Jump to content

Featured Replies

Posted

Pocetkom juna planiram da krenem na put biciklom dug oko 7500km...Uglavnom planiram da prodjem kroz istorijski poznata podrucija...

Plan puta izgleda ovako

Srbija-Transilvanija(Bukurest,Sinaja,Brasov,Sibiu,Sighisoara)

Transilvanija-Moldavija(Kisinjev,Tiraspol)

Moldavija-Ukrajna(Odesa,Dnjepropetrovsk,Donjeck)

Ukrajna-Rusija(Rostov,Krasnodar)

Krasnodar-Abhazija-Osetija-Ingusetija-Cecenija(Grozni)-Dagestan(Mahackala)

Dagestan-Azerbejdzan-Jermenija-Gruzija

Gruzija-Turska(Kurdistan-Kapadokija-Ankara-Istanbul)

Istanbul-Solun-Ohrid-Srbija

Pa ako ima zainteresovanih koji bi da mi se pridruze u ovom putesestviju neka mi se jave...

Dnevno bi se prelazilo 100-120km tako da bi ovo putovanje trajalo nesto vise od 2 meseca,a uglavnom bi spavali u satorima...

Takodje ako ima neko nesto da mi predlozi sta da vidim i obidjem uz put ili bilo sta nesto drugo u vezi ovog putovanja sto bi mi koristilo takodje neka nesto napise.

Po ovom tvom planu koliko vidim ulaziš u Abhaziju iz Rusije, a posle toga ideš u Gruziju? Gruzija ulazak u Abhaziju iz Rusije smatra ilegalnim ulaskom na teritoriju Gruzije, te te zbog toga neće pustiti u Gruziju. Možda da okreneš plan naopačke? Mislim da onda ne bi trebalo biti problema (osim vađenja viza za zemlje za koje treba viza).

• Author

Pa razmisljao sam o tome posto je ceo region takav da je retko ko sa kim u dobrim odnosima tu...pogotovo taj pogranicni pojas Gruzije je kritican sa Abhazijom i Osetijom...a koliko znam i Jermensko-turska granica je zatvorena,a takodje i granica izmedju Jermenije i Azerbejdzana...tako da u sustini i lakse i jednostavnije mi je da idem obrnuto pa da iz Turske udjem u Gruziju,iz Gruzije u Jermeniju pa Azerbejdzan i onda u Mahackalu i odatle prema Krasnodaru preko Cecenije...

Mislim da je nemoguce preci iz Azerbejdzana u Dagestan...Rusi i stanovnici bivsic sovjetskih republika mogu ali mislim da je za strance granica zatvorena, takvu sam ja barem informaciju dobio kada sam bio u Azerbejdzanu pre 2 godine. U svakom slucaju i to proveri...

• 2 weeks later...

Абхазија се не граничи ни са Северном ни са Јужном осетијом.

• Author

Izmedju Abhazije i Severne Osetije je oblast Kabardino-Balkaria...niko nije ni pomenuo da se granice. A izmedju Juzne Osetije i Abhazije je podrucije Gruzije.

Izmedju Abhazije i Severne Osetije je oblast Kabardino-Balkaria.

Лепо си написао Краснодар-Абхазија-Осетија. Значи из Абхазије ћеш да прескочиш у Осетију?

A izmedju Juzne Osetije i Abhazije je podrucije Gruzije.

Ма ставрно?