Jump to content

Featured Replies

Posted

Nashao sam iz Budimpeshte do Tel-aviva u martu povratnu za 90e.(naravno wizzair) 7 dana

Zanima me da li i kako najlakshe da iskombinujem i Jordan u tih 7 dana?

Mislio sam da budem 4 dana u Tel-avivu,i 3 u Amanu,ili 2 u Amanu i jedan u Petri

Da li mogu autobusom iz Tel-aviva do Amana,pa onda Aman-Petra pa Petra-Tel-aviv?

Naravno koje su cene i kakva je to fora sa tim pecatima,meni nishta nije jasno..

Bilo kakva informacija bi mi jako pomogla

Hvala puno unapred

Nashao sam iz Budimpeshte do Tel-aviva u martu povratnu za 90e.(naravno wizzair) 7 dana

Zanima me da li i kako najlakshe da iskombinujem i Jordan u tih 7 dana?

Mislio sam da budem 4 dana u Tel-avivu,i 3 u Amanu,ili 2 u Amanu i jedan u Petri

Da li mogu autobusom iz Tel-aviva do Amana,pa onda Aman-Petra pa Petra-Tel-aviv?

Naravno koje su cene i kakva je to fora sa tim pecatima,meni nishta nije jasno..

Bilo kakva informacija bi mi jako pomogla

Hvala puno unapred

Ne mogu da ti pomognem sto se tice buseva, ali za Aman ti definitivno ne treba 2 dana, a 3 nikako. 1 dan Aman, 1 ili 2 Petra, i ako hoces Wadi Rum + pola sata na Mrtvom moru (mada to mozes i u Izraelu) i to je to sto se tice Jordana. Ima lepe prirode, ali nedostupno je javnim prevozom, a i nije sad bas spektakularno. Meni je barem Izrael (Tel Aviv i Jerusalim) bio mnogo zanimljiviji od Jordana, ako izuzmemo Petru. Naravno sve zavisi i od toga sta tebe zanima.

Tel Aviv - Aman mozes ali sa presedanjima. Imas direktnu vezu iz Jerusalima ali i tu ces promeniti 3 autobusa.

Aman -Petra da, ima veza.

Petra tel aviv ce ti uzeti minimalno dva dana, lakse je da idesh odatle na Eliat preko akabe,pa iz eliata do Tel Aviva.

Ljudi koji planiraju put u neku od radikalnijih islamskih zemalja izbegavaju pecat Izraela - Sirija, Pakistan...

Ja sam imao pecat izraela ali sam recimo usao u Maleziju.

U tim varijantama mozes da trazis da ti udare pecat na poseban list papira koji nosis kao dokaz legalnog ulaska

U tim varijantama mozes da trazis da ti udare pecat na poseban list papira koji nosis kao dokaz legalnog ulaska

Imaj u vidu da se na ovom forumu niko nikad nije javio da mu je ovo uspelo... Bar ne koliko ja znam.

• Author

U principu me privukla jeftina karta ka tom delu sveta,a i zelja naravno..

Mislim da mi je glupo da budem u Izraelu svih 7 dana,mozda onda da vidim za Siriju umesto Jordana..

Ne znam..Nisam znao da je tako komplikovano za prevoz..

Ta kombinacija Izrael i Sirija nije moguća.

Predlažem ti da pročitaš na forumu šta je pisano stim u vezi.

Dakle iz Izraela možeš u Jordan i Egipat i obrnuto.

U Jordanu ima mnogo toga da se vidi i čak vise sedmica nije dovoljno ali ...

Ja sam proveo par dana u Amanu, i to u starom delu grada, iz hotela gde sam bio su ponudili izlet kombijem do Mrtvog mora, Mont Neba, Madabe. To nije bilo skupo a ušteda vremena je bila presudna.

Iz Amana sam redovnim prevozom otišao do Jarasha i Petre.

Iz Petre, opet redovnim busom do Aqabe i nazad do Amana. Mene je put vodio dalje u Siriju a ti možeš do Izraela busom iz Amana ako što si i došao.

• Author

Ok..iz Izraela mogu u Egipat i Jordan,u tom slucaju ostaje Jordan(Egipat otpada)

Iskreno se brinem za povezanost Izraela i Jordana.

Pedjalon ti si rekao da je od Amana do Petre ok za prevoz,da li mogu iz Petre do Tel- aviva?

