Jump to content

Featured Replies

Posted

Drugari, da li je neko od vas kolima isao po Francuskoj?

Treba mi preporuka za road trip od 10ak dana sledeceg leta. Izbegavao bih vece gradove tipa Lyon i Marseille, takodje i Azurnu obalu, ali sve drugo dolazi u obzir. Idealno bi bio neki hopping po manjim gradovima, cak i selima, uz naravno wine i cheese tasting.  :eat:  Pomesao bih neko planinarenje (Alpe ili Pirineje do 2000 km) sa livadarenjem (Bourgogne, Limousin ili neka vinska regija). Takodje bih izbegavao tourist traps poput dvoraca Loare i sl.

Nadam se da vas nisam previse zbunio. :D

Looking forward to suggestions. :)

• 4 years later...

Занима не како најбрже и најјефтиније возом доћи из Париза до градова као што су Лион, Стразбур, Нант, Луксембург итд , односно када букирати, које компаније су најјефтиније и генерално ваше препоруке.

Занимљив је и Mont Saint Michel, али је лоше повезан и потребно је чак 4 сата путовати, до ових градова се стиже за два сата.

У питању је период пролеће или лето.

27 minutes ago, Miki_MM1 said:

Занима не како најбрже и најјефтиније возом доћи...

Stvari vezane za ova dva kriterijuma (najbrze i najjeftinije) su obicno obrnuto proporcijalna.Tj. najbrze uglavnom podrazumeva i najskuplje,tesko da ce najbrze biti najjeftinije :wink:

Opredeli se sta ti je od toga bitnije (da bude sto niza cena ili sto krace vreme putovanja).

Па ја сам био јако прецизан, најбрже и најјефтиније. Најбрже значи да је могуће што пре стићи до тих градова (разлика у минутима није битна, осим ако нису сати), колико сам истражио то је за око 2 сата путовања, а најјефтиније значи која је компанија најповољнија у тој класи брзих возова и наравно доћи до карата друге класе које су најјефтиније.

Постоје компаније које за исто време (или десетак минута дуже) нуде карту у једном правцу од 10е, а неке наплаћују чак 50е или више.

И не занима ме рефундација новца у случају промене датума путовања или бирање седишта, пошто ја увек планирам неколико месеци раније.