Jump to content

Featured Replies

Posted

E ovako treba mi mala pomoć što se tiče vozova i toga jer prvi put putujem vozom u životu tako da sam malo retardiran.. Krećem iz Beograda ujutru vozom za Budimpeštu i tamo uveče treba da uvatim voz za Varšavu.. Kartu za Budimpeštu sam već kupio ali kartu za Varšavu ću morati ili tamo ili preko interneta.. Ako kupim preko interneta treba tamo da nađem neki aparat da unesem kod i da dobijem kartu.. A ako se odlučim da kupim tamo plašim se da neće biti karata... A druga stvar je kad tražim kartu za Varšavu izgleda da ću morati da presedam u sred noći u Češkoj a ovde sam čitao da je voz direktan.. Ne mogu da provalim kako da vam stavim ovde screenshot.. Hvala unapred na pomoći..

mislim da nećeš morati da presedaš već će samo tvoj vagon kačiti za drugu lokomotivu pošto je Breclav veliki železnički čvor i odatle se račvaju više pružnih pravaca. Da ne bi pričao napamet pozovimo Rax-a u pomoć i dobićeš tačan odgovor.

• Author

@Abraskas : moram vozom da idem,avionom ne mogu jer nosim ogroman kofer a i ne znam tačno kad ću se vraćati tako da ne mogu da uzmem povratnu.. Stvarno me zbunjuje to sa tim Breclavom... Hvala na odgovorima,nadam se da će još neko moći da pomogne.. :)

Nema presedanja ako uđeš u pravi vagon, samo pogledaj, piše na vagonu. Ukoliko ideš vagonom za sedenje, to je vagon 353 i trebalo bi biti 5. od lokomotive, ako ideš kušetom onda je vagon 354 i trebalo bi da bude 4. od lokomotive.

Kad putuješ? Što se tiče karata, bolje je što pre da nabaviš jer će možda nestati tih jeftinih karata za 29 EUR sedište i 39 EUR kušet pa ćeš morati da platiš dosta više. Kartu Budimpešta - Varšava možeš preko pomenutog internet sajta (imaš par sati u Budimpešti, naći ćeš aparat), a možeš i u agenciji Putnik, samo to zavisi da li Mađari puste prodaju našima, nekad puste, nekad ne - zovi ih pa pitaj - 011 3345 619.

• Author

Putujem 20-tog decembra.. Koliko sam video 39 eura je karta za sedenje.. Bio sam već u Wasteelsu i oni ne prodaju više te karte za Varšavu tako da ću morati preko interneta.. A što se tiče tog aparata kako funkcioniše?

• Author

I još jedna stvar.. Jel si siguran da se ne preseda?? Pošto na sajtu kad izaberem taj voz piše u 23:54 sam u Breclavu i u 00:24 iz Breclava kreće nešto i piše change later... Tako da sam baš zbunjen..

29 EUR je za sedenje, 39 EUR za kušet (koji preporučujem jer ćeš odmoran stići ujutru).

Siguran sam 1000% da se ne preseda. To je voz za Berlin koji ima 3 vagona (jedan spavaći, jedan kušet i jedan za sedenje) koji se u Breclavu otkačinju od ostatka kompozicije i kače se na voz Beč - Varšava kojim idu do Varšave. Ovde imaš plan kompozicije iz Budimpešte: http://www.vagonweb.cz/razeni/vlak.php?zeme=ZSSK&cislo=476&rok=2013. Ovde imaš uputvo kako kupiti kartu preko MAV sajta: http://europetrainsguide.com/Advice/How-to-Buy-Train-Tickets/Hungary-MAV.html

• Author

Hvala ti puno... Mnogo si mi pomogao... Izvini što sam te mučio ali prvo mi je putovanje vozom u životu pa još u inostrantvo.. :D Hvala još jednom

pošto si gargi821 novajlija ovde oprašta ti se što si sumnjao u Rax-ove informacije. Rax što ti  napšiše to ti je to , pa svidelo se to tebi ili ne. Jednostavno rečeno genije za železnički saobraćaj. !!!  clap.gif' alt=':clap:'>

Provjerio sam ti i na stranicama Deutsche Bahna i na MAVovim, sigurno je vlak izravan, a na MAVovim stranicama jasno piše "through carriage", a to znači da se vagoni u Breclavu samo prekače na vlak iz Beča za Varšavu. Kupuj karte preko neta za Varšavu što prija, vidim da još ima karata po 29 eura ali samo za sidenje. Kolko sam čito, u uređaj na kolodvoru u Pešti samo upišeš kod koji ti pošalju nakon uspješne kupnje karte.