Mislio sam da budem 4dana u Izraelu(3 u Tel-avivu i dan u Jerusalimu) i 3 u Jordanu(2 u Amana i 1 u Petri)

Kako najlakse i najbolje da uklopim sve to? :-[

To je baš knap. Ne znam ja nisam pristalica protrčavanja kroz mesta ali kad se nema vremena...

Ne znam da li može direktno od Petre do TA, ali kombinacija Petra-Aqaba-Eliat-TA je, po meni , bolja kombinacija. Ja sam pronašao i jevtin let, tipa 25eura Eliat-TA.

Ja sam prosle godine leteo Amman-Aqaba Royal Jordanian-om, a posle Eilat-Tel Aviv El Al-om.

Nije bilo skupo: prvi let  52JOD, drugi 129NIS - oba kupljena oko mesec dana pred put.

ciki ne mogu da ti pomognem sa odgovorima, ali evo i ja se pridružujem ovoj grupi ljudi koji misle da je ovaj tvoj plan, preambiciozan. Naravno ti si sebi napravio maršutu, kakvu želiš i to nije problem tehnički odraditi, ali mislim da nit ćeš videti Izrael kako treba, nit Jordan. Po meni 7 dana je malo i za sam Izrael, ali recimo da može da prođe. Ja sam pre par godina napravio grešku kada sam u istom cugu obilazio Tursku, Siriju i Jordan. Tada sam dosta od onoga što sam hteo da vidim u Siriji preskočio misleći da nije nikakav problem vratiti se ponovo u tu zemlju. Na žalost vidiš šta se tamo dešava i ko zna kada će se moći ponovo u Siriju. Od tada sam promenio taktiku putovanja i opredelim se za jednu zemlju ili regiju i to što me tamo zanima detaljno i bez prevelike trke obilazim i kad završim to je to, na redu su neki drugi delovi sveta.

tales, Petra, da je izreklamirana i maksimalno komercijalizovana jeste, da je ulaz bezobrazno skup jeste, ali činjenica je i da je vrhunski svetski arheološki lokalitet.

PS. Tales jedva čekam tvoj izveštaj, kako si prošao sa ,,onom,, vizom na ulazu Izrael, a nadam se da nećeš imati problema.

Baki, kao što rekoh, subjektivan stav. Meni su recimo grandioznije grobnice persijskih careva u steni od Petre, iako verujem da se sa tim ne slaže 99% ljudi.  8-)

Što se tiče iskustva, da, preneću svakako, biće i Koštan tu sa prenošenjem iskustva, tako da... držite nam palčeve, odlučili smo ići sa ''arapskim'' pasošima, pa šta nam Bog da.  ::arabia:

• Author

Verovatno je preambiciozno..Nisam uzeo u obzir da je taj deo sveta neorganizovan(u smislu javnog prevoza)

Tako da odustajem od Petre(zbog udaljenosti),ali ostavio bi bar jedan dan za Aman..

I josh samo da li se naplacuje ulaz u Aman,za Petru znam..

Tales sve preporuke su jako dobrodoshle.. :D

• Author

:bang: :bang: :bang: :bang:

Naravno dok se ja premishljam,karta je poskupela..

Ne mogu da verujem :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:

• Author

Bila je 90e povratna,a sada je 160e

Shto mi naravno jako remeti planove

Zbunio si se malo. Aman je glavni grad koji je 200km severnije. Kako god, batali skroz Jordan i idi samo u Izrael, ako već ideš, jer ti karte stalno skaču i padaju.  :D

• Author

Kupljena karta :banana: :banana: :banana: :banana:

od 02.03.2013-09.03.2013

e sad,iako mi ne savetujete da idem u Jordan,ja bih ipak jedan dan odvojio za Aman(sumnjam da cu imati priliku ponovo da idem na taj deo sveta)

Da li za Aman da idem iz Tel-aviav ili iz Jerusalima?

I kako najlakse?

I da li znate da li se placa ulaz u Aman?

Hvalaaaaaaaaaaaaaaaa

Dobro, možda ciki misli na vizu za Jordan 10JD i izlaz iz Jordana 5JD?

U staro gradu Amanu, nigde nisam platio ulaz.

tales, ti ćeš, očito, biti prvi od nas sa press karticom u Izraelu, pa ćeš nam preneti da li radi. :)

Nažalost Peđa, izgleda da će meni definitivno pripasti ta nezahvalna dužnost...  :D

Zar se u starom gradu ne plaća (barem se plaćao pre 3 godine) ulaz u amfiteatar i ona 2 muzeja, kostima i etno, tako nešto beše?