Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao

Da li mi neko moze preporuciti agenciju preko koje je najbolje rezervisati aranzman putovanje za Dubai u januaru? Takodje, da li ima nekih agencija koje treba izbegavati? Hvala  :party:

pogresno mesto si se obratila..mi ovde nemamo veze sa agencijama, solo organizujemo putovanja..poz

• 2 weeks later...

I ja sam ranije bio žestoki protivnik agencija.. dok nisam provalio da na neke destinacije možeš otići mnoooogo jeftinije sa agencijom nego u sopstvenoj režiji (primer: Dominikanska republika, prosečna cena povratne avio karte je 750€, dok iz Madrida ili Pariza za iste pare dobiješ i let i transfer i 7 noćenja All Inclusive)..

Za Dubai nisam putovao, ali kad god sam gledao, opet je izlazilo jeftinije ići preko agencije.. Doduše, ja pričam isključivo o hotelima sa 4* i više, predpostavljam  da backpacking varijante dosta pojeftinjuju celu priču..

To je tacno, ako hoces neki all inclusive aranzman u resortu, verovatno ti je najjeftinije preko agencije. E sad koja agencija, to ti ovde verovatno ne mozemo mnogo pomoci...

Gledao sam nedavno ponude agencija i mogu vam reci da se i moze naci nesto povoljno za Dubai. Ja sam isao u Dubai bez agencije, ali sam imao gde da spavam i to. Po meni, sve do 500 e hotel i let na 7 dana, je povoljno, ukoliko neces da se cimas.

• 10 months later...

Da li neko moze da mi kaze nesto vise o cenama u UAE - Dubai i Abu Dabi. Ineresuje me cena metroa i ostale zanimljive stvari  :)

Metro je jeftin (iznad zemlje je :)), i vozi te do svih znacajnijih delova Dubaija, cene u velikim radnjama (carrefour) su kao u Beogradu, mozda i jeftinije. Tako, da za male pare mozes boraviti tamo, ako imas neki smestaj koji ne placas.

Najskuplje ti je ono preko noci, tj. Nocni Klubovi, cene pica u rasponu od 10 - 30e, zavisi od kluba.

Sa ovim snizenim cenama avio karata, Dubai nikad nije bio jeftiniji.

da li svuda mogu da se menju pare ili ima nesto na sta bi trebao da obratim paznju

• 3 weeks later...

da li dnevna karta za metro vazi od 00.00-23.59 ili 24h od kada se kupi ili otkuca ?

• 3 weeks later...

evo da odgovorim sam sebi  :)  karta vazi za taj dan kada je kupite a ne 24h od kada je otkucate

ILi karta važi taj dan od momenta kad je validiraš (otkucaš) do sledećeg dana.

• 5 weeks later...

Jedna informacija koja moze biti korisna, narocito ako se ostaje duze, je da se karte mogu dopuniti. Kada kupite kartu, bilo da je dnevna ili za jednu, dve, X zona, ne bacajte je, vec je dopunite. Na taj nacin se ustedi dva dirhama po karti. Karta za jednu zonu se isplati samo ako idete ka/sa aerodroma do centra, to je onda 4,5 dirhama. Ako se prelazi u drugu zonu (sva nova naselja na zapadnoj strani od reke) onda je povratna karta 11 dirhama i tada se mnogo vise isplati kupiti dnevnu kartu od 16 dirhama sa kojom se u toku istog dana moze neograniceno voziti i metroom i autobusima.

Nema kontrole u vozovima, ali je svercovanje nemoguce jer pored izlaza uvek stoje redari-policajci sa palicama, a senzor kapije je osetljiv i pisti cak i kada prolazi osoba sa regularnom kartom i vuce kofer iza sebe. Jedino se moze svercovati u autobusima, ali za to nema potrebe kad se vec kupi dnevna karta.

Ja sam bio smesten u Al Baraha cetvrti koja je vrlo jeftina po pitanju svega, i smestaja, i prodavnica, a zgodna za transport - moze se peske do centra i do metroa, za oko 15 minuta.  Atmosfera takodje interesantna, dosta africkih shisha barova koja je samo 10 dirhama, jeftinih indijskih i pakistanskih restorana - platili smo dva obroka samo 11 dirhama (oko 3 dolara).

• 1 month later...

Šta raditi u Dubaiju?

Klasicna tura bi definitivno obuhvatala penjanje na najvisu zgradu na svetu sto izadje oko 65 dolara ako zakazes dan unapred i popnes se ne na sam vrh. Ja nisam isao. Zatim najskuplji hotel na svetu - jedro ispred kojeg ima zabavni vodeni park. Trece `chudo` je palma ostrvo koje se moze videti samo sa visoke zgrade u delu Marina koji takodje treba da se obidje. Preporuka da odes u restoran Mariot hotela na vrhu pa ces videti.

Zatim stari deo grada koji je blizu delte Dubai creeka u more, tu ima vise sukova - starih pijaca, zacini, zlato, srebro, i svakakvih djindjuva za turiste. Tu je blizu i `kulturna izlozba` kako su je nazvali - besplatan ulaz, tu su izlozili nacin zivota Arapa, improvizovani satori u pustinji, stare kuce, modeli brodova...

