Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,

Interesuje me koja je najbolja varijanta za put automobilom Beograd - Minhen?

Bolje ići preko Mađarske ili Hrvatske? I koja je cena putarina i vinjeta u jednoj, a koja u drugoj varijanti.

Puno hvala.

Preko Madjarske ti je jeftinije,cini mi se 13e za 10 dana vinjeta u Madjarskoj,8e vinjeta u Austriji za 10 dana,i to ti je to.preko Hrvatske ti je do Zagreba oko 17e,zatim Slovenacka vinjeta 15e za 7 dana,zatim 12e cini mi se tunel Karavanke,ili ako neces kroz tunel,onda okolo-naokolo,pa ne placas.Svakako ti preporucujem prvu varijantu,put je odlican,samo obratiti paznju na obilaznicu oko Budimpeste,sve lepo pise,pratis Mo,Wien,Bratislava,M1 ti je auto put ka Austriji.Ako jos nesto tteba pitaj.

• Author

Au, hvala puno. klanj::

A kilometraža? Gledao sam nešto na viamichelin.com, ali ima nekoliko varijanti.

Preko Madjarske i Austrije imas oko 1000 km.Sve ti je auto put,tako da smo cepaj,i,da,obilaznica oko Budimpeste je 36km,cini mi se,strogo 80 voziti.

clap.gif' alt=':clap:'> srecan put!Kod Madjara ti je vinjeta beli papir gde pise registracija i koliko vazi,to cuvas u kaseti sa racunom,pametno  je to kod njih uradjeno,snime te kamere,tj.tablicu i miran si,a u Austriji kupujes odmah cim predjes granicu,imas Shell pumpu i pored kucice,i lepis na staklo,pod obavezno.

i ja bih te savetovao da ides preko Madjarske, bas kao altinjani.

Ja sam Merio kilometrazu,  (986 km) prosli put kad sam isao, ispalo me je 124Eur sve ukupno, benzin + vinjete u jednom smeru.

Sad planiram opet put pred novu godinu, ali definitivno necu ici kololima. :)

pozz  :mah:

• Author

Hvala još jednom ljudi.  ;)

Ne idem sada, nego tek tako posle nove godine, ali bolje da pitam na vreme.  :)

Preko Slovenije je brze i oko 100 km  blize..jeste da je malo skuplje ali manje je i zadrzavanje na granici..Nekad vredi malo promeniti okolinu.

Preko Hr i SL ima 2 granice,kako moze da bude brze?Jeste malo blize,ali nista strasno,svakako je jeftinije.