Jump to content

Featured Replies

Posted

Tekst je uzet iz vecernjih novosti 2.04.2007.

LETOVI između Niša i Istanbula počeće 15. aprila i trajaće tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i nedeljom. Prodaja karata počinje 2. aprila, a cena povratne karte sa svim taksama je 180 evra.

Govoreći o detaljima povodom nove avio linije Niš - Istanbul - Niš, Radisav Radojković, direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki" ukazuje da će prevoz obavljati "Atlas džet", druga po veličini turska avio kompanija, posredstvom Agencije "STT Istanbul Travel". Umik Sari, saopštio je da će na liniji Niš-Istanbul putnike prevoziti savremeni, konforan avion sa devedeset sedišta.

- Avion koji će prevoziti putnike iz Niša do Istanbula i obrnuto, proizveden je u Kanadi - kaže predstavnik "Atlas džeta" privatne turske avio kompanije, članice "A džeta", prve kompanije koja koristi novi takozvani "CRS" sistem letenja.

Istakavši da već sada postoji interesovanje za organizovanim putovanjima ka poznatim turskim letovalištima, direktor Niškog aerodroma najavio je da će se planovi za letnji red letenja znati krajem meseca i da će, ukoliko bude neophodno, "Atlas džet" uključiti avione sa većim kapacitetom, odnosno većim brojem sedišta.

180 јура није мала цофра уопште. Мало јефтиније од Јатовог чартера. Хм... :-\

Pa redovan JAT-ov let za Istanbul koshta oko 200eura. Ovo je dobra stvar za ljude koji zive na jugu Srbije ali nama dodje manje vishe isto.

sve je to lepo samo sto su bas mogli da ucine bolju cenu! i monopolski JAT ima istu, za 1. maj je bila 196 sa svim taksama. meni iz BG to dodje na isto dok platim bus :(

И даље је мала конкуренција. Док се не појави неки трећи - џаба. Већина компанија које раде по принципу лоу кост-а неће да вози одавде јер кажу да слабо путујемо због недостатка виза, што је истина. Дакле, једино се исплати оним земљама за које виза не треба тј. добија се лако, дакле Турци и ко зна ко се још појави. :|

Agencija koja prodaje karte iz Niša kaže u reklami da obezbeđujebesplatan prevoz putnika do mnogih gradova Srbije (i u povratku), samo da ti gradovi nisu Prokuplje, Aleksinac, Doljevac, Merošina  :P

Pa laički gledano jesu  ::crazy: pošto su opštine,

btw u našoj zemlji postoje samo 4 grada  smartass

u našoj zemlji postoje samo 4 grada 

5 - nedavno je i Novi Pazar izrastao u grad.

Pa ovo iz Nisa i nije tako losa varijant iz BG-a ide neki krsina od aviona, gori od fice, tandrce, ne regulisan pritisak kako treba. Kao u nasem tranvaju sam se osecala i jos malo gore.. A  povratna karta sa taksama je oko 240e, jedina dobra stavr je sto leti svaki dan i stizes za 1h i 20 min, a inace dva puta nedeljno lete i Turci koi su skroz supre (mislim avion) ali je nesto skuplji koliko sa upucena. A ovako jos se provozas do Nisa svratis do drugara na rebarca u kajmaku i putujes jeftinije u lepom avionu..

Pa ovo iz Nisa i nije tako losa varijant iz BG-a ide neki krsina od aviona, gori od fice, tandrce, ne regulisan pritisak kako treba. Kao u nasem tranvaju sam se osecala i jos malo gore..

hehehhe to je njegovo visocanstvo ATR :grin: