Jump to content

Featured Replies

Posted

cover-hasankeyf.jpgSiva, žuta i zelena, tajanstveno se prelivaju sa moje strane prozora dok plava i crvena razbijaju monotoniju dole u daljini. Srce mi ubrzano lupa, a tako sam opuštena. Mogla bih ovako večno.

Autor: Jelena Raketić

Pročitajte ceo tekst

ODLIČNO! SJAJNO!

Jelena, jesi li i ranije nešto pisala?

Prelep je tekst!

Super prica Jelena, vratila je i mene nazad u Hasankejf i rastuzila cinjenicom da ce mozda nestati, ali nije mi jasno sto se vas dve ne okupaste, jer ja jesam pre devet gotina, verovatno na istom mestu :D

Lepo si prenela onu ushićenost koju čovek oseća na svojim prvim velikim putovanjima. Podsetilo me je na neke (sada već davne) trenutke gubljenja po bespućima, kad mi nije bilo jasno ni kuda tačno idem ni šta zapravo tamo radim. Rizikujući da zvučim patetično, reći ću da ta prva putovanja, kada prvi put otkrivaš šta je sve to, možda podsećaju na prve mladalačke ljubavi, kad osetiš neke stvari za koje nisi ni znala da uopšte mogu da se osete. Bude i posle super, ne kažem, svi mi i dalje putujemo. Al' nekako je drugačije.

Hvala na divnim komentarima, sve nas je stvarno ganuo obilazak Hasankejfa i sudbina tih ljudi.

@ elefteros, jesam jedan tekst, ako želiš da pročitaš https://www.klubputnika.org/putoskop/3560-izmedju-pazova/  ;)

@ Majo, naš domaćin je rekao da bi možda bilo neprimereno da se kupamo tu pred ljudima, ali pošto smo sticajem okolnosti tri puta bili u Hasankejfu, poslednji smo se kupale malo dalje od grada :)

@ Lazare, slažem se, a i malo patetike nije na odmet  :)

...podsećaju na prve mladalačke ljubavi, kad osetiš neke stvari za koje nisi ni znala da uopšte mogu da se osete. Bude i posle super, ne kažem, svi mi i dalje putujemo. Al' nekako je drugačije.

Lazare, okej za putovanja, ali šta bude sa tim ljubavima posle? Voleo bih da znam... :D

Super priča Elena!

Bilo je pravo uživanje čitati. Čitao sam vrlo polako i pažljivo, dao mi je osećaj kao da sam bio tamo i doživeo isto što i vi. Pomogli ste mi da delimično pobegnem od ovog balkanskog sivila i iskusim šarenilo velikog sveta.

Hvala! :)

• 2 months later...

Još jedan razlog zašto treba sa tobom putovati, jeste što ti to tako fino sročiš u tekst! :)  Svaka čast! Divan tekst, divan Hasankejf...