Jump to content

Featured Replies

Posted

Nisam znao gde da postujem ovo, ali definitivno je vredno paznje.

Da li ste znali, da po zakonu, ako planirate da boravite duze od 3 meseca van zemlje, duzni ste da to prijavite MUPu, a u povratku, u roku od 8 dana, takodje da se prijavite da ste dosli ::crazy:

I jos platite taksu za to  :hihi:

Da, da, sve to u zemlji Srbiji...

http://www.mup.gov.rs/cms_cir/sadrzaj.nsf/odlazak-povratak-inostranstvo.h

ajd ja da priupitam sa tim u vezi. Sta ako odes na krace pa resis da ostanes? Da li treba da se vratim samo da bi se odjavio ili postoji neka opcija online (mislim u Srbiji i jos u MUP-u). Ili je to moguce uraditi i u ambasad? Drugi problem je kad nema ambasade u zemlji, npr Jordan, a nadlezna je ona u Siriji.

Ne znam da li neko stvarno odjavljuje. To onda znači da više nemaš l.k. i prebivalište itd.

A što se tiče ambasade sada sam se  podsetio da sam se pre par godina odjavio u Vojnom odseku i prijavio u ambasadi kao Vojni obveznik ili kako se već to zove.

On line sa MUP?  :?

• Author

Da, koliko se secam, u vojnoj knjizici pise da ako napustas zemlju na duze od godinu dana, duzan si da se prijavis vojnom odseku...

Pre nego sto sam se preselila u Portugal otisla ja u SUP da to uradim, i tamo mi salterusa rekla da jeste to pravilo ali da to niko ne radi, tako da nije ni htela da mi to uradi  :o

Ja ne živim u Srbiji od 2007. i nikad nisam prijavio nikakav odlazak. Čak i kad sam odlagao vojsku (u ambasadi) me nisu ništa pitali, tako da verujem da je to samo jedan od onih zakona još iz doba SFRJ koji su zaboravili da ukinu.

On 11/4/2012 at 11:38 AM, chaba said:

samo jedan od onih zakona još iz doba SFRJ koji su zaboravili da ukinu.

Kada sam bio na civilnoj sluzbi u knjizici smo imali zabrane kao za regularnu vojsku: ne sme se upravljati motornim vozilima, kupati na otvorenim vodenim povrsinama i napustati zemlja bez odobrenja.

Jedino sto sam ispostovao je voznja posto ni nemam vozacku dozvolu.  :)

Мени девојка не живи овде 12 година већ и даље је пријављена на старој адреси, нико није никад правио проблеме, мада увек постоји први пут :)

• 8 years later...

Da li neko ima informacije o tome da će se sad unazad naplaćivati porez na zarade u inostranstvu, doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje - a za one koji žive u inostranstvu već godinama?  

Guest
This topic is now closed to further replies.