Jump to content

Featured Replies

Posted

Idem uskoro u Spaniju i molim one koji mogu da mi pomognu. Avionom za Madrid.Bile bi smo 3-4 dana u Madridu, pa isle dalje.Zelimo da posetimo Toledo, Kordobu, i Granadu . Interesuje me tudje iskustvo iz Spanije - koliko bi za koji grad trebalo odvojiti vremena - imamo 10/11 dana na raspolaganju....Gledala sam razlicite opcije prevoza izmedju gradova, i nikako da se odlucim za redosled- tj marshrutu. Imam ideju da iz Madrida odemo za Granadu, a onda da se odatle *penjemo* ka Madridu i posetimo ostalo, jer nam je povratak opet iz Madrida...ili neko ima pametniji predlog.Ako treba negde da se vozimo nocu nije nikakav problem/npr bus- samo da imamo sto vise dobro iskoriscenog vremena i naravno da nam cene budu sto pristupacnije. ......... Ako znate neko specificno malo mesto ili kakvo vec na ovoj putanji da je MUST TO SEE- slobodno predlozite......Hvala unapred  :P

Toledo, Kordoba i Granada zahtevaju svaki minimum jedan dan.

Za Kordobu vam ne treba vise, i moze da se uradi kao dnevni izlet iz Granade ili Sevilje.

Nisi pomenula da planirate da obidjete Sevilju, a ja bi je difinitivno stavila u ovu turu. Dva dana je dovoljno, a noc je za flamenko ;)

U Granadi vam treba skoro ceo dan za obilazak Alhambre, i eventualno mozete uzeti jos jedan za ostalo.

Imate definivno dosta vremena da sve ovo obidjete.

Autobusa ima puno na svim relacijama, i povoljni su.

• Author

Hvala za savete oko Kordobe i Granade....Cini mi s eda u Granadi vredi ostati npr dan duze nego u Kordobi.........a da li sam u pravu, ko ce ga znati...ako takvih ima - sa iskustvom odande- samo kazite  :-[ Pitanje je i da li imam vremena da ukljucujem Sevilju? I koliko mi treba za Sevilju , da li je jedan dan dovoljan????:):?:P:-[

Trebalo bi da se moze nahvatati neki let iz Madrida do juga za 6-10e kod cika Rajana...

Za medjugradske relacije uglavnom su jeftiniji autobusi od vozova...

• Author

Da to za buseve sam videla....i nije nam teskoda idemo busom.. aovo za Rayan cu da pogledam

Pitanje :

da li da za Madrid odvojim 4 ili 5 dana , ili jeok 3 ipo , pa da ovo drugo uspem da povezem....Znam da nikada nije nigde dovoljno kada su ovoliki gradovi u pitanju ...ali vremensko je ogranicenje tu!!!!!

Ja sam se vrh provela u Oviedu i Gijonu :spot: (sever Spanije) a u blizini je i Valdedios surferska plaza. E saad je vec previse hladno za kupanje :102: ,ali ima tu dosta jako interesantnih seoca tipa Tazon. Najbolje je ici busom iz Madrida dotle, oko 60 e povratna. Za Madrid je oke 3 dana, sto se ostalog tice ne znam...

Ja licno mislim da je i 3 dana mnogo za Madrid, osim ako neces puno vremena provoditi po muzejima ili u shopping-u, ili planiras dnevne izlete van Madrida.

Sto se izleta tice, Segovia i Salamanca su moji favoriti :D

• Author

Hvala na savetu....Jos se lomim oko duzine ostajanja u Madridu jer su misljenja potpuno oprecna......Uzecu u obzir i Segoviu i Salamanku...da vidim koliko nam treba donde ......Shopping me ne interesuje....  ;)  :P

Ma nema oprecnih misljenja za Madrid...svi se slazu da je tamo najinteresantniji ZIVOT (ljudi, izlazak, klopa...), a za to ti je dovoljno 2-3dana...arhitektonski Madrid ne nudi nista posebno i moze sve stati u jako mali period.

• Author

Oprecnasam dobila misljenja po pitanju duzine boravka....neki su mi cak pominjali 15 dana sto mi je zvucalo potpuno suludo .......Posle raznoraznih presabiranja ipak ce to biti 3 dana Madrida, pa onda -  Segovia, Toledo, Granada i Kordoba. Hvala n asavetu  :)

Moras posetiti Sevilju! Ja sam u septembru imala slucnu rutu. Neces se pokajati, obavezno Sevilja. Ja sam isla Madrid (izleti Segovia, Toledo)-Sevilja-Cordoba-Granada-Madrid. Cordoba 1 dan ok, Granada 2 dana (ako posecujes Alhambru). Ostalo rasporedi na Madrid i Sevilju.

Pozdrav!

