Jump to content

Featured Replies

Posted

Eto ga sad, ispada da nemam pojma kako da nadjem jeftin prevoz, valjda sam izasao iz stosa...

Idem iz Lajpciga za Rim par dana pre katolickog Bozica (recimo izmedju 21. i 24. decembra), sta biste preporucili kao najjeftiniju opciju? Ja sam nasao avion iz berlina (easyjet valjda bese) za 99eur, moze li sta povoljnije ovih dana?

Posle Nove godine, idem kuci, znaci Rim za Beograd, takodje moze avionom, busom, vozom ili tako nekim standardnim prevozom...  Ovde je vazno da napomenem da mozda budepolazak iz nekog drugog dela Italije, pa mozda ima nesto jeftinije iz Milana ili Venecije ili sta ja znam...

I konacno, posle naseg Bozica, nazad za Lajpcig, a takodje je ok bilo sta na tu stranu, tipa Prag, Dresden, Berlin itd...

Bilo bi najbolje da sve bude avionom, nema se bas puno vremena i tako

Nadam se da ce da se nadje neki profesionalac koji moze nesto da isceprka :)

Hvala lepa hvala lepa (gramzivost i pohlepa...)

Ja ti mogu za voz pomoći, iako ti je avion preferentan...

Lajpcig - Rim imaš voz za 63 EUR na http://reiseauskunft.bahn.de ili na bilo kojoj žel. stanici u Nemačkoj sa presedanjem u Minhenu 23. i 24. decembra.

Za 29 evra imaš promotivne karte za voz iz Rima za Austriju. Njime možeš do Filaha odakle imaš finu vezu na voz za Beograd. Za voz do Beograda (barem trenutno) nemaju promotivne karte pa moraš da platiš punu cenu, koja je jeftinija u Srbiji (oko 40-50 EUR, ne znam tačno) nego u Austriji za nekih 20-30%. Karte Rim - Filah kupiš na sajtu Trenitalia (možda može i na blagajni nemačkih i srpskih železničkih stanica).

Beograd - Lajpcig, karta Beograd - Budimpešta za 15 EUR, ideš noćnim vozom i onda na gorepomenutom sajtu ili blagajnama Nemačkih železnica imaš EuropaSpezial kartu do Lajpciga iz Budimpešte za 39 EUR, sa presedanjem u Drezdenu (polazak 9:25) ili u Breclavu i Drezdenu (polazak 07:25).

• Author

Ja ti mogu za voz pomoći, iako ti je avion preferentan...

Lajpcig - Rim imaš voz za 63 EUR na http://reiseauskunft.bahn.de ili na bilo kojoj žel. stanici u Nemačkoj sa presedanjem u Minhenu 23. i 24. decembra.

Za 29 evra imaš promotivne karte za voz iz Rima za Austriju. Njime možeš do Filaha odakle imaš finu vezu na voz za Beograd. Za voz do Beograda (barem trenutno) nemaju promotivne karte pa moraš da platiš punu cenu, koja je jeftinija u Srbiji (oko 40-50 EUR, ne znam tačno) nego u Austriji za nekih 20-30%. Karte Rim - Filah kupiš na sajtu Trenitalia (možda može i na blagajni nemačkih i srpskih železničkih stanica).

Beograd - Lajpcig, karta Beograd - Budimpešta za 15 EUR, ideš noćnim vozom i onda na gorepomenutom sajtu ili blagajnama Nemačkih železnica imaš EuropaSpezial kartu do Lajpciga iz Budimpešte za 39 EUR, sa presedanjem u Drezdenu (polazak 9:25) ili u Breclavu i Drezdenu (polazak 07:25).

To, care! Ovo puno pomaze! Hvalaaaaaaa