Jump to content

Featured Replies

Posted

Spremam se za put u daleki Novi Zeland. Medjutim izludjuje me i ne mogu bas da se snadjem u gomili sajtova koji nude karte za let. Ako nije bas jako bezobrazno, molio bih iskusne putnike Kluba Putnika Srbije za pomoc i savet.

Kako, gde zasto, posto...

Siguran sam da iskusnim putnicima ovo izgleda smesno, medjutim nije to sve bas tako bezazleno. Ja sam recio leteo (prvi put) od  Rima do Beca, i na aerodromu u Becu nisam znao da nadjem izlaz. :)

Sve dok se  nisam setio one narodne: "Kud svi tu i mali Mujo". Drugom prilikom, nisam umeo da se snadjem u Veneciji, kad sam trebao kupiti voznu kartu i na moju zapanjenost otkrio da se to tamo radi iskljucivo na automatima, koji koriste samo Italijanski kao jezik interakcije.

Ali da se vratim na svoj trenutni problem: Novi Zeland i kako doci sto jeftinije i bezbolnije do njega. Malo me nervira sto dosta letova idu preko Australije, za koju opet mora da se vadi tranzitna viza. Najradije bih izbegao ovaj korak.

Nasao sam jednu trasu preko Ita Matrixa ali tamo ne moze da se kupi. Eto toliko od mene, nadam se da nece biti pogresno protumacen ovaj moj pokusaj "eksploatacije" kolektivne inteligencije ovog sjajnog foruma. Pozdrav.

• Author

Evo obecavam izvestaj o lepotama Novog Zelanda cim ih malo bolje upoznam.

I jos jedno pitanjce: kako da kupim kartu za relaciju koju nadjem preko Matrix-a?

Kad nadjes preko matrixa, vidis koja kompanija nudi tu kartu, pa onda odes na sajt kompanije i proveris da li je ta cena i kupis. Ili, proveris na sajtu www.kayak.com, pa vidis koje opcije nudi. On ce te uputiti na neki od sajtova gde bi mogao da kupis kartu, kao sto su orbitz, cheaptickets... Pogledaj i sajt www.expedia.com ili www.expedia.de. Naravno, postoje i drugi sajtovi gde se mogu kupiti karte, ovo su recimo neki koje ja koristim.

• Author

Kad nadjes preko matrixa, vidis koja kompanija nudi tu kartu, pa onda odes na sajt kompanije i proveris da li je ta cena i kupis. Ili, proveris na sajtu

Da ali kako ako su dve kompanije? Recimo prvo je mislim bio Jat do Rima a onda tek Singapur airlines do Novog Zelanda.

Kupujem karte separatno kod ove dve kompanije, ali sta ako avion zakasni ili nesto slicno? Recimo Jat zakasni a ovaj drugi odleti, onda sam izgubio sav novac?

• Author

Evo ga jedan odlican sajt za pretragu letova: hipmunk.com

Veoma pregledan, stavise po meni najbolji od ovih koje sam do sad video. Eto sam sebi odgovaram na pitanja. Mozda nekom drugom bude koristilo posle mene.

Ako su 2 kompanije, onda odes na neki od sajtova koje sam ti naveo, ukucas BG-neki grad u NZ, pa vidis koje ti kombinacije ponudi. Kad se tako kupi, trebalo bi da se smatra kao vezan let. Neka me neko ispravi ako gresim.

Veoma pregledan, stavise po meni najbolji od ovih koje sam do sad video. Eto sam sebi odgovaram na pitanja. Mozda nekom drugom bude koristilo posle mene.

A cene sto izbacuje, da te glava zaboli. :o

• Author

A cene sto izbacuje, da te glava zaboli. :o

Da, moze biti. Ja doduse nisam primetio neku vecu razliku bar za ono sto sam ja trazio. Meni je zgodan taj njihov sistem sa tabovima, gde mozes lako da uporedis razlicite varijante, presedanja,cene, vreme putovanja i tako dalje. Zgodan je za pretragu, a koliko sam shvatio oni i ne prodaju vec linkuju na druge sajtove koji prodaju. Pozdrav.

• Author

Po meni ubedljivo najbolji sistem za pretragu avio karti je Matrix Ita. I mogu reci da sam bio iznenadjen kad sam otkrio da je ovaj softver i sajt u vlasnistvu kompanije Google. Zato i jeste tako kvalitetan. Nezgodna fora sa Matrix-om je da ne mogu da se kupe karte na njemu, vec mora da se trazi neki booking servis ili travel agent.

• 1 year later...

Pozdrav, moze li neko ko je putovao za NZ ili bar zna način za najbolju kombinaciju iz BEG ili čak BUD za Auckland? Hvala unapred!