Jump to content

Featured Replies

Ja bih vas zamolila da mi pomognete. Htela bi dobijem nekako bosansko drzavljanstvo, inace sam i ja i muz mi drzavljani srbije i imam samo srpsko drzavljanstvo. Kako bi ja mogla dobiti bosansko drzavljanstvo? 

Edited by Edita

• 1 month later...
On 29/11/2012 at 1:48 PM, majaaaa said:

Evo da vas obavestim kako to sve ide. Potrebno je da se prijavite na adresu i prijavite boravak na teritoriji BiH.Karton boravka dobijate na 90 dana.Nakon isteka se opet produzava.Da bi dobili drzavljanstvo morate imati boravak od 1 god.na prostorima BiH.Dakle,kada istekne tih godinu dana moyete prdati za licnu kartu i pasos,s tim sto vam je potrebno da iz Srb.dostavite izvod iz knjige rodjenih,drzavljanstvo,izvod iz knjige vencanih.2 fotografije,i potvrda iz MUPa da niste osudjivani i da se protiv vas ne vodi krivicni postupak.Dakle,bitno je samo da ste prijavljenih tih godinu dana u BiH posle ide sve lako.

Ćao ćao,posto vidim da si upućena htela bi da te pitam!Moja mama je rodjenja bosanka(Doboj),ali vec vise od 30god živi u srb,sad nisam sigurna koje drzavljanstvo ima jer jednom prilikom je imala problem oko vadjenje licne karte pa je morala sa se prijavljuje nesto ne sećam se!moje pitanje je sad,jer je ista procedura za dobijanje drzavljanstva koje si navela ovde ili je drugačije??

• 2 weeks later...
On 1.12.2016. at 1:30 PM, ivancica8869 said:

Ćao ćao,posto vidim da si upućena htela bi da te pitam!Moja mama je rodjenja bosanka(Doboj),ali vec vise od 30god živi u srb,sad nisam sigurna koje drzavljanstvo ima jer jednom prilikom je imala problem oko vadjenje licne karte pa je morala sa se prijavljuje nesto ne sećam se!moje pitanje je sad,jer je ista procedura za dobijanje drzavljanstva koje si navela ovde ili je drugačije??

За тебе или маму?

• 8 months later...

Imam drzavljanstvo Srbije,hteo bih drzavljanstvo Federacije BiH..Naime,zakasnio sam preko porekla jednog roditelja jer zakon kaze da moze do 23.godine a ja imam 23.godine..

Cisto sumnjam da bih se mogao provuci ako bih trazio sad preko roditelja

Edited by opusteno1993

Небитно каква је процедура ако не испуњаваш услове.

Ако си из БГ, можда да скокнеш до амбасаде и питаш?

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

Imam 27 godina, moj otac je rodjen u Tuzli i ima dvojno drzavljanstvo (Srpsko i BiH) pa me sada interesuje da li ja imam neke sanse da na osnovu toga dobijem i ja dvojno drzavljanstvo i kakva je procedura. Posto citam nesto da sam kao mogao do 23 godine da dobijem drzvljanstvo bez problema a sada kao ide nekim tezim putem? Tj sada bih trebao da idem da prijavim boraviste kod njih i da cekam 3 godine a tek tada da podnesem zahtev za drzavljanstvo?

Edited by armagedon