Preporuka za dve ture - jedna je brodic po Dubai creek-u sa vecerom, oko dva sata, ima predstavu na brodu. Drugo je odlazak u pustinju sa dzipovima koji se uspinju uz dine i vode do improvizovanog `sela` za turiste gde opet vecera, shisha, predstava, kamile, automobilcici po pesku... Ovo su stvari koje bi jako skupo izasle kada bi hteo da ih iskusis u svojoj reziji, nas je kostalo cini mi se oko 120 dolara obe ture za dve osobe.

Tesko je u Dubaiju biti bilo sta vise od klasicnog turiste. Jedino da se baza po sukovima i takodje preporucujem deo Al Baraha koji ima najjeftiniji smestaj, hranu i prodavnice, a pun je ljudi iz Afrike, Indije i Pakistana. Tu sam i ja odseo. Vrlo je i blizu starog centra grada. Takodje Djumeira plaza, nista narocito, ali ko hoce da se kupa tu je najbolje.

Prilicno je lose tamo za pesake, cesto nema ni trotoara, a neki delovi nisu asfaltirani pa se gaca po pesku.

Ovo su tipicne stvari, ako te jos nesto interesuje pitaj. Meni je najsladja bila shisha od 3 dolara posto sam navikao na cenu od 30.

Da ne pominjem stvari zbog kojih ljudi dolaze u Dubai - shoping i ostale vidove luksuza. Jako je to skupo.

Meni je najveci utisak ostavio taj ogroman jaz, sa jedne strane luksuz, sa druge gomile radnika iz Indije, Pakistana i Bangladesa koje rade jako mnogo za relativno manji novac. U Marini smo bili u restoranu u kojem su cene kao u Sidneju na primer, dok smo u kraju gde smo odseli jeli dva obroka za 3 dolara. Ali tamo nije bilo menija niti je osoblje govorilo engleski.

Nema mnogo mogucnosti da se iskusi autenticna lokalna kultura. Svi sa kojima ce te kao stranac imati dodira su gastrabajteri sa izuzetkom radnika na granici. Jedino to `kulturno selo` i dzamije, mada i u dzamijama nisam nesto mnogo vidjao lokalce. Oni su po svojim mestima verovatno zatvorenim za javnost i po dzipovima kada se krecu od jednog do drugog mesta.

I ovo mi deluje sasvim dovoljno, s obzirom da ništa nisam planirao.

Hvala ti puno!

Pijace su mi pale na pamet malopre, i čak sam se vratio sa tom idejom da dopišem, ali evo, ti si već napisao ;)

Ako neces da placas turu brodicem kroz celu reku onda mozes da uzmes mali brodic tu u starom gradu i da predjes na drugu stranu. Kratko traje, ali bolje ista nego ista.

Ako te interesuje preporuka za hotel i za agenciju za ture posalji PM da ne reklamiramo ovde.

Ako si ljubitelj igre svetlosti, imas pored Burdz Kalife Igrajuce Fontane, prelepo, izguglaj malo, ako ti se svidja obidji samo se uvece pale, posle 20h mislim). To je u sklopu Dubai mola ako se secam imena soping mola. Uglavnom odmah pored najvise zgrade.

I sta josl judi previde, od svog onog svetla ne gledaju ispred sebe, Dubai je prelep grad, i sama setnja ulicom je lepa.

Ako te interesuje preporuka za hotel i za agenciju za ture posalji PM da ne reklamiramo ovde.

Imam sve sređeno, hvala ;)

I tebi hvala Milane na preporuci!

Noskich, lokalce mozes videti, kak da ne, nisu oni bas toliko nedodriljivi, ali ne na mestima kao sto su Al Baraha, Deira, i sl.

Oni su uglavnom po molovima, klubovima, pabovima. Ipak, nema ih mnogo u samom Dubaiu - Dubai je grad ekspata, daleko ih je vise u Abu Dabiu.

A ako covek hoce da vidi bar delic onoga sto je ostalo od stare beduinske kulture, najbolje je da poseti emirat Ras Al Kaimah.

Elefteros, koliko ostajes u Dubaiu?

Ne znam sta te zanima da vidis, ali ako neces da budes klasicni turista koji baza samo po molovima i sukovima, preporucujem da posetis Global Village http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Village_(Dubai).

Zatim, odvoji jedan dan za muzej pustinjske flore i faune u Sharjah-u http://www.planetware.com/sharjah-city/sharjah-natural-history-museum-and-desert-park-uae-sha-sharnhm.htm.

Ako hoces da izadjes, onda peporucujem Irish Village u cetvrti Garhoud, tu se sada dok je lepo vreme, tj dok jos nisu velike vrucine, odrzavaju koncerti pod vedrim nerbom, atmosfera je cool, kao da si u Evropi.

Ako ti je do plaza, najlepse plaze su u emiratu Fujeirah (Fudzera), idealne su za ronioce i kampere. Fudzera je nekih dva sata od Dubaiai, imas autobus koji polazi na svakih sat vremena.

Ze mene najlepse mesto u UAE, je Liwa Oasis, tu je druga po velicni pescana dina u ovom delu sveta, mesto idealno za meditaciju i punjenje baterija. :)

Ipak, do Liwe se ide u sopstvenoj reziji. Pustinski safarjii, organizovani od strane agencija, su cista kicherica, po mom misljenju. S druge strane deset puta je jeftinije iskusiti safari uz pomoc agencije. Ti vidi sta ti odgovara. :)

Biću nedelju dana.

Pisaću utiske ako budem uspeo da napravim dogovor sa društvom u kojem budem bio ;)