da manipulisu putnicima. Cak ni vozac nije bio iznenadjen razvojem situacije, preko telefona je bio u stalnom kontaktu sa vlasnikom Gea Toursa, i cini se da su oni navikli na ova zaustavljanja i prekide voznje, ali su toliko bezobrazni da i dalje nastavljaju da vrse prevoz doslovno na srecu ako prodje prodje uopste ne misleci na putnike. Ne znam kakvo je stanje kad prevoze u druge zemlje, ali za Bosnu bolje vam je krenuti na put stopajuci pored ceste nego sa  Gea Toursom.

• 1 month later...