Jump to content

Featured Replies

• Author

Kaže wolf:

Za to mi treba dobar auto koji prvo treba da dodje u komadu do pocetne tacke. Veujem da mi treba i oko 20 dana slobodno. I da mi zena bude pod nekim sedativima kada budem planirao... 

Auto koji moze da "prezivi" to putovanje je vec bezecovan - lada niva 4x4 na plin/benzin a verujem da bi bilo za njega i delova ako nesto krene po zlu.

Za nas iz Srbije najkraca ruta je preko Turske, Irana i Avganistana do Kine. Do Kabula ima 5500km pa onda jos toliko do Shigatse-a samo ne znam kako je bolje da se ide...preko Tadzikistana ili preko Pakistana.

Neki bajkeri su isli iz Italije preko Odese, Volgograda, Biskeka do Kashgara. To je oko 6000km pa mozda tako na jednu stranu a povratak gore navedeno, preko Irana i Turske... Oni su presli celu rutu G219 i nastavili sa G318 i sve do Sangaja...

Ovu rutu sam jednom sasvim slucajno video na nekoj od kablovskih televizija (Nat.Geo ili nesto sl.) kao mini putopis i izgledalo mi je kao vrhunsko iskustvo.

• Author

Kaže: fox:

Da gledao sam slike neverovatni su putevi a i priroda pored njih je odlicna.Stvarno vredi otici .A sto se kola tice lada je zakon ja sam je imao pa smo je prodali  :).

Za nas iz Srbije najkraca ruta je preko Turske, Irana i Avganistana do Kine. Do Kabula ima 5500km pa onda jos toliko do Shigatse-a samo ne znam kako je bolje da se ide...preko Tadzikistana ili preko Pakistana.

Jesi li razmisljao o sigurnosnom aspektu putovanja kroz Avganistan i Pakistan?

Ponovicu,

ovo je komentarisanje sa jedne druge teme tako da je malo van konteksta. Tamo sam napisao da imam jos nekih par stvari koje bih zeleo da posetim a medju njima je i ova ruta G219.

Po google mapama put koji si naveo kao "nesiguran" je najkraci a alternativa je preko Odese i Volgograda. Naravno, kada bi planirao kako treba uzimao bih u obzir i najmanji problem, posebno mi se ne dopada da me neko tranzira kalasnjikovim u Pakistanu.

Kako sada stvari stoje (politicko-bezbednosne) dobro bih razmislio kuda bih isao... i da li bi uopste polazio na "klimav" put. Mene pre svega interesuje avantura u smislu novih puteva, divljih i pustih predela, snalazenja za gorivo, majstora ni u najavi, obilazak zabiti.... nikako da me neko postrojava i maltretira. Doza adrenalina naravno da postoji i u smislu prolaska kroz "sumnjive" teritorije.

Cao :)

Mi smo išli skoro dotle prošle godine: http://teamrockrs.com/map

Sa Kinom postoji problem da je praktično nemoguće ući svojim automobilom. Mislim da je osiguranje problem, barem ekipa sa mongolrally.com savetuje da se i ne pokušava, a oni su zaista svuda prošli pa im treba verovati.

U ovoj temi sam postavio pitanje pre puta https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=5738.0 , sad gledam datum 16.08. to je bilo u Khorogu na granici Tajikistana/Afganistana. Tu se negde i blog završio, a najzanimljiviji deo je u stvari tek tada počeo.

Vidim da razmišljaš o sličnoj ruti, pitaj šta te zanima. :)