Jump to content

Featured Replies

Naravno, naravno, najpre treba odgledati Igru prestola, molim lepo.  gent

Planiram već mesecima da počnem, a nikako  :D

Obavezno je odgledaj! ja sam bila malo skepticna jer su mi je svi hvalili, pa sam pomislila da je neko s**** za mase. Ali, serija je stvarno vrh!!!

Naravno, naravno, najpre treba odgledati Igru prestola, molim lepo.  gent

i cekati sledecu sezonu u aprilu 2014 :)))

Ja sam procitala i knjige u medjuvremenu, ali svakako jedva cekam sledecu sezonu!!! :-)

Imate i američku verziju, išla na Foks Krajm svojevremeno...

Probala sam da gledam americku posle originalne. Ne mogu reci da nije dobra, ali mi nekako ne ide s americkim glumcima. Mislim na seriju Forbrydelsen, tj. americku The Killing. Zar ima Broen u americkoj verziji? Kako se zove :?

Ko voli Serloka, moja preporuka za jednu odlicnu seriju: http://www.imdb.com/title/tt1474684/

Američka verzija se zove The Bridge, skinuo sam samo prvu epizodu i što je najgore ni ne izgleda tako loše (možda i bolje od originala), samo što je scenario potpuno preslikan tako da mi je kretenski da je gledam sada kad već znam i ko je ubica i sve..

Upravo sam odgledala finale Dekstera. Koliko mi je pre bio drag, toliko su mi posle Breaking Bad sve serije nekako prosecne.

Steta pa je i tu ostala samo jos jedna epizoda :(

• 6 years later...
  • 1 year later...
On 8/1/2022 at 9:39 AM, Lazar said:

Od serija koje sam nedavno pogledao, Severance je ostavila utisak.

+1 za Severance. I meni je bila OK. Obično mi serije ne drže pažnju.

Novi iranski film: Hit the road

Ko voli iransku kinematografiju, uživaće! :)

Sad tek vidim koliko je kratka ova tema. ?

Ajd da dodam moje dve omiljene nemačke serije. Mada su obe sad već matore:

Deutschland 83, 86 I 89. Ima tri sezone. Svaka pomenuta godina je jedna sezona. 
Dark. Isto ima tri sezone. 

Odlična mi je hrvatska Novine.

I dve komedije: Flight of the Conchords (Novi Zeland), Série noire (Kanada)

On 7/31/2022 at 8:51 PM, Ena said:

Imam još jednu mini seriju da preporučim, švedsku seriju Caliphate

Pogledah je za tri dana. Odlična je. Jedna od retkih serija koje nisu samo entertainment, nego daju uvid u nešto aktuelno i relevantno.

Dobra, slazem se.

Kad smo kod serija koje nisu na engleskom a na Netflixu su, meni je Fauda bila odlicna. Doduse nisam siguran da imaju sve sezone. Ovih dana bas izgleda nova.
Malo je drugacija od gore pomenutih tj ima dosta vise akcije i malo previse izraelske propagande za moj ukus ali je svejedno super serija.

Od izraelskih mi je najbolja mini serija Our boys
https://www.imdb.com/title/tt10517426/

Fauda je i meni bila otkriće, a nabasao sam slučajno na nju još pre par godina, pogledao trejler i zaljubio se instant. Vrlo teška za gledanje, ali jednostavno ti ne dozvoljava da prestaneš da gledaš, Slažem se da vrlo verovatno ima dosta propagande, ali neka je i 10% onoga autentično pa je previše.

4. sezona se uveliko emituje u Izraelu i cenim da će stići na Netflix mesec ili dva nakon što se emitovanje završi na izraelskoj televiziji. Jedvačekanje.

Marice, propustila sam da se zahvalim na preporuci, volim iranske filmove.Ja sam skoro gledala onaj divni, stari japanski film Tokyo Story. 

Tokyo Story - Trailer [OV] | IMDb

• 4 weeks later...
  • 3 months later...

I meni se dopala serija Ethos, inače sam za vreme karantina baš dosta serija i filmova gledala.

Zaboravia sam da preporučim mini seriju Kominsky Method. Zbilja je odlična, na jedan specifičan, komičan i sarkastičan način tretira probleme starih judi. Humor je inteleginentan, britki dijalozi, nema patetike, pravo je osveženje.

2 hours ago, Ena said:

Humor je inteleginentan, 

*inteligentan*, sorry zbog tipfelera

• 4 weeks later...
On 8/29/2022 at 7:49 PM, golosina said:

Dodajem i tursku mini seriju Ethos, meni se dopala:

https://www.imdb.com/title/tt11301642/

On 12/10/2022 at 12:48 PM, Ena said:

I meni se dopala serija Ethos, inače sam za vreme karantina baš dosta serija i filmova gledala.

Auuuuu kakva serija! 

Ne znam da li sam ikada gledala seriju sa tako dobrom fotografijom! Kako je tema razvijena! Glumci! Ova mi je nova omiljena! 

Hvala na preporukama! :stop:

On 12/10/2022 at 12:48 PM, Ena said:

Zaboravia sam da preporučim mini seriju Kominsky Method. Zbilja je odlična, na jedan specifičan, komičan i sarkastičan način tretira probleme starih judi. Humor je inteleginentan, britki dijalozi, nema patetike, pravo je osveženje.

I moji su utisci isti! :)

On 1/5/2023 at 9:20 AM, marica said:

Auuuuu kakva serija! 

Ne znam da li sam ikada gledala seriju sa tako dobrom fotografijom! Kako je tema razvijena! Glumci! Ova mi je nova omiljena! 

Hvala na preporukama! :stop:

I moji su utisci isti! :)

eee baš mi je drago ? @marica

• 3 weeks later...

Pozdrav svima [emoji4]Evo i ja da dodam neke predloge. Ko voli Squid Games neka pogleda Alice in Borderlands. I Dark je dobra serija samo su je zakomplikovali. A ko voli trilere i misterije topla preporuka za The Pale Blue Eye (2022)

Sent from my 2107113SG using Tapatalk