Jump to content

Featured Replies

Posted

Prema ovom tekstu

BEZ VIZA ZA LIBAN

Ambasada Libana u Beogradu ovim obaveštava sve zainteresovane o novim olakšicama u izdavanju ulaznih i boravišnih viza za jugoslovenske državljane, i to bez izuzetka, koji ce ubuduce moci da dobiju vizu za Liban na Medunarodnom Bejrutskom Aerodromu, kao i na svim granicnim prelazima, i to besplatno.

Vize ce važiti tri meseca, uz mogucnost produžetka do godinu dana.

Za sve dodatne informacije obratiti se ovoj Ambasadi od 9 do 15 casova.

Tel.: 3691-178

3691-179

E-mail: [email protected]

N.B. Jugoslovenski Aerotransport organizuje cetiri leta nedeljno direktno za Bejrut, po vrlo povoljnim cenama.

sa sajta: http://artel.co.yu/sr/izbor/jugoslavija/2002-08-03_1.html nije potrebna viza za Liban. Dakle, da li je ovo tacno ili je informacija stara?

Ja sam letos bio u Libanu i joshte kako je bila potrebna viza. Doduse nisam isao avionom, nego sam presao granicu iz Sirije. Viza je trebala za svakoga bez izuzetka, kao sto je napisano velikim slovima na par jezika na metalnoj plochi koja visi iznad shaltera na granici, gde se viza i kupuje.

Devojke iz Srbije ne mogu da udju u Liban NIKAKO ukoliko su mladje od 30 godina. Ni sa pozivnim pismom, ni sa garantnim pismom, jednostavno nema sanse. Sa mnom je bila devojka iz Hong Konga koju uopste nisu pustili da udje (iako je zvanicna informacija da joj ne treba viza) a tu sam sreo i jednu Korejanku koja je sedela i plakala jer nisu hteli da je puste u zemlju. Pa ti onda veruj zvanicnim informacijama...

Tranzitna viza na 48 h je bila besplatna, dok se za duze od toga placalo, i to prilicno, nesto tipa 30 $ ili vise, ne secam se tacno. Cene su iste za sve, kao sto je, takodje, napisano iznad saltera. Uopste ih ne interesuje iz koje si zemlje.

Eto toliko... inace, vec sam se vise puta uverio da ambasade imaju obicaj da daju pogresne informacije... cak sam zbog toga imao velike probleme i neprijatnosti. Al sta ces, ne mozes im nista, oni mogu da pricaju sta im odgovara a ti posle mozes da se zalis Svevishnjem :)

LP

• 2 weeks later...

Da se nadovezem na prethodno pismo.

Jesenas sam bio u Libanu sa devojkom i drugaricmo. Uzeli smo vize u Beogradu, platili 35 $ i krenuli iz Damaska ka Libanskoj granici. I naravno imali smo problema. Devojke ispod 30 godina bez pratnje oca ili muza ne mogu da udju u Liban. Naravno u ambasadi u Beogradu nas nisu upozorili da je tako nesto moguce samo su nam podelili raznorazne brosure o njihovoj zemlji.

Samo pukom srecom su devojke dobile dozvolu da udju u zemlju. Da ne duzim to je bila procedura od nekih dva sata. Morale su da zovu sluzbu drzavne bezbednosti da traze odobrenje za ulazak, da kopiraju pasose, da salju faksom kopije (naravno to se sve placa). Da ne pominjem da su nas skinuli  iz autobusa, pa smo morali da cekamo drugi, pa te za to vreme smaraju raznorazni taksisti, itd...

Ali vredeloje truda i cekanja.