• Author

Sevilja mi jeste u razmisljanju , ali mi se cini da imam malo vremena  :? D ali s esecas koliko te je dosao transport unutar Spanije- upravo tura koju si pominjala????:-[:P

Sevilja obavezno, makar ceo jedan dan, ako ne uspete i dva.

Za Madrid malo razmisli sta te zanima da obidjes, pa na osnovu toga kada da budes u Madridu. Nije mozda ni toliko bitno koliko dana nego koji su dani. Na primer meni je jedna od najdivnijih stvari u vezi sa Madridom ogroman buvljak El Rastro koji se odrzava nedeljom od jutra do 14-15h. Vikend je dobra opcija jer su i neki muzeji besplatni. Mislim da vredi obici sva 3 glavna, naravno zavisi od ukusa. U mom slucaju Tisen i Reina Sofia... Mada i Prado vredi. Kraljevska palata takodje...!

Ostalo -- zivot, klopa, setnje... Madrid je po meni divan za sva ta mala zadovoljstva.

Obidjite uvece pijacu San Migel koja se nocu pretvara u super i opusteno mesto za izlazak, tapas itd.

• Author

Hvala mnogo na jos jednoj preporuci za Sevilju.....Moj plan za Madrid je upravo i bio apsolutno sve to sto ti napisa, jer dolazimo u petak,- znaci vikend je nas....a, onda ostalo po redu...ukljucicu Sevilju...Hvala na preporuci  klanj:: klanj:: klanj::

On 11/22/2012 at 3:09 PM, sandyby said:

Sevilja mi jeste u razmisljanju , ali mi se cini da imam malo vremena  :? D ali s esecas koliko te je dosao transport unutar Spanije- upravo tura koju si pominjala????:-[:P

Evo, pokusavam da se setim tacno....isli smo busom, Madrid-Sevilja cca 21e (Socibus), za ostalo - Alsa: Sevilja-Cordoba 11e, Cordoba-Granada 13e, Gradana-Madrid 17e.

Uzivajte! I Sevilja - obavezno! Neces se pokajati.

On 11/22/2012 at 6:01 PM, golosina said:

Sevilja obavezno, makar ceo jedan dan, ako ne uspete i dva.

Za Madrid malo razmisli sta te zanima da obidjes, pa na osnovu toga kada da budes u Madridu. Nije mozda ni toliko bitno koliko dana nego koji su dani. Na primer meni je jedna od najdivnijih stvari u vezi sa Madridom ogroman buvljak El Rastro koji se odrzava nedeljom od jutra do 14-15h. Vikend je dobra opcija jer su i neki muzeji besplatni. Mislim da vredi obici sva 3 glavna, naravno zavisi od ukusa. U mom slucaju Tisen i Reina Sofia... Mada i Prado vredi. Kraljevska palata takodje...!

Ostalo -- zivot, klopa, setnje... Madrid je po meni divan za sva ta mala zadovoljstva.

Obidjite uvece pijacu San Migel koja se nocu pretvara u super i opusteno mesto za izlazak, tapas itd.

Da, obavezno sva 3 muzeja, medju najboljim u Evropi po mom misljenju. Greh je ne videti Gerniku.

Sto se tice kraljevske palate, jedan dan u nedelji (mislim da je sreda) je besplatan ulaz za one koji poseduju pasos zemalja EU.

U praksi prolazi i srpski pasos, ne zagledaju previse, mislili da je Reino Unido tj UK.  ;)

• Author

Pomenuti muzeji svakako!!!!!!.......Mi tamo dolazimo u petak i hvatamo u Madridu vikend, pa idemo dalje , tako da ta sreda se ne uklapa, ali nezavisno od dana treba videti R.Sofiu, barem sam do takvog zakljucka dosla .......  clap.gif' alt=':clap:'>

• Author

Svakako  :) Cak i da nisam slikar i istoricar umetnosti , to ne bih propustila......  clap.gif' alt=':clap:'>

• 2 years later...

Preporuka>  za Madrid obavezno kupiti Madrid card - imate sajt sa svim informacijama. Uglavnom,  kartica je npr. 65e za 3 dana i imate ulaz u bukvalno sve muzeje, galerije, stadione i plus popuste u restoranima i sl. Uz sve to sa Madrdi card karticom  imate i prednost tj. "preskačete" red u kraljevskoj palati, Pradu i stadionu Reala :D  Takođe možete i kupiti karticu za prevoz za turiste i ona je oko 35e za tri dana i možete koristiti sve, ali sve autobuse, metro linije, vozove, čak i do Toleda, Eskorijala i sl.  :D

Pozdrav i srećan put!

When in Rome... khm, Madrid then -  gent  :king:

Edited by MarkoToro

• 5 years later...

da li je neko bio u manastiru montserat u kataloniji, da li bas vredi posetiti ga?

Edited by bam-bam