Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav drustvo!

Jedno sudbonosno pitanje koje mi olaksava jedan dan zivota!:)

U petak krecem na 12-dnevnu brzinsku turneju u Aziji (povodom neke konferencije u Hong Kongu), i idem u Tokijo, Kjoto, Seul, Kuala Lumpur, Singapur, Hong Kong, Makao i Sangaj. Od svih ovih destinacija vize trebaju jedino za Maleziju (izvadio nekako za jedan dan, u ponedeljak, a Kinezi tada ne rade) i Kinu!

Da li neko ima iskustva na sletanjem na aerodrom u Šangaju sa onom klauzulom "Poslovno u Kinu"?  Knap sam sa vremenom, pa bi mi jos jedan odlazak u Beograd bio smrtno naporan, a ne znam kako Kinezi baš gledaju na naš pečat iz policije i na kucaćoj mašini ispisana slova i može li se bezbolno ući u zemlju na 2 dana sa tim pečatom! 

Malo ce te zacudjeno gledati, posle 5 minuta zvati sefa, sef pogledati, onda zvati ostale kolege i reci ovo je viza za srbiju da znate sledeci put.

To isto ocekuj i sa kontra strane

u hotelu kad ti traze vizu, reci ne treba viza i pokazi im ulazni pecat

Zbog ove vize jednu noc nisam mogao da se cekiram  u hotel haha, posle toga stalno govorim slobodan ulaz

PS Viza sada vise nije pecat vec neki stiker sto se lepi ali i dalje pishe Kina haha. Traje samo mesec dana , ja izvadio pre 2 dana u vijetnamu klasicnu turisticku

Ulazis na bilo kojoj granici bez brige, ja sam recimo ulazio i na granici Na jugu izmedju Laosa i Kine, samo ume da potraje i kad ulazis i kad izlazis

• 2 weeks later...

Oko 2500 hiljade su moje poslednje 2 vize, ali je bolje da uzmes u ambasadi sada, viza traje samo mesec dana od dana kad ti je urade.

Sad meni odgovaralo zbog vremena ali je losa varijanta podgotovo ako vishe ulaza planiras ili etc, Moze se produziti za slicnu cenu u Kini