Jump to content

Featured Replies

povezao let

Beograd - Istanbul    Pegasus ( 50 eura)

znam ne moze i jare i pare

koje su cene smestaja ?

kako im funkcionise CS ?

ima li hostela ?

vidim da su cene hotela jako visoke a smestaj jako los

• Author

Internet ti nece pomoci oko smestaja, osim CS...guest house je ono sto trazis i retko sta i gde se zove hostel...ima dosta toga u svim gradovima, pa ako izda CS mozes to lako resiti...

CS je meni odlicno posluzio i nigde nisam imao problema...malo samo opsirnija potraga i citanje referenci.

• 5 years later...

Predobar post! :biggrin: Da li je neko relativno skoro isao u zemlje Zapadne Afrike? Osim Gane, tu sam vec bila 2 meseca.

• 6 months later...

Elem, nakon ovoliko vremena update: vec sam 5 meseci u Zapadnoj Africi, "bekpekujem", obisla Ganu, Togo, Benin, Burkinu Faso, Nigeriju, sad sam u Obali Slonovace. Svuda sam koristila couchsurfing, najbolja iskustva do sada su ubedljivo ovde jer su ljudi jako gostoprimljivi. Jedino sam dva puta platila smestaj, iliti ukupno 9 dana od 150, recimo. Da, guesthousa ima dosta, nije jeftino kao Azija i ako hocete jeftino, onda je to najosnovniji smestaj. Sami hoteli su precenjeni, pogotovu po plazama i u Lagosu, npr.

Sto se tice vizi:

Gana postaje sve teza u regionu, to bi najbolje bilo da uzmete od kuce. Za nas je zaduzen RIM. Nema vise Budimpeste i onog pocasnog konzula koji prodaje vizu, single entry 1 mesec za 200e, vec Rim za 50, ili vise ulazaka 3 meseca 75e. U Gani to lako mozete produziti za 10-20e. Sad, kako poslati pasos i pare je druga prica, jer primaju samo kes, a kes ne moze da se salje DHLom. Ja sam imala srece da je drugarica isla za Rim, pa odnela i vratila pasos. Ne morate da budete tamo. Druga opcija za vizu Gane je na kopnenim granicama. Informacija iz ovog meseca je da su ljudi dobili vizu za 150usd 30 dana na granici, tzv.tranzit viza. Na aerodormu je nema. Treca opcija, ako imate nekog u Gani ko je dobro povezan, moze vam uraditi visa on arrival za 200usd ( i tu sam imala 2x).

Togo: najbolaj viza ikada. Na granici 18usd sedam dana, onda mozete u imigracionom da produzite za DOLAR do godinu dana.

Benin: Na granici 18usd osam dana ili e-visa za mesec ili vise koja je oko 70usd.

Burkina Faso: lako se dobija, ja sam svoju uzela u Kotonuu (Benin) jer je bila duplo jeftinija nego u drugim zemljama (45usd otprilike)

Obala Slonovace: Najorganizovanija viza! www.snedai.com, popunite formular, platite online (oko 60e), zakazete sastanak u nekoj od ambasadi sa liste, odete sa papirima i za 2 dana je gotova. ILI ako idete avionom, isti sajt, samo cete izabrati visa on arrival opciju.

Nigerija: UBEDLJIVO NAJGORA VIZA U REGIONU! Ako planirate da idete, obavezno od kuce, jer je iz regiona prakticno nemoguce dobiti ako nisi rezident neke od zemalja i ni to nije sigurno jer Nigerijci menjaju misljenje svake nedelje sto se tice toga. ZA SADA jedino u Uagadugu (Burkina Faso) mozete dobiti najlakse. Ja sam imala visa on arrival jer sam imala pozivno pismo od druga cija je firma mene "pozvala jer sam potencijalni investitor u Nigeriji". Bar je za Srbiju jeftina: 50usd. Ne znam koliko je u ambasadi u Beogradu.

Mauritanija: viza na granici, 50ak evra cini mi se.

Ocekujte update za Mali, Senegal, Maroko, Gvineju Bisao, Gambiju.

Edited by MakiRF