Nemam iskustva s kupnjom, al ako uspiš kupit na netu, podizanje ne bi trebalo bit problem. Svakako podili s nama iskustva oko kupnje i podizanje karte.

I uživaj u lipoti Poljakinja i dobrom pivu...  ;D

• Author

U lepoti Poljakinja uživam već duže vreme jer mi je devojka Poljakinja.. To je i razlog zašto idem tamo,a kako su ukinuli avionske letove za Varšavu iz Beograda,a i nisam pri kešu nešto moram vozom... Jedna samo stvar... Cena karte je 39 eura za sedenje ne 29.. 29 Eura je za voz koji ide ujutru tj Day Special a 39 je za ovaj noćni koji ja moram da uvatim jer sam u Budimpešti u 15:00... :)

Bilo je 29 kad sam ja vidio al je vald već ošlo.

Baš si sretnik... Nadam se da ne razgovarate na engleskom, ja s Poljacima uvik divanim hrvatski i savim dobro se razumimo, to mi je baš cool!

• Author

Na Engleskom pricamo... Ja sam vec naucio Poljski tako da sa njenom porodicom najnormalnije komuniciram.. Ona je naucila srpski ali se stidi da prica.. :))

Nisu ukinuli letove,nemas direktno mozda,ali imas sa presedanjem,koliko znam LOT je imao vezu,proveri na njihovom sajtu.Lepo,bravo za devojku,cestitam clap

• Author

Hvala hvala..  ;D Ukinuli su letove definitivno iz Beograda.. Zvao sam ih odma da ih pitam još pre nego što sam i planirao vozom da idem.. Ukinuti su do aprila sledeće godine.. Ponudili su mi da idem Austrian Airlines-om do Beča pa odatle za Varšavu al za 300 eura.. Pazi molim te nisu ni oni mutavi..  ;D U svakom slučaju evo mali update danas sam kupio preko interneta kartu za Varšavu iz Budimpešte, SpareNight Special i košta 39 eura sedenje druga klasa.. U Varšavi daljem hvatam voz za Poznanj i eto me kod devojke..  clap.gif' alt=':clap:'>

Ako je otišlo sedenje za 29, tj. uzeo si za 39, mogao si videti da li je ostao kušet za 39 isto, ali sad je kasno...al' nema veze, bitno je da ti stigneš kod devojke.  :spot:

• Author

Proverio sam.. Kušet je 46 ili 49 eura ako se ne varam,ali bitno mi je da sačuvam svaki dinar tako da mi nije problem da sedim.. :)

Mogu da potvrdim informaciju da ne ide LOT za poljsku do proleca. Rekla mi je devojka. Druze, sad si me iznenadio, mislio sam da sam jedini koji ima devojku poljakinju (i to stidljivu) i koji je isao prvi put u inostranstvo u Poljsku :D Samo sto je moja iz lepseg grada - Krakowa haha Pozdrav!

• Author

Hahaha.. Nisam išao prvi put u inostranstvo u Poljsku,iskreno dosta sam proputovao pre nego sto sam je upoznao ali nikada vozom... Ali ove godine sam bogami skoro ispunio famoznih 90 dana.. Jel si bio na Evropskom u fudbalu sad kod njih?

• Author

I evo upravo mi se devojka naljutila jer kako može da bude da je Krakow lepši od Poznanja... I moram da ti prenesem od nje da ne znaš šta pričaš... Hahaha :D

• Author

Warka je ok.. Meni je najbolje Lech a posle njega Tyskie... Tyskie inače ima da se kupi u celom svetu naravno osim kod nas.. :D  :pivoooo: