Jump to content

Featured Replies

Posted

Drugari,

treba verenica da dodje kod mene u posetu iz Venecuele.Na zalost,nasa zemlja jos nije otvorila ambasadu u Venecueli (koliko ja znam) nego ima predstavnistvo u Brazilu.Imam nekoliko pitanja :

-Da li postoji nacin da ona podnese zahtev za vizu Srbije,a da ne ide u Brazil?

-Gde moze da uradi zdravstveno osiguranje i koliko ono kosta?

-U kojoj valuti treba da plati vizu i da li moze u bolivarima?Da li ja mogu da joj platim vizu iz Srbije,u slucaju da treba u evrima da plati (oni imaju neki zeznuti zakon oko stranih valuta)?

Unapred zahvalan...ja

1. Postoji, samo treba da pozoveš ambasadu, ali budi opremljen lekovima za smirenje, jer će ti trebati.

2. Pa može kod nje. Postoji posebna tarifa za zemlje Evrope, verovatno. To neka se kod nje raspita.

3. Možeš da joj platiš vizu, odnosno našem konzulu ili ambasadoru, i to preko Western Union-a.

Poslaću poruku i behemotu, on je kroz sličnu fazu prolazio za jednu devojku iz Perua.

Znam da naša ambasada u Moskvi daje mogućnost državljanima ZND u kojima nema naše ambasade da podnesu zahtev putem pošte, a da u vrednosnom pismu bude uz pasoš priložena sva dokumentacija, taksa (sigurno će primiti američke dolare), kao i plaćeno povratno pismo. Sigurno će moći i tamo.

Nazovi, pa se raspitaj oko detalja.

• 1 month later...

Drugari,

treba verenica da dodje kod mene u posetu iz Venecuele.Na zalost,nasa zemlja jos nije otvorila ambasadu u Venecueli (koliko ja znam) nego ima predstavnistvo u Brazilu.Imam nekoliko pitanja :

-Da li postoji nacin da ona podnese zahtev za vizu Srbije,a da ne ide u Brazil?

-Gde moze da uradi zdravstveno osiguranje i koliko ono kosta?

-U kojoj valuti treba da plati vizu i da li moze u bolivarima?Da li ja mogu da joj platim vizu iz Srbije,u slucaju da treba u evrima da plati (oni imaju neki zeznuti zakon oko stranih valuta)?

Unapred zahvalan...ja

Druže,mislim da je najbolje da kontaktiraš Ambasadu u Brazilu i da će ti oni iz prve ruke reći šta i kako to da izvedeš. Držim ti palčeve da joj naši srede vizu.