Jump to content

Featured Replies

Možda busom do Beča (povratna oko 50 eur), a onda vozom do Hamburga (povratna 100 eur), ali kartu treba uzeti neko vreme unapred - www.oebb.at

• 2 weeks later...

Time da ides preko Beca ili drugom kombinacijom preko Budimpeste:

BG-Budimpesta povratna 26 evra (kartu mozes kupiti u BG-u)

Budimpesta-Hamburg povratna 78 (2 puta po 39 evra) (kartu kupujes na sajtu majdarske zeleznice http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll)

Ukupno:BG-Hamburg povratna 104 evra.

Uglavnom,za nesto vise od 100 evra do Hamburga i nazad ja mislim da je OK :pivoooo:

P.S. - Napomena:BG-Budimpesta je uvek ista cena makar je kupio i na dan polaska,a ovu Budimpesta-Hamburg moras da narucis ranije (mislim da rezervacija karata pocinje 90 dana pred putovanje,pa sto pre rezervisi).

Treba imati na umu da voz Budimpešta Hamburg kreće u 05:25, a voz iz Beograda stiže u 06:04. Takođe, i u povratku voz iz Hamburga stiže posle polaska voza za Beograd, tako da mora u oba slučaja da se noći u Budimpešti.

E,hteo sam da te pitam,da li se karte kupljene za voz sa polaskom iz Budimpeste u 5:25 ujutru mogu koristiti ISKLJUCIVO za taj voz ili mogu i za neki drugi polazak tog dana,na toj relaciji?

Mislim,OK,znam da pise na karti za koji je polazak i da je po pravilu to tako,ali pitam ovako...iz prakse :D

Posto,kad sam isao tim vozom iz Budimpeste stigli smo do Breclava (prva stanica u Ceskoj) i onda smo morali da menjamo voz (mada toga nema u redu voznje;pise da je direktan voz Budimpesta-Hamburg) i njime smo isli do Praga.Tu smo svi izasli (posto je bila poslednja stanica tog voza Breclav-Prag) i onda cekali nekih sat vremena do sledeceg voza koji je isao za Hamburg preko Praga.Usao sam u taj drugi voz i sa istom kartom nastavio putovanje bez problema.

Posle toga gledam - nisam morao da krenem tim vozom u 5:25 ujutru (mogao sam i tim sledecim;posto sam svakako njime na kraju i stigao u Hamburg),da sam znao da ce tako biti...

EDIT:sto se tice povratka,tacno je da taj voz valjda stize na Keleti u 22:35 (a za Beograd sa Keletija treba da krene u 22:20),ali sam ja zamolio madjarskog kondukterada javi svom kolegi na Keletiju da zaustavi taj voz dok ja ne stignem ;D

I javio covek to na Keleti i stvarno me sacekao voz za Beograd...

• 1 year later...

Propale su mi opcije sa vozom, pa planiram avionom za Hamburg. Trazim let iz Beca/Budimpeste. Trebao bih ici 14.7. a povratak negde 24.7(povratak fleksibilan +/-2 dana). Za sada sam nasao Lufthansom za 170e i AustrianAirlinesom za 180e. Koliko znam, najbolje je kupiti kartu direktno na sajtu kompanije. E sad, ova karta kod Austriana je neka 'redticket'...da li neko zna sta to znaci? I ako imate predlog za jeftiniju kartu, shoot:)

Ne mora da znaci, mozes da kupis kartu na nekom drugom sajtu pa da je jeftinija kako skoro uvek ispadne. Red ticket je neka najjeftina karta kod AA. Nema zamene, refundacija otd, mada mozda gresim nek me neko ispravi.