Jump to content

Featured Replies

Posted

Hteo bih da provedem Novu godinu u Moskvi pa me interesuje najjeftiniji nacin da tamo odem (za smestaj sam se snasao preko prijatelja). Predtpostavljam voz, ali marsute, karte, kupovina, presedanja, bezbednost, da napomenem da sam do sada obicno putovao preko agencija tako da sam u ovim stvarima skroz "zelen"........ please help (vreme nije faktor mogu da putujem i 5 dana ako treba)  ;D

Imas voz Beograd-Moskva,u 6:58 polazu ujutro,i putuje oko 53h...kada sam ja gleedao cena karte je bila oko 17 000 povratna,klackas se dosta,ali ako zelis...avion ti je nesto skuplji,vidi da li ima neka promocija Aeroflota,bila je cena oko 130e u jednom smeru.

• Author

Hvala, gledam da se uglavim do 150e tako da je ova varijanta vozom "tu negde" kao sto rekoh, vreme nije neki fakor jer planiram da idem sa drustvom.... Mada sam cuoi za neke seme sa presedanjima koje mogu da budu i jeftinije, zbog toga sam uglavnom i pokrenuo pricu  ;)

ima vec dosta objasnjeno. na primer do peste pa od peste do copa, onda cop kijev i na kraju kijev moskva. tako je sigurno jeftinije nego da platis kartu odjednom u kompletu.

Direktnim vozom je dosta skuplje, nije 17 hiljada din, već oko 220 EUR povratna. Koliko vas ide? Imaju CityStar karte iz Slovačke i iz Srbije (preko Rumunije) koje daju vrlo dobar popust na grupe od 2-5 ljudi, ali početkom svakog decembra menjaju cene (nekad ide gore, nekad dole). 9. decembra ću ti moći cenu za CityStar, a ako vas ide 6 ili više, onda ima i pospust na taj direktan iz Beograda.

246 je avionom,Turkish airlines u decembru,znaci ako je voz direktan kao sto kazu oko 220e,bolje ti je avionom,nego da putujes  50-kusur sati...

• Author

Kao sto rekoh, novac mi je veci problem od vremena moram nekako da se uglavim do 150e ili nista, studentske muke sta da se radi  ;D

за 150 евра теорије нема до Москве, да ти одмах скратим муке :) Осим ако не идеш стопом главиш се са неким комбинацијама које могу минимум 2 дана да трају.

Ništa, CityStar ukidaju od 9. decembra, tako da ti ostaje ova opcija za oko 160 EUR:

26 EUR povratna Beograd - Budimpešta

34 EUR povratna Budimpešta - Čop

oko 10 EUR Čop - Kijev u jednom smeru u plackartu

oko 40 EUR Kijev - Moskva u jednom smeru u plackartu

Cene od Čopa i Kijeva, vidi ovde http://booking.uz.gov.ua/en/, tu možeš i karte preko neta da kupiš. Imaš i nešto jeftinije i nešto skuplje od gore navedenog, zavisi od voza. Karte se prodaju počev od 45 dana unapred, a oko nove godine su uvek malčice skuplje.

Nemoj kupovat Kijev-Moskva, ovdi imaš mali trik:

Here some examples:  Lviv-Moscow 'kupe' ticket (train #74) as of 03/2012 costs almost 990 UAH. How can we lower our expenses? You purchase domestic UZ ticket for the same Lviv-Moscow train till last Ukrainian station (here it is Konotop) - 125 UAH. And couple minutes later purchase "interstate" ticket Konotop-Moscow (610 UAH) for the same train №74 on which you will arrive from Lviv. It is pretty easy to purchase second ticket for the same carriage as your Lviv-Konotop one and if you are lucky you can even do it for the same berth. As you can see difference between direct ticket Lviv-Moscow and Lviv-Konotop-Moscow tickets are quite essential - roughly 990 UAH vs. 735 UAH, thus you save like 250 UAH out of nothing.

Možda još moš nać na netu ili poslat mail Ukraincima jel bi bilo jeftinije uzet kartu od Konotopa do Brjanska i onda od Brjanska do Moskve

ok..ali sad lepo preracunaj kurs EUR/UAH..i napisi koliko je to 990UAH..a koliko 750UAH?? u odnosu na oko 40 EUR Kijev - Moskva u jednom smeru u plackartu??????

ok..ali sad lepo preracunaj kurs EUR/UAH..i napisi koliko je to 990UAH..a koliko 750UAH?? u odnosu na oko 40 EUR Kijev - Moskva u jednom smeru u plackartu??????

Ovo gore na engleskom je preuzeto sa europetrainguide foruma i cene se odnose na kupe.

P.S. treba proveriti i varijantu Srbija-Mađarska-Slovačka-Poljska-Belorusija-Rusija, Beograd-Budimpešta 26 EUR vozom povratna, Budimpešta-Krakow 30 EUR povratna Orangewaysom, po Poljskoj od Krakova do Terespola sa 1 ili 2 presedanja (ima popust 51% na Poljske vozove sa ISIC karticom), zatim pogranični voz Terespol - Brest, pa vozom Brest - Orša (cene vozova u Belorusiji su kao karata u gradskom prevozu u zapadnim metropolama) i onda Orša - Moskva može za oko 25 EUR da se nađe karta za opšti vagon ili vagon sa sedištima..

Malo sam sad pogledo: Kiew - KOnotop ti je oko 12 eura povratna u plackartu, a Brjansk - Moskva oko 26 eura povratna. Dakle, osim Konotop - Brjansk karte, povratna je oko 38 eura, a 42 eura ne može koštat povratna Brjansk-Konotop.

Ako imaš ISIC karticu (a mislim i ako nemaš), definitivno je jeftinija varijanta preko Poljske/Belorusije, može za oko 120 evra povratno,

...dakle do Budimpešte 26 е povratna, zatim http://www.orangeways.com/ do Krakova, pa Poljskim železnicama do Terespola http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/en?, pa pograničnim vozom Terespol - Brest, zatim Beloruskim železnicama do Orše http://poezd.rw.by, onda do Smolenska lokalnim vozom, pa iz Smolenska do Moskve vozom (sedište, ne plackart) oko 10 EUR http://pass.rzd.ru.

• 4 months later...

Поздрав друштво!  :blob:

Крајем јуна нас 6 путује у Москву на неки фестивал. Идемо комбијем, рутом коју нам је препоручио ViaMichelin - Србија>Мађарска>Словачка>Пољска>Белорусија>Русија. Од организатора фестивала добијамо позивно писмо и сву потребну документацију од надлежних министарстава. Тако да смо у том погледу обезбеђени. Колико сам упознат визе нам не требају ни за једну земљу кроз коју пролазимо? Да?

На неким страним форумима нађох да између Белорусије и Русије нема граничног прелаза? Зна ли неко да ли је то тачно? Такође, зна ли неко каква је ситуација на путевима кроз Белорусију и Русију? Да ли је безбедно? Корумпирана полиција? Неки посебни прописи? Генерално стање путева? Што више знамо то боље!

Хвала свима унапред! Поздрав!  :mah:

• 1 month later...