Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav drugari,

Imam ideju 123

Ne znam da li su neki od vas već upoznati, ali u Beogradu postoji projekat pod imenom "Periskop" (održavao se u početku u klubu "Podmornica", otud ime :hihi:), a trenutno u klubu "Kućica". Koga više interesuje nek ih pronađe na facebook-u. Akciju su inicirali Mark i Michael, dvojica britanaca, koji podržavaju fotografe i fotoentuzijaste iz ovih krajeva. Može da se prijavi bilo ko, fotografije se prikazuju na platnu uz priču ili ne i generalno je interesantno videti druge radove, upoznati nove ljude, popiti koje pivce i družiti se sa novim i starim drugarima.

Ja sam do sada učestvovala dva puta, a jednom bila pasivni posmatrač. Primetila sam kako ima malo putničkih fotografija, a kako moje sve više i više naginju ka tome. Takođe sam primetila da ekipa koja dolazi tamo nije luda za putničkim fotografijama, već da su to ljudi koji se na drugačiji način bave fotografijom i iz nekog umetničkog i filozofskog ugla je posmatraju.

Tako mi je i pala na pamet ideja da organizujemo mesečno druženje ljubitelja putovanja gde bi prikazivali naše fotografije sa putešestvija, pričali o raznim zemljama, kontinentima, dogodovštinama, razmenjivali iskustva, delili hintove i savete... Nešto kao forum uživo :). Već sam pričala sa Michaelom (sa početka teksta) na tu temu i on je voljan da jedan Periskop tematski odredi za putnički fotografiju što bi bio kao Pilot za ovaj naš Traveloskop (good name pending...). Ja bih mogla da obezbedim tehniku (laptop i projektor), trebalo bi naći adekvatan prostor i vreme bi odredili u hodu.

E sad, mene zanima da li to vama zvuči interesantno? Da li bi to bilo nešto čemu bi vi voleli da prisustvujete i gde bi vi voleli da prikazujete vaše radove? Iako mi je bitna moralna podrška, ovde je, za razliku od web projekata, bitno prisustvo, pa me zanima koliko bi vas zaista bilo u mogućnosti da dolazi i druži se na ovaj način? Michael sumnja da ima dovoljno ljudi za tako nešto, a ja sam ubeđena da bi se skupilo dosta nas i da bi se jednom mesečno baš lepo družili :).

Sugestije, ideje i predlozi su dobrodošli :).

Pozdrav i nadam se da ćemo se družiti  :dance:

Одлична идеја, придружујем се :)

• Author

Mislite da bi bilo bolje da bude za vikend nego neki radni dan?

Ne znam koliko će biti teško dobiti neki prostor petkom ili subotom. No eto ideje za razmišljanje :). Ja pretpostavljam da bi počinjali da se skupljamo oko 8, pa dokle potraje.

• Author

Jasno :). Imaću to na umu :).

Ostali što gledaju a ne komentarišu? :) Novosađani, nije Beograd tako daleko, a ako ovo bude uspešno, možda ne bude loša ideja da se tako nešto i kod vas organizuje?

Novosađani, nije Beograd tako daleko, a ako ovo bude uspešno, možda ne bude loša ideja da se tako nešto i kod vas organizuje?

Naravno da Beograd nije daleko, ja se pre manje od 48 sati vratih iz istog:), ovo bi moglo svakako da bude uspesno ako ljudi pokazu dovoljno interesovanja, a slicne stvari, predavanja, prezentacije su se u Novom Sadu vrlo cesto desavale u razlicitim prostorima (recimo u Nubluu, holu SNP-a, foto galeriji u Mileticevoj ulici...) i ima vise lokacija gde se mogu ostvarivati i u buducnosti.

Ja nisam spremna da ucestvujem sa svojim slikama i pricama jer sam priznajem, pomalo lenja da sve pregledam, sortiram, izorganizujem... ali cu rado podrzati takvo jedno desavanje svojim prisustvom.

• Author

Super Maja, hvala ti na odgovoru :). Nadam se da ćemo te inspirisati da nam ipak pokažeš neku svoju kolekciju i ispričaš koju priču :).

Sećam se da je Uroš jednom na nekom gostovanju spomenuo Maju iz Novog Sada koja putuje sa sinom od 6 godina. Je l' si to ti? :) Mislila sam da jedno od druženja bude i posvećeno putovanju sa decom jer verujem da bi se neke mame lakše osmelile na put sa svojom decom ako čuju iskustva iz prve ruke.

