Jump to content

Featured Replies

Posted

Idem u Maroko sredinom decembra i trebace mi smestaj za 4 noci u Marakesu, pa me zanima koliko je bezbedno da nadjem hosta preko couch surfinga i kakva su bila vasa iskustva ?  :)

Nemam licno iskustvo, ali kao da imam - prijatelj je bio...

Nikako nije zadovoljan, a radi se o veoma tolerantnoj i izuzetno malo zahtevnoj osobi...uglavnom je domacin pokusavao da ga odere za kintu (klopa, sex, droga, alkohol...) i bilo je prilicno neprijatno...inace, nesto slicno se desavalo mnogima koje on poznaje.

• Author

Hvala. Ne bih ja isla u Maroko kod nekoga na blef, nego sam mislila ako neko ima domacina kod kog je bio i da je zadovoljan da mi preporuci pa da se eventualno usudim (ipak sam zensko pa jos plava kuku mene :( ). A neka preporuka za dobar hostel? I jos da nije skup  :yok:

• 1 month later...

Ja sam imao naprotiv sjajno iskustvo sa CS-om u Maroku :) uglavnom su to bili stranci koji zive u Maroku ali sam bio i kod jednog Marokanca a iskustva su zaista bila jedna od najboljih a na cs-u sam jako dugo...ima naravno gomila prevaranata ali je njihove profile zaista lako otkriti a neki i ne kriju da u stvari promovisu neki biznis vezano za turizam.

Koliko se secam mi smo 2010 bili u hotelu Afriquia, koliko se secam po fotkama, jer mi je tefter u koji upisujem takve stvari ukraden kasnije u CG. Svejedno, moz se cenjkas, svi imaju istaknute cene ogromnim brojevima ali ne obracaj paznju na to. Ovaj hotel je bas bluzu glavnog trga Jemaa el Fnaa, a u tim sporednim ulicama oko trga imas jos milion hotelcica. Couch Surfing u Maroku, moja iskustva jedna ogromna nula, mozda i zbog toga jer smo nas dvojica putovali pa je i to uticalo, avejedno nisam dobijao ni negattivne ni pozitivne odgovore, mozda od jedno 30 zahteva po celom Maroku, dobio jedva par negativnih odgovora.

Ti probaj, sto da ne.

Moje CS iskustvo u Maroku je bilo nezaboravno :)

U Tangieru smo spavali kod Marokanca koji sad živi u Madridu, totalno pro-evropski orijentisani, i on i devojka, ništa religija, itd.

Kod Agadira nas je primio Tarik koji nam je rekao da ima "porodičnu farmu" na kojoj možemo da budemo. Kad smo ga pokupili u Agadiru kolima, nikako da stignemo do te farme. Idemo tako po nekim zabitima, stigli do neke nedovršene kuće u nekoj nedođiji, što je bila ta farma :) Buba-švabe, bez wc-a (samo tuš?!), i bez struje. Odmah je on tražio da se povežemo na akumulator naših kola :) I tako nekako tu preživeli manje noći nego što smo planirali. Onda je on sa nama nastavio na jug, a usput nam nakačio i nekog svog druga, što je činilo već 6 osoba u kolima za 5. On je ultra religiozan plus surfer (na kauču i na talasima), pa sa surfinga rasprostre peškir za molitvu.

Inače kad smo ga pokupili tad u Agadiru, zaustavila nas je policija. Nismo razumeli šta pričaju sa njim ali posle nam je rekao da je mogao da ima problem jer domaćima nije dozvoljeno da se tako voze sa strancima (!?). Posle nam je rekao da je rekao policajcu da mu je tata neki uticajni lik pa ga je ovaj pustio, mada to mislim da je možda izmislio da bi se hvalio :)

• 9 months later...

Moje iskustvo sto se tice CS je vrlo pozitivno :) :) :) u Orzazateu nas je docekao momak, nekih tako 17-ak god.sa celom njegovom ekipom. Posto nismo ocekivali tako veliko drustvo nije nam bilo svejedno jer je nas bilo cetvoro (ja jedina cura) a njih preko 10 :?

smestili su nas u neku sobu bez prozora, neokrecenu vec samo plavom i crvenom bojom isprskanim zidovima-jednom recju uzasnula sam se kad sam videla :o :o :o

uglavnom, ti momci su nam priredili veceru, cak je momak koji je sve to organizovao obavestio celu porodicu pa sam su nas (kad smo isli kod njega gde njegovi zive) svi posmatrali kao da smo sa druge planete... bilo je divno vece, mada smo posle inmali mali problem jer nismo mogli da se otkacimo od momka koji nas je ugostio  :roll:

i da napomenem da smo jos par puta odsedali preko CS, jednom u okolini Rabata i jednom u Merzougi, tj.pustinjom selu pored- definitivno najbolji smestaj :LOLLL:

• 2 weeks later...

Letos sam kaučsurfovao u Fesu, Marakešu i Dahli. Sasvim pozitivno iskustvo. U Marakešu smo bili kod jedne Jermenke koja je udata za Marokanca i imaju malu bebu. Veoma su fini ljudi, ako hoćeš mogu iskopati link za profil.

Kaučsurfing u Maroku nije nešto posebno razvijen. Mnogi mladi ljudi žive sa porodicama pa ne mogu da primaju goste. Međutim, raspoloženi su da se druže, pa smo ih u nekim gradovima pozivali da prošetamo i popričamo. Smeštaj je i tako jeftin (mislim da smo u Asili plaćali oko 5 evra noć u hotelu, u Rabatu 6 evra) pa onda odsustvo CS-a i nije neki problem.

Mnogi profili zapravo pripadaju ljudima koji imaju svoje turističke agencije, pa onda gledaju da tako navuku turiste. Dobro prouči profil, pogledaj da li ima referenci, pa poslušaj svoj sovjet zdravago razuma, što bi rekao Dositej.

• 1 month later...

Lazar i ja smo putovali zajedno. U referencama na mom profilu mogu se naći linkovi ka ljudima iz Maroka, Zapadne Sahare, Mauritanije i Senegala. Kod nekih od smo spavali, sa nekima smo se samo družili, ali je celokupno iskustvo bilo vrlo pozitivno.

Sem toga, stopiranje u Maroku ide odlično, posebno ako je u ekipi i ženska osoba.