...Maju iz Novog Sada koja putuje sa sinom od 6 godina. Je l' si to ti? :)

Izgleda da nisu jos svi na forumu naucili da je u pitanju cerka, a ne sin ;D

Btw, ideja je odlicna, zao mi je sto necu moci da doprinesem. Mozda, eventualno, jednom godisnje, ako nam se poklope kalendari :)

A garavodeli putuje prvo sa jednim a posle i sa dva sina. I to uzrasta koji ne plaćaju avio karte. klanj::

Slike sa jednim sinom odnekud po Sri Lanci sam negde video, neka prica sa izgubljenim prtljagom, neke improvizacije sa maramom, dredovima i slicno, fenomenalno  clap

Voleo bih da vidim idejno resenje kako se snaci sa dvoje dece  ;)

Sigurno da cu i sve procitati, zasad, samo na osnovu slika, no comment clap

Mozete da drzite motivacioni kurs kako putovati sa klincima, a kad me jednog dana "muka" bude naterala na isto, ugledacu se na vas klanj::

Ja sam ta spominjala majka nemajka  :-[ sto tegli cerku  (koja ima unisex ime, sto verovatno stvara zabunu) po kojekakvim dzunglama i bespucima Latinske Amerike (za sada) i to u vise navrata :o, Isto planiram jos mnogo puta ;) i svim roditeljima najtoplije preporucujem :D

• Author

Odlično, već se spontano okupljamo i formiramo klan "onih čudnih" majki :). A tek kad se skupimo i počnemo da pričamo o tome, ovi bez dece će odmah otići kući sa namerom da naprave barem jedno :D.

Evo Tajo i ja ovde da ti se zvanično zapljunem, Bjutiju u čelendru :)

Мој предлог је викеднд.. да се нађе неки адекватан прстор који неће бити пука форма магацина или сеоског дома културе, него већи кафић где може да се седне, угреје попије кафа/чај и да се слуша.

Има л' ко шта на уму?

Po meni, iz drugih slicnih okupljanja, Akademija 28 je idealno mesto za to. Mislim, jeste da necu biti tamo i nije da reklamiram, ali to mesto mi je stvarno pristojno, sa pristojnim cenama i uljudnim osobljem, a ima i jedna prostorija gde skoro i da nema muzike, pa je idealna za neko spontano okupljanje, jer uglavnom nema guzve. Sad, ne znam bas da li je izvodljivo praviti neke zvanicne prezentacije tamo, mozda u nekom dogovoru. Ima dole ona jedna mala bioskopska sala, ako nema projekcije, mozda bi moglo tamo? Uostalom, sad se setih, pa pitajte Ivu za detalje, ili bolje gospodju @sirijus sa foruma :)

• Author

Draganče, pre nego što sam pročitala tvoj odgovor i sama sam posmislila na Akademiju jer sam videla da neko najavljuje svirku tamo :). Nije loša ideja. Ne mogu baš da se setim kako izgleda prostor, bila sam samo jednom i to na kratko, ali mi zvuči kao ono što nama treba. Treba videti sa njima da li bi bili voljni da nam ustupe prostor jer plaćanje ipak nije opcija.

Ako mogu drugari sa foruma da daju još neke konkretne informacije, bilo bi i više nego korisno :).

Hvala za predlog :).

Mislio sam na ovu prostoriju, mi smo se tu uglavnom okupljali i gotovo uvek je bilo mesta, a dolazilo nas je i preko 20, doduse, radnim danima uvece uglavnom. Dobra je varijanta za druzenje, caskanje i za nesto pojesti i popiti.

http://www.akademija28.com/sadrzaj/galerija/galerija.html

(posebno obratiti paznju na baner na dnu stranice, sa leve strane, khm, khm :) )

A mala bioskopska sala, tj "Cinema kafe" izgleda ovako:

http://www.akademija28.com/sadrzaj/bioskop/sike/a28_b1.jpg

Ne znam da li je tu uopste izvodljivo praviti neke prezentacije, ali, mozete pitati, lici mi na super prostor za to.

Svidja mi se ideja, ako bude bilo nekog okupljanja krajem februara, kad budem u Srbiji, eto i mene  ;)

• Author

Ako zaživi ideja, organizovaćemo barem jednom mesečno, pa se nadam da ćemo i taj februar pogoditi :D.

Draganče, odlično izgleda prostor. Hvala na linkovima. Tamo beše postoji i kafić, za neki refrešment?

Je l možda neko ima iskustva sa kulturnim centrom Nea Pangea? Nisam bila tamo, ali vidim da organizuju slična dešavanja, pa bi to potencijalno privuklo i ljude koji već posećuju taj prostor.

Draganče, odlično izgleda prostor. Hvala na linkovima. Tamo beše postoji i kafić, za neki refrešment?

Ta galerija je zapravo deo kafica, tu se posluzuju i hrana i pice. Isto tako, u Cinema kafeu se sluze i hrana i pice, cak i tokom projekcije :) A postoji i, da tako kazem, sam kafic, tzv. klub-restoran, koji je spojen sa tom galerijom, tu se uglavnom odrzavaju raznorazni nastupi i koncerti.

http://www.akademija28.com/sadrzaj/klub/klub.html

Eto, tu mozes videti i plan nastupa za mesec decembar.

Mesto nije napucano, retko kad da je bas guzva, odise nekom pristojnoscu i to je jedno od retkih mesta gde bas volim da odem. Da ne pricam kakvih sve prica imam odande, npr, gubljenje mobilnog telefona, pa posle, sutradan, potraga za njim(uspesna), pa nas konobar jurio skoro do Slavije, jer je jedna drugarica zaboravila torbu i slicno :)